Katusha wil met Jurgen Van den Broeck naar Tour de France

Katusha wil met Jurgen Van den Broeck naar Tour de France

Foto: Tim De Waele

zondag 13 december 2015 om 13:52

Jurgen Van den Broeck keert komende zomer terug in de Tour de France. De ploegleiding van zijn nieuwe ploeg Katusha wil hem erbij hebben ter ondersteuning van Joaquim Rodriguez.

De 32-jarige Van den Broeck was er afgelopen zomer voor het eerst in zeven jaar niet bij in Frankrijk. In overleg met zijn werkgever Lotto Soudal besloot hij voor een combinatie van de Giro d’Italia (12e) en de Vuelta a Espana (afgestapt). In 2016 rijdt Van den Broeck samen met Rodriguez de Tour en de Vuelta.

“Ik kijk er naar uit om de Tour weer te rijden”, zegt Van den Broeck tijdens de teampresentatie in het Spaanse Calpe tegen WielerFlits. “De ploeg wil met Kristoff, Rodriquez en mij zo hoog mogelijk mikken. Voor mij betekent dat een plek bij de beste tien en als er de kans is door omstandigheden met Rodriguez op het podium te rijden, dan gaan wij daar vol voor.”

Zijn wedstrijdprogramma blijft nagenoeg hetzelfde. Van den Broeck opent zijn seizoen op 17 februari met de Ronde van Oman. Daarna volgen Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en de twee Ardennenklassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De opbouw naar de Tour de France bestaat uit de Ronde van Californië en het Criterium du Dauphiné.

Lees zaterdag een uitgebreid Weekendinterview met Jurgen Van den Broeck.

Dit artikel delen:

13 Reacties

MooieMario 13 december 2015 om 14:15

Verstandige keuze voor Purito. Die grote tijdrit in de Giro gaat hem sowieso opbreken. Ik weet niet of VDB wel de juiste man is om te knechten. Een Dani Moreno kon zich opofferen voor Purito maar ik denk dat VDB zichzelf nog altijd een renner voor het klassement vindt.

Ben benieuwd welke keuzes de klassementsrenners gaan maken qua grote rondes en daarin spelen de olympische spelen ook nog een rol. Rio is een parcours voor Purito.

0
jerteg 13 december 2015 om 14:31

Katusha wil hem als ondersteuning, maar VdB wil een top 10 plek

0
koos1 13 december 2015 om 14:46

De vraag is natuurlijk is VDB wel wil en kan knechten. Als hij nu al praat over top10, zal er niet veel van knechten komen.
Ik had VDB eerder als kopman verwacht in de Giro, met de tijdritkilometers

0
Janjanssen98765 13 december 2015 om 15:16

Ik zie in vdb2 gewoon geen knecht, dit jaar was Monfort ook net wat beter in de Giro maar had niet echt het idee dat vdb2 voor hem wou werken.

0
Jan Ullrich 13 december 2015 om 15:25

Waarom zou JVDB ook voor Monfort moeten knechten, voor een 10de plaats?

Reden ongeveer op hetzelfde niveau rond, Monfort misschien net iets beter. Maar op de plaats die ze stonden moesten ze beide gewoon hun eigen koers rijden.

Rodriguez is wat anders dan Monfort natuurlijk.

0
de nijs 13 december 2015 om 16:03

Als ik het artikel zo lees (in combinatie met andere artikelen) geloof ik niet dat vdb veel zin heeft om te knechten. Er zijn dan 3 opties, oftewel het wordt een dramatisch seizoen, of hij beseft dat hij moet gaan knechten, of hij presteert ineens fantastisch. Maar ergens heb ik het gevoel dat het het eerste zal worden, al hoop ik iets anders

0
CeRo 13 december 2015 om 20:01

In vorige interviews heeft JVDB toch altijd gezegd dat hij moet knechten in de kleinere rondes voor Spilak, Zakarin en anderen maar dat hij in de grote rondes zijn ding mocht doen.

0
achilles 13 december 2015 om 20:30

Van den Broeck niet geknecht voor Monfort in de giro? Ik heb weinig met Van den Broeck maar dat kan je hem toch niet verwijten.

Na de tijdrit stond Van den Broeck top 5 en moest de rit erna (toen hij weliswaar een inzinking kreeg) doodleuk vaststellen dat de lager geklasseerde Monfort zijn eigen koers reed en daarbij nog is volmondig gesteund werd door de ploegleiding. Ze rijden hun eigen koers was het duidelijke devies. Vielen zelfs wat woorden. Als ze wat later dan 11 en 12 staan (op afstand van de top 10) zou JVDB dan wel moeten rijden voor een utopische top 10 voor Monfort die er nooit zou komen want ze lagen er iedere rit beide sneller af dan hun concurrenten?

0
Purito 13 december 2015 om 20:32

Ach, het wijst zich allemaal vanzelf uit op de weg. Als Purito gewoon zijn niveau haalt, wat hij ongetwijfeld zal doen, dan is hij veel beter dan VDB en zal Jurgen in dienst moeten rijden.

Purito wil vlammen in de klassiekers, Tour en vooral Rio. Die laatste wedstrijd moet hem perfect liggen. De Vuelta zal hij ook rijden, maar het zal vooral afhangen hoe goed hij uit Tour/Rio zal komen of hij in die laatste koers ook voor een klassement gaat.

@CeRo
Ja, je kunt het wil willen. Maar als je ploegmaat Joaquim Rodriguez Oliver heet, dan kun je weinig anders dan knechten. Baas boven baas weet je wel.

0
Hakkie2 13 december 2015 om 21:07

Alleen al deze onduidelijkheid maakt dat ik het vastleggen van VDB door Katusha erg vreemd vind. Je weet dat je een einzelganger in huis haalt die vooral voor zichzelf wil rijden (logisch, als je ziet hoeveel VDB traint om met ogenschijnlijk minder talent toch bij de voorsten te rijden). Als je hem demotiveert door hem als knecht op te stellen is hij volgens mij niet half zo goed en heb je er dus niks aan. Maar Katusha heeft er ook niks aan als VDB voor zichzelf gaat rijden.

Ik had verder gezocht naar een redelijke knecht als ik Katusha was.

0
Coldeportes 14 december 2015 om 07:42

Van een meesterknecht voor purito
Naar een kat in de zak voor Katusha
;)

0
zoetepap 14 december 2015 om 13:04

Als VDB nog top tien of niet in de weg rijdt dan eet ik mijn schoen op.

0
Piti19 14 december 2015 om 14:53

@purito: is de aankomst in Rio niet te vlak voor purito?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone