Kelderman sprintte mee voor de winst: “Maar kreeg krampen in de finale”

Kelderman sprintte mee voor de winst: “Maar kreeg krampen in de finale”

foto: Sirotti

dinsdag 9 oktober 2018 om 17:59

Wilco Kelderman deed vandaag mee om de zege in Tre Valli Varesine. De Nederlander van Sunweb maakte onderdeel uit van de kopgroep die mocht sprinten om de overwinning, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats. “Ik kon door krampen niet meer fatsoenlijk spurten”, zo laat hij weten op de ploegsite.

“We wilden als ploeg altijd van voren zitten”, zo geeft Kelderman een inkijkje in de tactiek van zijn werkgever Sunweb. “We probeerden dan ook om in iedere ontsnapping te zitten. De jongens hebben Sam (Oomen) en mij in een perfecte positie afgezet.”

De 27-jarige renner – die erg bedrijvig was in de finale – is ondanks de mindere sprint tevreden met zijn prestatie. “Het is een goede start van de Italiaanse najaarscampagne.” Een conclusie waar ploegleider Arthur van Dongen zich in kan vinden. “Wilco deed het geweldig in de finale, hij sprintte echt mee voor de overwinning.”

“Het feit dat Sam in de tweede groep zat, geeft wel aan dat we goed hebben gereden. De ploeg heeft er alles aan gedaan. Dit resultaat laat zien dat we klaar zijn voor de komende wedstrijden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Marcel1112 9 oktober 2018 om 18:23

Arthur van Dongen: “Hij sprintte echt mee voor de overwinning “. Dit is echt lachwekkend.
Kelderman goed gereden vandaag maar meesprinten voor een overwinning in deze groep?

LucasR 9 oktober 2018 om 18:25

Jajoh, val lekker over de precieze bewoording. Hij bedoelt natuurlijk dat ‘ie in de groep zat die voor de overwinning sprintte.

Kelder is de Man 9 oktober 2018 om 22:54

Zijn wel meer dingen lachwekkend.. iets met comments en ene Marcel.

Mwielerfan 9 oktober 2018 om 23:25

Nou Hij sprinte mee voor de overwinning ongeveer zoals ie meesprint in massasprint aankomsten: hij zit in de groep maar doet niet mee en finisht achteraan de groep.
Marcel is niet de enige die deze formulering opmerkelijk vindt

Covadonga 9 oktober 2018 om 23:24

Echt meesprinten leek het niet op, maar hij zat vooraan.

Headlines

Materiaalzone

Populair