Kern Pharma-ploeg zet stap naar ProTour-niveau

maandag 2 november 2020 om 10:06
Kern Pharma-ploeg zet stap naar ProTour-niveau

foto: RV

Equipo Kern Pharma zet volgend seizoen een stapje hogerop. De Spaanse continentale formatie van Manolo Azcona en Juanjo Oroz bevestigde dat ze een ProTour-licentie krijgt. “Ons doel is om in de toekomst een grote ronde te winnen.”

In juli werd bekend dat Kern Pharma een ProTour-licentie had aangevraagd bij de UCI, waarmee de ploeg volgend seizoen wil deelnemen aan wedstrijden als de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Vuelta a España. Maandag werd bevestigd dat het team daadwerkelijk toetreedt tot het ProTour-circuit in 2021.

“Ons doel is om in de toekomst een grote ronde te winnen”, zegt Manolo Azcona, oprichter van de ploeg, in een persbericht. “We beseffen dat het grote woorden zijn, maar we zijn nederig, gedreven en passievol. Met tijd, geduld en hard werken kunnen we in de grootste wedstrijden ter wereld strijden om de overwinning.”

Manager Juanjo Oroz: “In 2021 doen we voor het eerst mee aan WorldTour-wedstrijden en we willen laten zien dat we een wildcard verdienen voor de Vuelta. Vanaf 2023 willen we daarin meedoen om het podium; door onze ploeg bij elkaar te houden, op het talent van onze jonge renners te vertrouwen en met hen mee te groeien.”

Tien neoprofs
Kern Pharma maakte dit seizoen voor het eerst deel uit van het continentale circuit. De ploeg was opgebouwd uit tien neoprofs en de voormalige Movistar-renners Jaime Castrillo en Enrique Sanz moesten voor de nodige ervaring zorgen. Sanz bezorgde het team de eerste overwinning door de derde etappe van de Belgrade Banjaluka achter zijn naam te zetten.

Voor volgend seizoen heeft de ploeg van Azcona en Oroz al vier renners aangetrokken; stagiair Jordi López treedt toe tot het team, terwijl Carlos García en Diego Lopez worden overgenomen van respectievelijk Caja Rural-Seguros RGA en Fundación Euskadi. Raul Garcia is de vierde versterking voor 2021.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolitaryShell 2 november 2020 om 10:46
Quote:
“In 2021 doen we voor het eerst mee aan WorldTour-wedstrijden

Dat valt nog maar te bezien hè. Zie vooralsnog geen enkele reden waarom deze ploeg ook maar ergens een wildcard zou krijgen.

AnderJ 2 november 2020 om 10:47

Mooie ambities en mooi dat er een Spaanse PC ploeg bijkomt. Hopelijk kunnen ze het waarmaken op PC niveau. De rest komt dan misschien ooit. Op termijn een tweede Spaanse WT ploeg zou toch mooi zijn. Mag ook een Spaanstalige ploeg zijn. Een Zuid-Amerikaanse ploeg lijkt me ook prachtig.

ivo001 2 november 2020 om 11:18

Castrillo moet met zijn 24 jaar voor de ervaring zorgen ;)

Zie nog niet echt een naam in de selectie waarvan ik verwacht dat die in 2023 op een GT podium kan staan.

Harm Zijlstra 2 november 2020 om 11:26

Het wordt dringen op de GT podia.

bilthoven 2 november 2020 om 12:58

Ik lees net op een Britse website dat men ook Sean Yates als coach heeft aangetrokken. Die kan met al zijn door de jaren heen opgebouwde contacten natuurlijk de nodige deuren voor deze ploeg openen.

Polleke 2 november 2020 om 15:50

Dat is bij die andere Pro Conti ploeg, die van Contador, Kometa was het maar die hebben geloof ik nu een andere sponsornaam…

Headlines

Materiaalzone

Populair