Lorena Wiebes wint Prudential RideLondon Classique na diskwalificatie Kirsten Wild

Door , zaterdag 3 augustus 2019 om 19:51
Lorena Wiebes wint Prudential RideLondon Classique na diskwalificatie Kirsten Wild

foto: Cor Vos (archief)

Lorena Wiebes heeft de door een grote valpartij ontsierde Prudential RideLondon Classique gewonnen na de diskwalificatie van Kirsten Wild. Elisa Balsamo werd tweede, Coryn Rivera derde.


De Prudential RideLondon-Classique is het sprintersbal voor de vrouwen. ’s Werelds snelste vrouwen namen het zaterdag voor de koninklijke ogen van Buckingham Palace tegen elkaar op.

Kirsten Wild, Lorena Wiebes, Marianne Vos, Marta Bastianelli en Jolien D’Hoore zullen erg uitgekeken hebben naar deze wedstrijd. Waarom? Omdat zij tot de favorieten gerekend mogen worden.

Sprintersploegen houden peloton bij elkaar
Heel erg veel gebeurde er niet in de 68 kilometer lange wedstrijd. Het tempo werd hoog gehouden door onder andere Team Sunweb (met ex-winnares Coryn Rivera binnen de gelederen), Hitec Products (met Lucy Garner), Virtu (Marta Bastianelli) en WNT Rotor (Kirsten Wild), waardoor nauwelijks serieuze aanvalspogingen het vermelden waard waren.

Grote valpartij in laatste honderd meter, Wiebes wint na diskwalificatie Wild
In de laatste ronde kwamen het sprinttreintje van WNT Rotor in rap tempo opzetten. Wild werd goed afgezet, waarna Wiebes de sprint van ver aanging. Op dat moment vond er een grote valpartij op de tweede rij plaats.

Wiebes kreeg daar niks meer van mee: de Nederlands kampioene leek op de weg naar de zege te zijn, maar zij werd in extremis nog gepasseerd door Wild. Wild schreeuwde het na de finish uit van vreugde, maar na het terugkijken van de beelden werd besloten om de renster van WNT Rotor te diskwalificeren.

Wild had de grote valpartij veroorzaakt door van haar lijn te sprinten. Daardoor werd Wiebes alsnog de winnares van de Prudential RideLondon Classique.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sagan=hulk 3 augustus 2019 om 19:59

Wild is gediskwalificeerd! Terechte beslissing volgens mij, ze veroorzaakt een hele harde crash.

Dolfy 3 augustus 2019 om 20:00

Lange sprint van Wiebes en ze wint nu officieel. Wild die nog langszij kwam werd inderdaad gediskwalificeerd, zoals wel te verwachten was. Er is ook wat te zeggen dat Hoskins niet goed kijkt op dat moment. Maar de beweging van Wild is net iets te wild…

Fassa Bortolo 3 augustus 2019 om 20:01

Discutabel.. je kan haar moeilijk verplichten om in het wiel van degene voor haar te blijven zitten. Degene in haar wiel reageerde niet adequaat..

Flowik 3 augustus 2019 om 20:26

Zijn er ergens beelden van de koers?

Pak Haas 3 augustus 2019 om 22:16

Ik heb alleen beelden van vooraf bekeken gezien. Daarin is geen extreme actie van Wild op te maken en lijkt het vooral een voorwiel te blijven haken achter het achterwiel van Wild
Dat kan je haar niet aan rekenen als ze langszij wil.

Morgen maar eens zoeken naar andere beelden.

john 4 augustus 2019 om 07:54

Wild iets te wild

Silent Hill 4 augustus 2019 om 11:21

Een gevaar op de weg, die Wild.

Ze juicht ook niet, beseft dus heel goed dat ze in de fout ging, of ze voelt op z'n minst de bui al hangen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair