Kittel besluit na Ster ZLM Toer over Tourdeelname

vrijdag 5 juni 2015 om 08:48
Kittel besluit na Ster ZLM Toer over Tourdeelname

Marcel Kittel is nog altijd niet zeker van deelname aan de Tour de France. De sprinter van Giant-Alpecin beleeft tot nu toe een uiterst moeizaam seizoen en zal pas na de Ster ZLM Toer beslissen of hij zichzelf klaar voor de Tour acht.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kittel traint momenteel in Spanje en sprak er met een groep journalisten over zijn seizoen, waarin hij amper aan koersen toe kwam door een virus. “Het was een teleurstellende periode”, zei hij. “Ik had veel om over na te denken. Het is niet dat ik in een soort zwart gat viel, maar ik moest gewoon uitvinden hoe ik het wilde hebben. Dat heeft me ontwikkeld als persoon. Een slecht jaar is het niet, want het is heel belangrijk voor mijn loopbaan om dit allemaal op een rijtje te hebben. Het is geen overwinning op de fiets, maar wel eentje vanuit een persoonlijk perspectief.”

Kittel reed al mee in de World Ports Classic en richt zich nu dus op de Ster ZLM Toer, die van 17 tot en met 21 juni wordt verreden. Het zal een beslissende koers zijn. “Niet het perfecte plan, niet het plan dat ik zou willen, maar ik kan er ook niks aan veranderen en ik moet mijn best doen”, aldus Kittel. “Na die koers zal ik beslissen of ik wel of niet naar de Tour de France ga. Het zou geen enkele zin hebben om de Tour te rijden als ik elke dag gelost word.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

snellerfietsen 5 juni 2015 om 08:54

Degenkolb ligt deze tour veel beter met al die heuvels. Dus zo erg vind ik dit niet. John verdient het kopmanschap in de tour dit jaar

0
ti-raleigh 5 juni 2015 om 09:29

Het lag echt niet alleen aan dat virus. Hij heeft met zichzelf geworsteld en zware motivatieproblemen gehad. Ik kan me niet voorstellen dat hij zich nog in vorm trekt voor de Tour. Zou ik ook niet logisch vinden van de ploegleiding als ze hem meenemen.

0
waggie 5 juni 2015 om 09:38

Er zijn hooguit 4 ritten waar Kittel kans heeft. Beter gewoon vol voor Degenkolb gaan.

0
Ciclismo92 5 juni 2015 om 09:43

Kittel besluit over Tourdeelname? Het lijkt me dat de ploeg daar voornamelijk over beslist. Verder is er voor een Kittel in topvorm best wat te halen deze ronde, maar het lijkt me uiterst onwaarschijnlijk dat we een goede Kittel gaan zien. En met de vorm van mannen als Kristoff en Cavendish in het achterhoofd geef ik hem weinig kans.

0
Orakel 5 juni 2015 om 09:46

Ik zie zelfs maar 3 kansen voor Kittel in vorm. Twee in de eerste week en de slotetappe. Stel dat Kittel nog redelijk in vorm komt (wat ik niet verwacht) dan zou het zo maar kunnen dat hij op de eerste rustdag vertrekt.

0
rosencrantz 5 juni 2015 om 09:54

Beiden, maar gewoon een mannetje minder voor Kittel’s trein (en bijvoorbeeld een klimmend type meer) , zodat,wanneer Kittel toch niet de oude blijkt te zijn, er nog op andere paarden gewed kan worden. Op voorhand 4 mogelijke overwinningen weggeven, lijkt mij nogal dom. Voorwaarde moet natuurlijk wel zijn, zoals Kittel zelf zegt, dat hij een goed gevoel overhoudt aan de Ster ZLM

0
TeamNL 5 juni 2015 om 10:28

Wanneer hij mee kan sprinten in ZLM meenemen naar de Tour en anders niet.

0
Marsellus 5 juni 2015 om 12:59

@ti-raleigh: Alsof ik Evert ten Napel weer hoor op tv. Die wist ook altijd te vertellen wat alle spelers op het veld dachten.

Waar baseer je je stelling op?

0
ti-raleigh 5 juni 2015 om 13:48

@ Marsellus
Ik ken bepaalde heren die het kunnen weten. Dat zal voor jou niet overtuigend klinken, dat weet ik, maar daar moet je het mee doen. En anders lees de 2e alinea in bovenstaande tekst nog maar eens goed.

0
Marsellus 5 juni 2015 om 14:06

Zou je dan niet iets rustiger slapen als je gewoon kunt onderbouwen wat je verkondigt, of als je dat niet kunt, helemaal niets verkondigen?

Je hebt overigens wel gelijk, het klinkt volstrekt niet overtuigend. Dit soort informatie kan namelijk maar van één persoon af komen en ik durf wel een gokje te wagen dat jij die persoon niet gesproken hebt.

En in de tweede alinea lees ik niets meer dan dat hij een virus heeft gehad, niet heeft kunnen koersen en dat moeilijk voor hem was. Als je denkt dat er meer staat, ben je naar mijn mening aan het speculeren.

0
Coldeportes 5 juni 2015 om 14:33

@Marsellus
Is begrijpend lezen nu echt zo lastig voor je? Die 2e alinea laat niks aan de verbeelding over: die jongen heeft met zichzelf in de knoop gezeten en op persoonlijk vlak een grote worsteling doorgemaakt en dingen op een rij moeten zetten.

Of ben jij het type die op een lawinepijl echt het doodshoofd label nodig heeft en een gele sticker ‘niet in de hand nemen of afsteken: levensgevaarlijk’ voordat de boodschap doordringt ;) ?

0
Marsellus 5 juni 2015 om 15:22

In tegendeel, ik ben van het type dat niet oostindisch blind is. Er worden hier altijd heel snel dingen gezegd over personen, waar geen feiten aan ten grondslag liggen. Of het achteraf nou waar is of niet, als je een klein beetje gevoel voor ethiek hebt houd je gewoon je mond totdat je je beweringen kunt staven met bewijzen.

0
ti-raleigh 5 juni 2015 om 16:45

@ Marsellus
‘Like it or not’, maar dit is een site waar wielerliefhebbers hun mening verkondigen en naar hartelust kunnen speculeren. Als dat volgens jou niet mag, dan kan WF deze site wel opheffen. Daarnaast is bij jou de wijsheid ook niet komen aanwaaien, maar heb je dat gekregen door te luisteren en leren naar en van anderen. Of ben je autodidact ? Deze persoon waar ik het over heb is voor mij betrouwbaar genoeg om er niet te veel aan te twijfelen. En misschien is dat wel die persoon. En daarnaast, hoe interpreteer jij de zin die begint met: ‘ik had veel om over na te denken….

0
ti-raleigh 5 juni 2015 om 16:46

@ Marsellus
Wat is er trouwens onetisch aan de dingen die ik beweer ?

0
Pils 5 juni 2015 om 16:58

Ik denk dat ie beter thuis kan blijven. Ik zie Degenkolb de groene trui wel pakken want bij tinkoff rijden ze toch voor Contador en zal Sagan het allemaal alleen moeten doen.

0
Marsellus 5 juni 2015 om 18:46

Ik ben me bewust van het feit dat iedereen tegenwoordig denkt alles te kunnen opschrijven en kenbaar maken. Ik ben echter anders opgevoed.

Het niet ethische aspect aan wat je schrijft vind ik dat er persoonlijke dingen geschreven worden over iemand anders die niet te verifieren zijn. Ik hou van onderbouwing.

0
ti-raleigh 5 juni 2015 om 21:35

@ Marsellus
Wat is er persoonlijk aan datgene wat ik schrijf over Kittel ?
Trouwens je vergelijkt mij adhv één uitspraak gelijk met Evert ten Napel. Vind ik vrij persoonlijk en op de manier zoals je dat schrijft kan ik het als een belediging opvatten. Beetje het verhaal van de pot en de ketel dus lijkt me.

0
Marsellus 5 juni 2015 om 23:53

Als jij dat als een belediging opvat dan heb je wederom gelijk. Zo is die namelijk ook bedoeld. In tegenstelling wat jij doet, richt ik hem persoonlijk aan jou. Je krijgt de kans voor repliek. Iets wat jij anderen niet gunt.

0
ti-raleigh 6 juni 2015 om 15:44

@ Marsellus
Nee hoor, is geen belediging. Ik vond Evert ten Napel wel een toffe peer. We weten nu in ieder geval wel wie we in de gaten moeten houden voor het zuivere geweten op deze site. Veel succes ermee.

0
Marsellus 6 juni 2015 om 16:17

Mag je me aan houden, ik ben niet zo van de story-, of privéverhaaltjes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone