Kelderman mist podium in Istrian Spring Trophy

zondag 21 maart 2010 om 18:52

Wilco Kelderman is vijfde geworden in de Istrian Spring Trophy. De nog maar 18-jarige Nederlander van Rabobank CT begon de Kroatische 2.2-rittenkoers goed door de snelste tijd neer te zetten in de proloog, maar werd vervolgens gediskwalificeerd wegens een vermeende valse start. De proloogzege ging daardoor naar de Sloveen Robert Vrecer, die uitendelijk ook het eindklassement won.

Nadat Vrecer de zege in de proloog toegekend kreeg, pakte zijn landgenoot Blaz Furdi uit met een dubbelslag in rit 1. Kelderman werd acht tellen later knap vierde. Een dag later was het Vrecer die de macht terugwon. De 29-jarige Sloveen kwam solo over de meet en heroverde de leiding in het algemeen klassement. Kelderman reed wederom sterk (6de) en behield zo zijn derde plaats in de algemene rangschikking.

In de laatste rit ging het echter alsnog mis voor de Nederlander. Hij zat niet in de kopgroep van vier en verloor zo zijn derde plaats aan de Kroatische ritwinnaar Radoslav Rogina. Achter die kopgroep van vier man won Keldermans ploegmaat Boy van Poppel nog de sprint van het peloton.

Istrian Spring Trophy (2.2)
Eindklassement
1. Robert Vrecer (Slovenië/Perutnina Ptuj) 9u52m55s
2. Blaz Furdi (Slovenië/Sava) + 18s
3. Radoslav Rogina (Kroatië/Loborika) + 24s
4. Jan Tratnik (Slovenië/Zheroquadro-Radenska) + 54s
5. Wilco Kelderman (Nederland/Rabobank CT) + 1m05s

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone