Kittel: “Mijn sprintwaarden waren weer erg goed”

maandag 15 juni 2015 om 11:50
Kittel: “Mijn sprintwaarden waren weer erg goed”

foto: ASO, Marcel Kittel

Een zesde plaats voor Marcel Kittel is normaal geen reden voor optimisme, maar als het de winst in een pelotonssprint na maanden zonder een fatsoenlijke uitslag betekent, mag men zich terecht verheugen. Dat doet de Duitser zelf dan ook. “Ik ben op de beste weg terug naar mijn oude kracht.”

“Helaas zat het gehoopte topresultaat er in Rund um Köln niet in”, schrijft Kittel op zijn eigen website. “Maar toch, ik won de sprint van het peloton om de zesde plaats. De extra hoogtestage in de Sierra Nevada van de afgelopen drie weken liet zich voelen vandaag. Alleen aan het begin van de koers had ik geen goede benen, maar dat kwam door de lange reis. Mijn lichaam moet er tenslotte weer aan wennen.”

“Overigens waren mijn sprintwaarden weer erg goed. Ik ben op de beste weg terug naar mijn oude kracht. En ik kon zelfs werken aan mijn klimvorm – ja, zelfs sprinters hebben die ;-) – ondanks dat sommigen van mijn ploegmaats, vooral Warren Barguil, een erg hoge standaard zetten. Maar ik deed het best goed en zoals gezegd kon ik de eerste resultaten vandaag al voelen.” Kittel staat woensdag in Goes aan de start van de Ster ZLM Toer.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Koel 15 juni 2015 om 20:17

@Coldeportes – 15 juni 2015 om 20:07
Zet wel wat vraagtekens bij jou, “wederopstanding” “snel weer op niveau”, 6e in Keulen, heb jij het horen donderen…?

0
schipperaar 15 juni 2015 om 22:30

@col
Zijn er nogal wat hier die eerst moeten zien alvorens geloven. Wat Kittel hier beweert wordt waarschijnlijk niet voor serieus genomen, het wachten is op de reacties as woensdag. Sommigen zien nou eenmaal andere dingen hier zoals Gesink die Dumoulin bovenbrengt en dan bewust een gaatje laat vallen om Tom aan de overwinning te helpen uit puur landsbelang, mooi toch.

0
Coldeportes 15 juni 2015 om 22:50

@koel
“Overigens waren mijn sprintwaarden weer erg goed”
“Ik ben op de beste weg terug naar mijn oude kracht”

En een aantal weekjes geleden was het nog huilen met de pet op. Wederopstanding in mijn ogen, vrij snel.

0
fabioaru 16 juni 2015 om 12:02

Laten we hopen dat Kittel erbij is. Als hij in vorm is de snelste sprinter ter wereld. Zou toch jammer zijn als die niet in de Tour aanwezig is.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone