Kirsten Wild teleurgesteld met zilver op scratch: “Maar de benen zijn goed”
foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 09:20

Kirsten Wild teleurgesteld met zilver op scratch: “Maar de benen zijn goed”

In het Poolse Pruszków slaagde Kirsten Wild er gisteren net niet in haar wereldtitel scratch te prolongeren. De 36-jarige Nederlandse moest enkel de duimen leggen voor de Britse Elinor Barker. De zilveren medaille zorgt voor gemengde gevoelens bij de Almelose, zegt ze in gesprek met NOS: “Ik neem het mezelf wel een beetje kwalijk.”

“Ik heb het niet helemaal handig aangepakt in de finale”, steekt Wild na afloop de hand in eigen boezem. “Ik had eerder moeten aangaan, dan had ik mezelf een kans gegeven om Barker wel te kloppen. Ze kwam er nu echt heel hard langs. Even dacht ik dat ik er nog overheen kon, maar toen versnelde ze door en kon ik er niet meer overheen.”

Over de rest van haar koers kon Wild wel tevreden zijn. “Het was een rare, ingewikkelde koers; we gingen niet echt hard, maar het was een beetje hollen en stilstaan”, vervolgt ze haar relaas. “Ik heb onderweg wel de keuzes gemaakt die ik moest maken. Het is meer op het laatst dat je denkt: als ik eerder was aangegaan, had ik haar dan kunnen opvangen?”

‘Omnium is nieuwe kans’
Ondanks dat Wild één van haar drie op het WK in Apeldoorn veroverde titels kwijtraakte kan ze wel tevreden zijn over haar vormpeil. “Het heeft geen zin om in de teleurstelling te blijven hangen. Ik denk dat de benen wel goed zijn en het omnium is gewoon weer een nieuwe kans, dus ik spreek met mezelf af dat ik na vanavond ophoud met zeuren en dat de knop om gaat.”

Naast het omnium (vrijdag) komt Wild ook nog in actie op de koppelkoers (zaterdag) en de afsluitende puntenkoers.

RIDE Magazine