Kelderman hoopt op ommekeer in pechjaar: “Het kan zo omslaan”
Wilco Kelderman - foto: Cor Vos
zaterdag 31 augustus 2019 om 15:02

Kelderman hoopt op ommekeer in pechjaar: “Het kan zo omslaan”

Wilco Kelderman is na een week Vuelta op een negende plek de beste Nederlander in het algemeen klassement. De renner van Team Sunweb kende dit jaar veel pech, maar hoopt nu op de weg terug te zijn.

Kelderman kent tot dusver geen gelukkig seizoen. In de Ronde van Catalonië brak hij bij een val zijn sleutelbeen en nekwervel en door een geblokkeerde rug werd ook de Tour niet wat hij ervan verwacht had. “Het is dit seizoen eigenlijk nog niet één keer gebeurd dat ik in het peloton reed en dacht: het gaat nu lekker”, vertelt hij aan het AD. “Hopelijk komt die dag, dat alles lekker en krachtig voelt op de fiets, hier in de Vuelta.”

In 2017 werd hij vierde in het eindklassement van de Spaanse rittenkoers. Nog steeds de beste prestatie uit zijn carrière. “Het ging zo vanzelf, zo makkelijk. Pas als ik langer nadenk, herinner ik me dat die eerste week heel moeilijk was. Uiteindelijk kwam ik er goed doorheen. Dat houd ik mij nu voor ogen. Het kan zo omslaan”, aldus Kelderman. Hij gelooft dat hij in de toekomst weer mee kan strijden voor een podiumplek in een grote ronde. “Het moet gewoon kunnen. Dat geloof ik echt. Anders kan ik er net zo goed niet voor gaan.”

Vertrek Dumoulin
Eerder deze maand werd bekend dat Kelderman volgend jaar niet meer aan de zijde van Tom Dumoulin zal rijden. “Ik vind het heel jammer dat hij vertrekt”, aldus Kelderman, “Ik had heel veel aan Tom. Maar ik begrijp hem zeker, als je lang bij dezelfde ploeg zit kunnen er zoveel dingen zijn waaraan je je begint te ergeren”, geeft hij aan. Zonder Dumoulin zal hij meer vrijheid krijgen om te kiezen waar hij als kopman kan rijden. “In dat opzicht is het niet heel slecht. Maar ik had toch liever Tom erbij gehad. Ik kon me aan hem optrekken”, oordeelt hij.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2019 15:14
Hoop doet leven. En hij is er weer bij. Nu dat omslaan niet te letterlijk nemen, de rug sterker laten worden en het seizoen toch met een goed gevoel straks afsluiten. Kom op Wilco!
31 augustus 2019 15:29
Mooi om te lezen dat Wilco er voor blijft gaan. Ook hij kende al veel tegenslag en toont keer op keer veerkracht.

En dat heb je nodig om de top te bereiken. Ik geloof er ook nog in, hopelijk deze Vuelta al.
31 augustus 2019 16:45
Iedereen vindt m compleet falen maar ondertussen staat ie 9e. Is dat niet precies de hoogste uitslag ooit van (bijv) self made klimgeit Laurens ten Dam?
31 augustus 2019 23:45
Wie vindt hem compleet falen? Lees ik nergens. Zijn prestatiecurve is wel erg wisselvallig, maar falen niet echt. Ik ben benieuwd of hij zich kan handhaven, want er komt nog heel wat aan in de Vuelta !

Reacties zijn gesloten.