Katusha verbindt zich aan vrouwenploeg Bigla

donderdag 31 oktober 2019 om 10:23
Katusha verbindt zich aan vrouwenploeg Bigla

foto: Cor Vos (archief)

Hoewel de mannenploeg van Katusha-Alpecin wordt overgenomen door Israel Cycling Academy, blijft de naam Katusha behouden in het peloton. Het kledingmerk Katusha Sports is in 2020 namelijk co-sponsor en kledingleverancier van de vrouwenploeg van Bigla. De ploeg gaat volgend jaar Bigla-Katusha heten.

Bigla-Katusha staat onder leiding van manager Thomas Campana. De Deense formatie ontbrak in de lijst met ploegen die vanaf 2020 op een Women’s WorldTour-licentie willen koersen. De opvallendste renster van de ploeg, kopvrouw Cecilie Uttrup Ludwig, vertrekt wel na dit seizoen. Zij gaat naar FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope.

Katusha: “We geloven in vrouwenwielrennen”
“Het is geweldig dat Katusha besloten heeft om aan te sluiten bij ons team”, zegt teammanager Campana. “Dit is duidelijk een tegen dat de sport en onze ploeg zich blijven ontwikkelen op het juiste pad. We zijn blij dat Katusha ons niet alleen kleding levert, maar ook de tweede naamgever wordt. Daarmee laten zij hun vertrouwen in de markt van het vrouwenwielrennen blijken.”

Alexis Schoeb is als CEO van Katusha Sports betrokken bij deze deal. “Wij wilden bij onze oprichting in 2016 het profwielrennen steunen en het standaard sponsormodel in deze sport veranderen. We hebben drie heel succesvolle jaren gehad bij de mannelijke WorldTour-ploeg en we zijn nu op een moment dat we klaar zijn om verder te kijken. We geloven in vrouwenwielrennen en zijn heel enthousiast om met dit project te beginnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Simon1 31 oktober 2019 om 10:28

Goed nieuws!

Cyclinglife 31 oktober 2019 om 16:17

Benieuwd wat hun idee van succesvolle jaren inhoudt. Het was nou niet echt een ploeg waar renners beter werden of structureel succesen boeken.

Brabander 31 oktober 2019 om 17:08

In het ‘Purito-tijdperk’ was het toch een vrij aardige ploeg anders. Daarna inderdaad in een vrije val geraakt en samen met Dimension Data de slechtste World Tour-ploeg geworden

west 31 oktober 2019 om 16:43

Betekent dit dat er zich ook weer Russische Dames zich in het peloton gaan begeven? De hoogstgeplaatste Russinnen op PCS staan op plek 86, 116 en 169 en van die top-10 rijdt alleen de nummer 2 bij een ploeg van naam (Ljubljana)..

Headlines

Materiaalzone

Populair