Kemna in zijn nopjes met zege Geschke: “Hij heeft hier zo lang voor gevochten”

woensdag 22 juli 2015 om 18:08
Kemna in zijn nopjes met zege Geschke: “Hij heeft hier zo lang voor gevochten”

foto: Sirotti

Waar Giant-Alpecin deze Tour vooral inzette op een ritzege voor John Degenkolb, was het woensdag een andere Duitser die voor het succes zorgde. Simon Geschke bracht zijn ploeg in extase door de Alpenetappe van Digne-les-Bains naar Pra-Loup te winnen. “Ongelooflijk mooi”, reageerde ploegleider Rudi Kemna bij de NOS. “Hij heeft zo lang voor gevochten.”

“Hij kiest de aanval, hij gaat ervoor en hij maakt het af”, jubelde Kemna, die niet vindt dat zijn ploeg per se een ritzege nodig had om van een geslaagde Tour te mogen spreken. “Ik blijf zeggen dat de Tour al goed was. Maar een overwinning past daar bij. Ik ben hartstikke blij dat we hier als team een mooie prestatie neer hebben kunnen zetten.”

Geschke zelf had het door de emoties moeilijk om uit zijn woorden te komen. “Er zaten zo’n sterke klimmers in de kopgroep, dus ik wist dat ik met voorsprong aan de beklimmingen moest beginnen”, stamelde hij tussen de vreugdetranen door in het flash interview. “Ik ben echt door de pijngrens heen gegaan. Ik heb hier vijftien jaar van gedroomd. Sorry, het was niet mijn bedoeling om te huilen op tv. Maar ik kan dat nu even niet helpen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

MaukeBollema2 22 juli 2015 om 18:11

Beste Tour voor Giant ooit!

Elrick 22 juli 2015 om 18:12

Ehmm nee?

wiebipedia 22 juli 2015 om 18:17

Mss niet de meest succesvolle ooit. Maar wel de meest attractieve tour van giant ooit. Voor mij daarom ook de beste. Leuke ploeg en nu ook nog veelzijdig

TeamNL 22 juli 2015 om 18:17

Fantastisch! Vorig jaar twee dagen meegelopen met de ploeg in de Tour en dan besef je pas echt hoe geweldig deze ploeg bezig is als je ziet waar ze vandaan komen. Het is jammer dat ze bij Tour du Jour niets snappen van het proces want daarvoor moet je veel breder kijken dan alleen overwinningen. Wie had een aantal jaren geleden kunnen bedenken dat deze ploeg 2 monumenten en een bergetappe zou winnen in de Tour en daarnaast ook nog eens meedoet voor een top 10 notering? De ploeg is deze Tour niet altijd even slim bezig geweest maar dat zijn leermomenten. De doelstelling is om over drie jaar met Barguil een echte klasementsrenner af te leveren en dat gaat ze lukken.

LyndaLid 22 juli 2015 om 18:21

Prachtige tranen, en dat op een dag met dezelfde prachtige tranen van Van Garderen. Sport is emotie, heerlijk!

dumoman 22 juli 2015 om 18:36

Ja je hebt mij vanmiddag moeten zien janken ;)

TeamNL, je kunt je naam beter omdopen naar TeamDU :)

klootje kriekeljon 22 juli 2015 om 19:11

Prachtig voor die ploeg. Ze zaten bij TdJour al weer volkomen onterecht te zeiken. Zoveel pech met je topsprinter en Dumoulin en dan deze Tour neerzetten met Geschke, Barguil en ja ook Degenkolb is prima. Meer dan geslaagde Tour!

Danny81 22 juli 2015 om 19:22

Met recht kan je het een team prestatie noemen, ik zag hem wel erg lang een bidonnetje vast houden .. ;)

maklukzat 22 juli 2015 om 21:36

Die Kemna kan mooi een lange neus maken naar TourduJour. Ongelofelijk wat voor dom volk daar zit.

KeesD 23 juli 2015 om 09:32

Tijdens dat interview begonnen mijn ogen ook een beetje te prikken…
Met big John toch één van mijn favoriete wielrenners.
Niet de meest opvallende renner, maar een echte teamplayer en in menig koers al in de aanval gezien.

Headlines

Materiaalzone

Populair