Kittel keert eindelijk terug: “Ik beloof nog niks”
vrijdag 1 mei 2015 om 11:34

Kittel keert eindelijk terug: “Ik beloof nog niks”

Twee maanden, zo lang is Marcel Kittel uit de roulatie geweest dankzij een virus. Het Duitse sprinkanon heeft zich nog geen moment fatsoenlijk kunnen voorbereiden op de grote wedstrijden die gaan komen, maar daar komt vandaag (vrijdag) een einde aan. Kittel keert tijdens de Tour de Yorkshire terug in het peloton.

In de Tour de France van vorig jaar veroverde Kittel het geel in Yorkshire, dankzij een sprintzege in de openingsetappe. “Ik wist helemaal niet hoe speciaal deze plek eigenlijk voor me is”, zei hij in een interview op de website van Giant-Alpecin. “Maar toen kwam ik aan in York en opeens kwamen alle herinneringen weer terug. Ik ben heel blij om hier te zijn en Yorkshire in mijn hart te hebben.”

“Ik hoefde ook niet lang overtuigd te worden om hier te komen. Het is een geweldige koers voor me, zeker nu ik in een moeilijke periode zit. Drie dagen stevig koersen is wat ik nodig heb en ik kijk er enorm naar uit om weer te rijden.”

Ziekte
Kittel kende een bijzonder zwaar voorjaar. “Na Australië werd ik ziek. Ik dacht dat het een verkoudheid was, maar het bleek een virus. Het duurde lang voordat de ploegartsen hier achter waren. Pas vier weken geleden ben ik weer begonnen met trainen en sindsdien loopt het bepaald niet geweldig, want twee weken geleden werd ik opnieuw ziek. Ik heb het geluk even niet aan mijn zijde.”

“Voor nu ben ik blij om weer op de fiets te zitten en het naar mijn zin te hebben met mijn ploegmaats. Het seizoen is al een tijdje bezig en het was niet eenvoudig om uit de roulatie te zijn. Ik moet realistisch zijn; ik heb een tijdlang niet kunnen fietsen, dus we zullen zien hoe het gaat. Ik kan niks beloven als het gaat om mijn prestaties.”

“Het is nu belangrijk om weer te gaan koersen. Mijn conditie is niet perfect, want ik heb maar een paar dagen echt goed kunnen trainen, maar we kunnen in ieder geval starten. Ik richt me niet op specifieke doelen, de terugkeer staat voorop en verder zien we wel.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2015 11:58
"Het Duitse sprinkanon"? :)

Wel super goed om te lezen dat hij eindelijk weer letterlijk terug in de race is!! Hopen dat hij zijn vorm tijdig terug kan vinden voor een 3e jaar topprestaties in Le Tour de France :)
1 mei 2015 13:47
Hij zal zichzelf wel klaarstomen voor de Tour, daar etappes winnen zal het hoofddoel zijn en de gele trui voor Tom. Ik vind Giant trouwens opvallend minder presteren dan vorig seizoen. Ja tuurlijk, Degenkolb heeft twee dikke vissen binnen, maar vorig jaar hadden ze eind april 17 zeges, nu 'slechts' 5. Behalve dan het ontbreken van Kittel 2 maanden, heeft ook Mezgec nog niet veel laten zien. En waar zijn Ludvigsson, Geschke, Barguil, Sinkeldam en die Amerikaanse talenten. Allemaal nog weinig van gezien dit jaar.
1 mei 2015 13:48
een flinke soa ?
1 mei 2015 13:52
@ti-raleigh
Wat een onzin. Ze halen twee monumenten binnen, daar kunnen geen 30 zeges in niet-WT tegenop.
1 mei 2015 14:35
@ Fondriest.
Onzin ? Goed lezen aub, want het is geen verwijt, slechts een constatering. Ik begrijp ook wel dat ze met 2 van die dikke zeges lekker achterover kunnen leunen, en terecht. Maar ik zeg alleen dat in de breedte er lang niet zoveel gepresteerd is als vorig jaar. Dat Degenkolb het zo goed doet, wil niet zeggen dat anderen daarom 'minder' moeten presteren en geen zeges mogen behalen in niet-WT-wedstrijden.
1 mei 2015 14:38
@tiraleigh
Het verschil is inderdaad opmerkelijk te noemen. Vooral Mezgec presteert beduidend minder dan vorig jaar. Ludvigsson en Geschke zijn geblesseerd geweest, zeker voor Geschke in een rotte periode want de Ardennenklassiekers waren juist de races waar hij zich wilde laten zien. Barguil zelf zegt altijd dat hij in het voorseizoen altijd slecht is, dus wat hem betreft moeten we afwachten. En de Amerikaanse talenten, tsja, voor mijn gevoel kunnen Amerikanen alleen in Amerika presteren met zo af en toe een uitzondering als van Garderen maar Craddock, Haga en Jones zijn tot nu toe nog niet bepaald goed inderdaad. Al zal bijvoorbeeld Haga best van waarde zijn geweest in MSR toen Degenkolb daar won.
Die twee monumenten zijn inderdaad geweldig, maar vorig jaar waren ze daar ook dichtbij. MSR werd toen door pech de kans op de zege ontnomen en in PR was Terpstra gewoon te sterk toen. Dus het is ook niet echt door een eigen verandering binnen het team dat Degenkolb die ineens wel wint. Ik heb zelf het gevoel dat, en dat blijkt ook wel uit de kalender van Giant, dat kleine races dit jaar veel sneller aan de kant worden geschoven terwijl ze deze vorig jaar wel reden en dit zal ook wel meespelen in dat de overwinningen een stuk minder zijn dan vorig jaar.
1 mei 2015 15:09
@ Tinkerbell
Ik denk ook niet dat er veel veranderd is in het team. Spekenbrink en de zijnen gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn. En misschien heb je gelijk en vinden ze het aantal overwinningen niet meer belangrijk dit jaar, maar richten ze zich meer op de grote wedstrijden. Ze kunnen in de Tour bij voorbeeld hoge ogen gooien met Dumoulin (geel na proloog ?), Kittel (etappezeges)en Barguil (goed AK).
1 mei 2015 15:35
@ti-raleigh
Dat gevoel krijg ik wel, door die kleinere races links te laten liggen en waarschijnlijk meer op training te focussen. Maar ik vind dan wel dat ze wat prominenter aanwezig mogen zijn in meerdere WT koersen want om eerlijk te zijn hebben we ze nog steeds niet heel veel gezien met uitzondering van de koersen waar Degenkolb won en de TDU met het goede klassement van Dumoulin.
1 mei 2015 16:10
toch ben ik wel benieuwd wat Mezgec in de giro kan laten zien, dit jaar een stukje minder concurrentie

Reacties zijn gesloten.