Kevin Van Hoovels: “Top-10 hoogst haalbare voor Sagan op MTB”

Kevin Van Hoovels: “Top-10 hoogst haalbare voor Sagan op MTB”

Foto: Sirotti

donderdag 18 augustus 2016 om 16:45

De kans dat Peter Sagan tijdens de olympische mountainbike-strijd meedoet om de medailles, is zeer klein. Althans, dat vertelt Kevin Van Hoovels, zelf olympiër in Londen en ditmaal net buiten de Belgische selectie gevallen, aan WielerFlits: “Podium of top-5 is sowieso niet haalbaar voor Sagan. Met hem weet je nooit, maar het zou al straf zijn als hij top-10 rijdt.”

Sagan, in 2008 nog wereld- en Europees kampioen bij de junioren in het mountainbiken, kwam dit seizoen tweemaal in actie. In het Oostenrijkse Graz gaf hij snel op, terwijl hij in het Tsjechische Teplice vierde werd met iets meer dan een minuut achterstand op Jan Skarnitz (36e op de UCI-ranking). “Op die manier scoorde hij niet al te veel UCI-punten, dus moet hij op een van de laatste startrijen starten. Dat is toch een niet te onderschatten nadeel. Ook zijn voorbereiding, de Tour de France, is niet echt optimaal voor een MTB-wedstrijd”, verantwoordt Van Hoovels zijn uitspraak.

Of Sagans deelname een goede zaak is voor het mountainbiken, weet hij niet zeker. “De deelname van Sagan geeft de sport natuurlijk veel meer aandacht, dat is mooi. De manier waarop hij kan deelnemen vind ik minder mooi. Renners als Martin Haring doen veel moeite om punten te sprokkelen en dus een deelname voor Slowakije aan de wedstrijd af te dwingen. Sagan mag vervolgens zomaar in hun plaats gaan. Dat vind ik een beetje respectloos.”

“Zelfde situatie als Haring meegemaakt”
Van Hoovels mist de Spelen om een gelijkaardige reden als Haring. Dankzij een tiende plek op het WK in Andorra van vorig jaar dwong hij twee startplekjes af voor België, die door bondscoach Rudy De Bie aan Ruben Scheire en Jens Schuermans werden toegekend. “Daar ben ik nog altijd niet over. Ik zou het niet erg hebben gevonden om niet mee te gaan, als dat terecht geweest was. De selectiecriteria waren zo vaag dat de bondscoach zijn zin kon doen en zich niet hoefde te verantwoorden. Dat maakt het nog pijnlijker voor mij.”


Vrijdag maakt Kevin Van Hoovels een analyse van het olympisch mountainbike-parcours en laat hij zijn licht schijnen over de favorieten in onze voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Tom Rey 18 augustus 2016 om 16:49

Was van Hoovels niet die jankerd die op de grond viel van verdriet nadat Sven Nys (of Pauwels?) ooit het BK mountainbiken had gewonnen? sindsdien kan je die man niet mer serieus nemen

0
nietram 18 augustus 2016 om 16:51
Quote:
De manier waarop hij kan deelnemen vind ik minder mooi. Renners als Martin Haring doen veel moeite om punten te sprokkelen en dus een deelname voor Slowakije aan de wedstrijd af te dwingen. Sagan mag vervolgens zomaar in hun plaats gaan. Dat vind ik een beetje respectloos.

Helemaal eens met bovenstaande.

0
Gesink4President 18 augustus 2016 om 16:52

Had ie beter mee kunnen doen aan de wegwedstrijd ipv MTB.
Daar had hij meer kans gehad op een medaille als je ziet wie t goud heeft gepakt

0
teunster 18 augustus 2016 om 17:03

Pauwels dacht ik!

0
Vastaranta 18 augustus 2016 om 17:06

https://youtu.be/knyB1p_TgCs

0
teunster 18 augustus 2016 om 17:20

Zo, die straffe uitspraak van de grote Kevin van Hoovels kan Sagan even in zijn zak steken!

0
paapke 18 augustus 2016 om 17:24

“sowieso niet haalbaar”. Heerlijk gevaarlijke uitspraak. Laat Sagan maar lekker verrassen.

0
EricV 18 augustus 2016 om 17:39

Kevin kalm

0
Purito 18 augustus 2016 om 19:50

Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Sagan gaat nooit top-5 rijden. Tegen wereldtoppers als Absalon, Schurter, Kulhavy, Mantecon, Hermida, de Zwitsers komt hij op dit moment gewoon ruim tekort.

Wil je een kans hebben op eremetaal, dan moet je je echt 2 jaar volledig focussen op het mountainbiken. Hoe goed je ook bent, je kunt niet zomaar met de wereldtop meestrijden met een voorbereiding van een maand of 2/3.

0
Hemelrijk 18 augustus 2016 om 22:36

Wat een heerlijk filmpje en de Kalm Kevin is eenvoudigweg geniaal! Ik ga hem nog een keer kijken.

0
Geraint 18 augustus 2016 om 23:37

@Gesink4president,

Heb je het nog steeds niet verwerkt?

0
Goturead 19 augustus 2016 om 00:46

HAHAHAHAHAHAHHAHAH geweldig filmpje

0
Rosanero 19 augustus 2016 om 03:22

Sagan kan meer dan een iedere ander binnen de wielersport. Dus zeggen dat dingen onmogelijk zijn voor hem, is zeggen dat Riccò geen grandioze man was.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone