Kazach Gidich boekt tweede ritzege in Tour of Qinghai Lake

donderdag 21 juli 2016 om 09:16
Kazach Gidich boekt tweede ritzege in Tour of Qinghai Lake

foto: Sirotti

De vijfde etappe in de Tour of Qinghai Lake is een prooi geworden voor Yevgeniy Gidich. De voor Vino4ever rijdende Kazach was na een rit over 185 kilometer in Gangcha de snelste van een kopgroep van zeventien man. De Oekraïner Vitaliy Buts (Kolss), die ook een plaatsje in de kopgroep veroverd had, blijft de leider in het algemeen klassement.

Parkhotel Valkenburg, de enige Nederlandse formatie die meedoet aan de Chinese rittenkoers, had met de Italianen Massimo Graziato en Marco Zanotti en de Nederlander Bram Nolten drie man meezitten in de kopgroep. Zanotti kon het in de sprint echter niet bolwerken. Achter Gidich finishten Daniele Colli (Nippo-Vini Fantini) en Alberto Cecchin (Roth) als de nummers twee en drie.

In het algemeen klassement klimt Gidich dankzij zijn ritzege van de vierde naar de tweede plaats. Zijn achterstand op Buts bedraagt negen seconden. De Tour of Qinghai Lake duurt nog tot en met 30 juli.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 21 juli 2016 om 16:06

Dan dacht ik dat Parkhotel wat tegenvalt met drie man in de kopgroep en Zanotti pas zesde, maar Kolss had 5 man mee en dan 7-8-9-13-17 worden. Dat is haast Etixx-achtig ;)

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone