Kelderman verliest vier minuten: “Ik was niet goed, that’s it”
foto: Sirotti
zondag 9 september 2018 om 18:48

Kelderman verliest vier minuten: “Ik was niet goed, that’s it”

Wilco Kelderman kan na de koninginnenrit van de Vuelta a España een goed klassement vergeten. De kopman van Sunweb verloor vier minuten op zijn concurrenten op de Lagos de Covadonga. “Ik was niet goed. That’s it”, zegt hij tegen de NOS over zijn prestatie.

Astana joeg al vroeg het tempo de hoogte in. “Toen ze begonnen te rijden had ik al niet echt een goed gevoel. Dan hoop je dat je er doorheen komt, maar dat was niet zo”, erkent Kelderman, die tien kilometer voor de meet de groep met favorieten al moest laten gaan. “Je rijdt niet meer echt goed naar boven. Er zit geen fut meer in.”

Kelderman concludeert dat zijn voorbereiding niet goed genoeg was om mee te doen voor een klassement in de Vuelta. Dat kwam mede door de schouderblessure die hem lange tijd aan de kant hield. “Ik ben niet goed genoeg”, zegt hij. “Ik denk dat het allemaal net iets te zwaar is. Met deze voorbereiding die ik heb gehad is het te veel. Ik mis echt de koershardheid die je normaal opdoet in andere wedstrijden, dagen achtereen. Dat kun je niet nabootsen in trainingen. Daar kom ik in tekort.”

Kelderman behoudt, ondanks zijn forse tijdsverlies, wel de twaalfde plek in het algemeen klassement. Hij begint dinsdag als nummer twaalf van het algemeen klassement aan de individuele tijdrit. Zijn achterstand op Simon Yates bedraagt 6.56 minuut.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
9 september 2018 18:50
Eigenlijk wonder dat hij de eerste 1.5 week zo goed reed. Top10 kan nog altijd.
9 september 2018 19:13
En dus wordt seizoen 2018 een seizoen om snel te vergeten. En dat is niet het eerste seizoen in Keldermans carrière. En volgens mij altijd omdat hij niet op zijn fiets blijft zitten.
9 september 2018 19:45
Spijtig voor hem maar de uitleg is plausibel.
Niet meer forceren nu, maar conditie opdoen voor het WK.
4 minuten valt nog mee, zeker wanneer je even naar Eurosport zapt, onze vriendin had na 10 minuten en 36 renners binnen, Wilco nog niet gespot...!
    9 september 2018 22:04
    Niet om het op te nemen voor haar, maar als je alleen maar commentaar geeft uit een studio in Amsterdam/Hilversum of waar ze ook mogen zitten, dan krijg je dat. Dan moet je vertrouwen op tv beelden.
    Gewoon ter plaatsen zijn, dan beleef je de sport ook
9 september 2018 20:13
Ik vind het knap dat hij zich toch steeds weet te herpakken met zoveel tegenslag als pech, valpartijen (door anderen of door eigen 'fouten') en al die nare blessures. Echt mentale weerbaarheid moet je dan hebben. Ik hoop enorm dat er een seizoen gaat komen waarin hij al zijn energie alleen maar hoeft te richten op het trainen en de koersen, en dat het allemaal eens meezit!
9 september 2018 20:40
Zo zie je maar weer dat die Strava-onzin geen bal zegt. Derde week gebruiken om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het WK of in één van de najaarskoersen. Gun hem wel een mooie zege.
    9 september 2018 21:13
    Is ook maar net wat je er zelf van verwacht. Hij heeft 2 weken lang de wereldtop bijgehouden, zijn er niet veel die het hem na doen met zo weinig koersdagen in de benen.
    9 september 2018 22:46
    Haha dat is natuurlijk onzin Jacco. Die Strava ritten toonden aan dat ie in uitstekende vorm aan de Vuelta leek te beginnen. Iets dat ook gewoon zo was. De motor is blijkbaar alleen nog niet sterk genoeg om die vorm vast te houden. Voor mij komt het overigens best wel als een verrassing, vaak zie je toch juist de renners met weinig koersen in de benen het goed doen richting het einde in Spanje.
    10 september 2018 09:59
    @LL

    Jacco heeft gelijk. Die Strava onzin zegt geen bal, want zijn maar momentopnames.
9 september 2018 23:13
Inderdaad hij was niet goed genoeg.
Maar hij verloor gewoon maar 4 minuten & zakte niet helemaal door het ijs.
Wilco, of je 10 of 18de wordt maakt niet.

Gewoon lekker koersen & aanvallen de laatste week voor een dagzege.
En de tijdrit is er ook nog.
That's it.
10 september 2018 10:00
Tja ik vind het gewoon een flinke teleurstelling. Ploegleiding en Wilco zelf hadden alle vertrouwen.....vooral deze rit moest hem beter liggen dan de afgelopen dagen voor de pocket klimmers. Nee hoor, te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Wellicht dat hij wat stabieler, sterker wordt in de toekomst vooral wanneer hij wat minder valt maar ik zie het nog niet zomaar gebeuren.

Reacties zijn gesloten.