Keizer in combinatietrui na vierde plaats: “Dit is een lekker begin”

zondag 23 augustus 2015 om 08:51
Keizer in combinatietrui na vierde plaats: “Dit is een lekker begin”

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo beëindigde de verkapte openingsploegentijdrit als nummer vier. Het afgekeurde 7,4 kilometer lange parcours werkte de Nederlandse ploeg in 8 minuten en 18 seconden af, wat uitkomt op een gemiddelde snelheid van 53,4. Alleen BMC, Tinkoff-Saxo en Orica-GreenEDGE waren sneller dan de geelzwarte ploeg. “We wisten dat vandaag een prachtige kans voor ons was”, vertelde Martijn Keizer na afloop in het persbericht.

“We zagen het parcours vrijdag voor het eerst en besloten toen meteen om er als ploeg voor vol te gaan”, legt Keizer uit. “We hebben geen seconde getwijfeld en de tijdrit heel professioneel aangepakt. We waren allemaal gefocust op een goed resultaat. ’s Morgens hebben we het parcours drie keer vol overgave verkend en dit is het resultaat. Heel mooi. Zeker als je ziet dat we met drie debutanten aan de start staan.”

Keizer kwam uiteindelijk als eerste over de streep in Marbella namens LottoNL-Jumbo. Het leverde hem op het podium de bergtrui op, maar hij zal starten in de witte combinatietrui. Deze verwisseling van de organisatie maakt Keizer niets uit. “Dit is een lekker begin en zorgt meteen voor een extra uitdaging”, aldus de renner uit Muntendam.

‘Als kansen zich voordoen, moet je ze pakken’
Mathieu Heijboer, die fungeert als ploegleider en tijdritcoach, zag mogelijkheden. “Als kansen zich voordoen, moet je ze pakken en dit was zo’n moment. We hebben de tijdrit benaderd zoals we altijd doen, met alles erop en eraan”, aldus Heijboer. “We hadden van tevoren na gezamenlijk overleg ook besloten om niet met de complete ploeg te rijden, dit vanwege de smalle wegen en de vele bochten.”

De ploegen met de grote favorieten (Sky, Movistar, Astana) reden niet tot het gaatje. “Ondanks de discussie hebben we de indruk dat veel teams er vol voor zijn gegaan”, zegt de tijdritcoach. “Bert-Jan Lindeman en George Bennett lieten daarom al vroeg lopen. Op die manier leverden ze vandaag hun bijdrage. Ze pikten dat heel goed op, het was voor het team. Op andere momenten werkt de ploeg weer voor hen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

alsjewint 23 augustus 2015 om 09:25

Inderdaad is de 4e plek een lekker begin voor de ploeg. Dan sta je toch anders aan het vertrek van de rit van vandaag. De bergtrui is aardig maar heeft uiteraard alleen een symbolische betekenis omdat er geen prestatie voor geleverd is die in relatie staat met die trui. Ik zou er als organisatie voor gekozen hebben om geen bergtrui uit te reiken omdat er geen gekwalificeerde klim in de proloog zat.

castroviejo 23 augustus 2015 om 09:47

Niet de bergtrui maar de combinatietrui. Op het podium kreeg hij de bergtrui maar dat was een foutje van de organisatie zoals je leest in het artikel. Maar met je inhoudelijke punt ben ik het eens

Wheely 23 augustus 2015 om 10:46

Dat hebben ze top gedaan, ze hadden het ook goed begrepen door niet met de hele ploeg te rijden. Blij dat ze wat ballen getoond hebben.

debarreman 23 augustus 2015 om 11:01

Een TTT niet rijden met de hele ploeg. In het artikel over Peter Velits wordt dit ook door BMC aangehaald. Alweer zo’n duidelijke aanwijzing wat voor belachelijk parcours de organisatie had uitgestippeld.

Roberto 23 augustus 2015 om 11:21

Het was vooral de beslissing om de uitslag niet mee te tellen voor het AK, dat ploegen zo deed rijden en niet het parcours an sich!

On: Leuk voor Keizer en hopelijk nog wat langer in die trui.

aapdedino 23 augustus 2015 om 12:14

Waarom heeft Keizer de trui eigenlijk? Wordt die dan niet aan de nummer drie van BMC gegeven, omdat de nummer twee dan de puntentrui pakt?

xistnc 23 augustus 2015 om 12:17

Sponsordingetje, lijkt me. Truien zullen conform verplichtingen aan sponsors dagelijks uitgereikt en gedragen moeten worden. Indirect wordt een ploeg er zo precies één dag aan herinnerd, dat ze een behoorlijke prestatie hebben neergezet in de rit die de boeken in zal gaan als de eerste etappe.

tendam 23 augustus 2015 om 12:22

Het was inderdaad een mooie kans, als ploeg voor het laagland tussen de klimmersploegen. Jammer dat het dan net niet lukt.

achtpuntzes 23 augustus 2015 om 12:26

een bergtrui na een TTT waar er geen centimeter hoogte overbrugd werd. ik snap het niet helemaal.
edit; de combinatietrui dus. maar waarom krijgt Keizer die nou omgehangen?

Wheely 23 augustus 2015 om 12:59

@8.6
De beste vier ploegen kregen iets leuks uitgereikt voor de moeite. Niks meer dan dat en die truien zijn er nu eenmaal.

achtpuntzes 23 augustus 2015 om 13:03

@ wheely:
ah, op die manier. :)

Spaakje 23 augustus 2015 om 13:51

Keizer dus toch al twee truien gedragen, nu nog een keer mee strijden voor winst in een ontsnapping en de Vuelta is voor hem alweer geslaagd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair