Kenny Dehaes sprint naar winst in Nokere Koerse

woensdag 19 maart 2014 om 16:47

Dehaes

foto: Sirotti

Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De Belgische sprinter was op de Nokereberg nipt sneller dan Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaandere-Baloise) en Nacer Bouhanni (FDJ). Het is voor Dehaes de tweede overwinning in korte tijd. Vorige week was de Belg de beste in de Ronde van Drenthe.

In het begin van de wedstrijd ontstond een omvangrijke kopgroep. Maar liefst zestien renners reden in de aanval. Daarbij zat één Nederlander: Martijn Keizer van Belkin. De andere vijftien namen waren Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van der Sande, Dennis Vanendert, Salvatore Puccio, Daniel Oss, Yves Lampaert, Jerome Baugnies, Omar Matarranza Fraile, Luis Mas Bonet, Jean-Marc Bideau, Jan Barta, Michael Schwarzmann en Niels Van Dijk.

De leiders kregen echter nooit een grote voorsprong. Wanty-Groupe Gobert en United Healthcare hielden in het peloton de achterstand beperkt. In de finale demarreerde Gert Steegmans (Omega Pharma – Quick-Step) vanuit de inmiddels uitgedunde kopgroep. Hij kreeg Yves Lampaert van Topsport Vlaandere-Baloise met zich mee. Het duo hield goed stond, maar werd in de finale toch gegrepen. Het peloton stevende vervolgens af op een sprint op de Nokereberg.

Kenny Dehaes bleek hierin de beste. In een millimeterspurt versloeg hij Van Asbroek en Bouhanni. Dehaes is daarmee de opvolger van Francesco Chicchi, die deze wedstrijd in 2012 won. Vorig jaar ging de koers vanwege sneeuwoverlast niet door. Barry Markus is op de tiende plek de beste Nederlander.

Nokere Koerse – Danilith Classic (1.1)
Ronse – Nokere (199,3 km)

1. flag-be Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) in 4u21m39s
2. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaandere-Baloise) allen z.t.
3. flag-fr Nacer Bouhanni (FDJ)
4. flag-be Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step)
5. flag-gb Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick Step)
6. flag-gb Scott Thwaites (Team NetApp – Endura)
7. flag-be Klaas Lodewyck (BMC Racing Team)
8. flag-gb Ben Swift (Team Sky)
9. flag-lu Jean-Pierre Drucker (Wanty – Groupe Gobert)
10. flag-nl Barry Markus (Belkin)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone