Kelderman na vierde plek: “Blij met mijn prestatie”

zondag 21 februari 2016 om 18:33
Kelderman na vierde plek: “Blij met mijn prestatie”

Foto: Marcel Koch

Wilco Kelderman kijkt met een goed gevoel terug op de Ruta del Sol. De kopman van LottoNL-Jumbo werd in de slotrit zevende, wat hem een vierde plaats in het algemeen klassement opleverde. Het stemt hem tevreden. “Ik ben wel blij met mijn prestaties hier in de Ruta”, vertelt hij op de site van zijn ploeg.

Zijn optreden was voor Kelderman een teken dat hij goed uit de winter is gekomen. “Vandaag stonden er meer dan 4.000 hoogtemeters op het programma en als je dan in je eerste koers zo mee kan dan weet je dat je goed uit de winter gekomen bent. Ik heb afgelopen winter stap voor stap opgebouwd. Eerst veel aandacht gegeven aan mijn rug, waar ik vorig jaar nogal last van had, en toen hard getraind. Dat het nu zo lekker loopt, geeft vertrouwen.”

Ook ploegleider Addy Engels is tevreden “Het was volgens mij een eerlijke strijd”, geeft hij aan. “Dat is op dit moment het niveau van Wilco Kelderman. Toen Valverde aanzette kon niemand echt mee. Maar als je in je eerste koers van het jaar 4e kan worden in zo’n deelnemersveld ben je goed bezig.”

Kelderman keert terug in competitie tijdens Parijs-Nice op 6 maart. “Ik kijk wel uit naar Parijs-Nice. Straks nog wat puntjes op de i zetten in de trainingen. Je merkt hier dat sommige anderen net iets beter zijn en ik voel dat ik nog wel kan verbeteren. Dan ben ik ook klaar voor Parijs-Nice”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

41 Reacties

Borsje 21 februari 2016 om 18:38

Lijkt mij eerlijke dus passende reactie.

katerkop 21 februari 2016 om 18:39

Idd prima prestatie voor eerste koers. De verwachtingen op wielerflits waren wat te hoog.

123poetertjes 21 februari 2016 om 18:52

Een mooie prestatie uiteraard. Toch kan ik deze reactie niet rijmen met zijn uitspraken van gisteren, zeker gezien het koersverloop.

In Parijs-Nice zal hij moeten hopen op een krappe topvijfklassering. Het enige moment waarop hij echt het verschil kan maken is in de proloog en die is maar kort (logisch want proloog). Bergop zal het vooral volgen worden.

Thijs E 21 februari 2016 om 18:59

Keurige start van het seizoen voor Kelderman. Hij heeft vandaag weer wat wijze lessen opgedaan.

rahimns 21 februari 2016 om 19:04

@123poetertjes hij zij gisteren dat als hij zich aan het einde van de etappe nog goed voelde hij er voor zou gaan, blijkbaar was hij toch niet goed genoeg. Dus het is prima te rijmen met wat hij gisteren zei. Dit was pas zijn eerste echte bergetappe van het jaar, dus was het lastig te bepalen waar hij stond tegenover zijn concurrenten, en dat bleek dus toch net iets minder.

Rondo 21 februari 2016 om 19:32

Hij zegt dan ook : blij met prestatie, hij zegt niet : blij met plek vier. Hij is goed de winter uitgekomen en kan hier verder mee.
Goed voor het zelfvertrouwen, weet nu waar hij staat ten opzichte van anderen en dat is prettig.

xistnc 21 februari 2016 om 19:39

Ach, zo wordt de ene plek 4 gehyped en de andere plek 4 verfoeid.

ti-raleigh 21 februari 2016 om 19:46

Keurige prestatie inderdaad, smaakt naar meer. Toch snap ik ook niet zijn uitspraak van gisteren. En het zekerheidje ‘als ik nog goed ben’ is erg flauw. Daarmee dek je jezelf altijd in.

vlek 21 februari 2016 om 19:49

Had hij gisteren realistischer moeten zijn? En was dat op dat moment dan niet juist als flauw indekken beschouwd?

Coldeportes 21 februari 2016 om 19:55

Wat een geneuzel lees ik hier van sommigen. De jongen gaf gisteren aan het te proberen, als ie kon. Hij kon niet en wordt knap 4e in het eindklassement. Zit op zijn niveau.

Mollema die daar ff naar het eindpodium knalt, zou meer waardering mogen krijgen op dit forum. Helaas, teveel Kelderman-dromerts.

Jalabertje 21 februari 2016 om 20:04

Mollema gaat top 3 rijden in de tour

gavirialaphilippe 21 februari 2016 om 20:21

Grapje toch?

Ideefiks 21 februari 2016 om 21:06

@Coldeportes, vandaag was Mollema de grootste Nederlandse verrassing. Gisteren Kelderman. Een weekje geleden Poels. En dan hebben “we” nog Dumoulin, Slagter, Kruijswijk, Gesink enz…
De discussies wie beter is dan wie, en welke prestaties we het hoogst moeten aanslaan, hebben na elke mooie uitslag de neiging op te laaien. Onzinnig naar mijn mening, elke mooie uitslag verdient zijn eigen waardering.
En erg luxe dat momenteel zo veel Nederlandse renners goed presteren.

Coldeportes 21 februari 2016 om 21:40

Eens, de overdreven focus op Kelderman op dit forum en de structurele onderwaardering van een Mollema, is niet terecht. We zeggen dus hetzelfde.

Plaggie 21 februari 2016 om 22:08

Als Mollema niets tegenkomt in de aanloop van de ardense week, gaat hij gewoon weer 3x toptien rijden in AGR, WP en LBL. En met een uitschieter zelfs podium.

Leukefans 21 februari 2016 om 22:27

@Ideefiks
Opvallend, terwijl ik als belg van de Nederlanders dan net het meeste sympathie voor Mollema heb. Al heeft het een wellicht wel met het ander te maken….

dirk mars 21 februari 2016 om 23:08

Mollema verdient sowieso meer aandacht ;). Top renner!!

ti-raleigh 21 februari 2016 om 23:50

@ coldeportes. Zijn 4e plek is zéker knap ! Alle lof. En discussiëren over wielrenners en hun uitspraken is de bedoeling van dit forum. Jij interpreteert het zus en ik zo. Prima toch. In mijn ogen schepte hij bepaalde verwachtingen met die uitspraak gisteren. Dat hij ze niet waarmaakt, vind ik op zich niet erg. Sterker nog, ik heb genoten deze week van de ploeg. Alleen begrijp ik de woordkeuze soms niet van TLJ en haar renners. Houd de tegenstanders en ook het publiek desnoods in het ongewisse, maar ga niet roepen dat je sterk bent om het vervolgens niet (helemaal) waar te maken.

Boum05 21 februari 2016 om 23:59

@ti-Raleigh, zo zie ik het ook.

AndriesW 22 februari 2016 om 00:03

@ti-raleigh
De focus ligt natuurlijk meer op TLJ en ik lees ook meestal alleen hun persberichten.

Net even gekeken wat Sky vooraf zei: “Wout is happy. He is 20 seconds down on Van Garderen who we know is not as good a climber. It will not be easy tomorrow but everything is open. The plan tomorrow is to win the stage – that’s all we can do.”

Daarbij is de opmerking over TJ dan achteraf wel grappig. Maar goed, wat betreft Poels is dus voor de zoveelste keer zijn wisselvalligheid bevestigd als tegenhanger van zijn hele goede rijden tijdens zijn pieken.

John hiatt 22 februari 2016 om 08:59

Ik vind het een goede prestatie van Kelderman. Alleen zou de ploeg eens iets aan de pr moeten doen. Volgens mij gaat daar structureel fout. Iets realistischer zijn, dat zou al een hoop schelen. En velen vergeten dat Kelderman nog jong is.

mus van de maasstad 22 februari 2016 om 09:10

Dumoulin is 4e achter Nibali, Bardet en Fugelsang en dat wordt DE man voor de toekomst

Kelderman wordt 4e achter Valverde, TJ en Mollema en hij is het net niet…

tja

Romāns Vainšteins 22 februari 2016 om 09:58

@ MvdMS

Helemaal erop, touché. Daarnaast zitten we nota bene nog vóór de omloop.

mus van de maasstad 22 februari 2016 om 10:15

@RV

Moet er altijd wel een beetje om lachen

Brummel 22 februari 2016 om 11:22

nog geen reactie van Mollema en/of Wout Poels?

Headlines

Materiaalzone

Populair