Kirsten Wild: “Dit is gewoon heel jammer”

zaterdag 15 oktober 2016 om 15:59
Kirsten Wild: “Dit is gewoon heel jammer”

Foto: Sirotti

Geen goud, maar zilver voor Kirsten Wild. De Nederlandse werd in de massasprint van het WK nog net gepasseerd door Amalie Dideriksen uit Denemarken. “Dit is gewoon heel jammer”, reageerde Wild na afloop tegenover de NOS. “Stiekem ben ik toch wel behoorlijk teleurgesteld.”

Wild kon in de finale rekenen op een sterke sprinttrein. In de laatste zeven kilometer reed geen enkel ander land op kop. “We hebben een hele goede wedstrijd gereden met elkaar, maar in de laatste kilometer kwamen we een poppetje tekort. Dat voel je al wel, maar dan heb je geen keuze: dan moet je gewoon gaan.”

Op het einde was Wild heel even de sprinttrein kwijtgeraakt. “Ik kreeg toen hele goede hulp van Chantal (Blaak, red.). Met haar heb ik weer de aansluiting kunnen maken, maar daardoor mis je Chantal wel in het laatste stukje.”

Wild wist in het verleden al viermaal de Ronde van Qatar op haar naam te schrijven. Dit WK leek dus perfect voor haar. Dat besefte ze zelf ook. “Ik had hier erg naartoe geleefd. Dit was gewoon mijn kans. Als je dan zo nipt verliest, is dat heel balen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ab Normaal 15 oktober 2016 om 16:28

Niks aan te doen. Het is ook lastig om op het moment supreme je favorieterol waar te maken.
Dat onderscheidt de wereldtoppers van de zeer goede renners.
Geen schande.

0
dumoman 15 oktober 2016 om 17:05

Wel iets aan te doen en wel niet als een dolle aan gaan vallen wat op dit parcours totaal geen zin had; dan hadden ze op het laatst wel een “mannetje” extra over gehad (en wel 2 of 3 ook).

0
xistnc 15 oktober 2016 om 17:54

En toen ze vooraan Wild kwijt waren, hadden ze ook best het initiatief even kunnen laten vieren. Nu moeten Wild en Blaak een inspanning doen, die uiteindelijk het verschil maakt tussen goud en zilver.

0
oscaritoforlife 15 oktober 2016 om 19:35

Volgens mij was er gewoon 1 sneller. Wild kwam uit het wiel van vos als een natte krant. Ik vond haar aanzet niet echt sterk. Denk dat met een vrouwtje extra Dideriksen nog steeds had gewonnen

0
Doordrijver 15 oktober 2016 om 21:33

De key was Van Dijk laten demarreren. Een mannetje extra..waarom? Ze zat nu al perfect.

0
Omhoog73 16 oktober 2016 om 00:30

Jullie praten over mannetjes, volgens mij was het echt de vrouwen wedstrijd! Dan praten we dus over een “vrouwtje” tekort ;)

0
Silent Hill 16 oktober 2016 om 00:40

Niet … euh … mans genoeg om toe te geven dat een ander net iets sterker was op het eind – wat geen schande is. Dus maar excuses zoeken, zogezegd een mannetje tekort. Beetje flauw.

0
Naspa 16 oktober 2016 om 09:21

Stiekem gewoon blij met zilver, zou beter gezegd zijn. Goed om teleurgesteld te zijn en te kijken hoe beter te worden. Maar aan het einde van je carrière ben je wat blij met een zilveren plak; je had ook met een lekke band langs de kant kunnen staan of op het asfalt kunnen liggen.

En laten we even kijken naar die Dideriksen; hoeveel poppetjes had zij aan het eind nog over dan? En hoeveel beter gaat zij de komende jaren nog worden?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone