Katusha houdt vertrouwen in Kristoff: “Derde week is beter voor hem”

woensdag 13 juli 2016 om 10:12
Katusha houdt vertrouwen in Kristoff: “Derde week is beter voor hem”

Foto: Sirotti

Voor Alexander Kristoff verloopt de Tour de France nog niet succesvol. Na twee etappezeges in 2014 is de Katusha-kopman dit seizoen nog niet verder gekomen dan een vierde plaats. Zijn ploeg houdt echter vertrouwen in de Noor.

“Natuurlijk, we hadden graag een etappezege gehad met Alex”, stelt teammanager Jose Azevedo tegenover Cyclingnews. “In elke sprintetappe zijn we met die ambitie van start gegaan. We geloven in zijn kansen. Maar de tweede en derde week liggen Alex normaal gesproken beter, omdat het peloton dan vermoeider begint te worden.”

Katusha is met Michael Morkov een belangrijke schakel in de sprinttrein kwijtgeraakt. Omdat een deel van de ploeg ook ingericht is voor Joaquim Rodriguez, heeft Kristoff maar twee man over in de sprintvoorbereiding. “We kunnen dus niet op tien kilometer voor het einde op kop komen”, weet Azevedo. “Daar hebben we niet de ploeg voor.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

tdv21 13 juli 2016 om 10:36

Het blijft bizar hoe hard Kristoff telkens lijkt stil te vallen op het moment dat hij aanzet.

Japsie 13 juli 2016 om 11:03

Derde week is voor Kristoff. Eigenlijk zeggen ze dus, hopelijk kan hij nog iets op de Champs.

Striga 13 juli 2016 om 11:12

Net als z’n andere Katusha kameraden heeft ie wel een heel zwak seizoen tov vorig jaar. Dat seizoen was ook niet te overtreffen en er komt ook geluk bij kijken maar wat ie dit jaar laat zien is gewoon te mager. Hij begon zoals gewoonlijk met een klapper in het midden-oosten en was in PN en Vlaanderen niet eens slecht maar de Kristoff van vorig jaar is het bij lange na niet. Net als Purito en Spilak, die tot aan deze periode van 2015 ritten wonnen, Baskenland en Zwitserland pakten, tweede in Romandie etc. Die twee komen ook niet in de buurt van de resultaten die ze vorig jaar bij elkaar reden.

Arry1337 13 juli 2016 om 11:15

Edit redactie: Je hebt gelijk. Dank voor de suggestie.

robotour 13 juli 2016 om 11:24

@Japsie….Nee, nee, de derde week is voor Purito!

inlinewout 13 juli 2016 om 12:28

Russische ploeg, zouden de mindere resultaten te maken kunnen hebben met het feit dat Meldonium niet meer gebruikt mag worden?
Het gebruik daarvan werd duidelijk van bovenaf onder Russische sporters gepropageerd, dus misschien ook onder renners die onder Russisch management vielen.

Orakel 13 juli 2016 om 12:45

Derde week is beter voor hem, staat in de titel.
Vreemd wanneer je ziet dat de derde week bestaat uit 4 etappes zwaar klimmen en 1 rit Parijs.
De quote is dan ook “de tweede en derde week liggen Alex normaal gesproken beter” wat veel logischer is. Vandaag, zaterdag en maandag zijn etappes waar Kristoff kans maakt. Drie kansen in de 2e week tegenover 1 kans in de 3e week.

Striga 13 juli 2016 om 13:21

@inlinewout Dat lijkt me niet onwaarschijnlijk idd.

Purito 13 juli 2016 om 13:22

Kristoff zijn rol is wel zo’n beetje uitgespeeld. Purito moet het opnieuw doen voor Katusha.

Vorig jaar liet Kristoff het al afweten, en werd Katusha’s Tour gered door de twee ritzeges van Purito. Dat zal dit jaar weer moeten gebeuren.

Jeje 13 juli 2016 om 13:52

Purito jij bent echt blind he? Kristoff uitgespeeld? Kristoff is een wereldtopper, en elke ploeg zal hem liever willen dan purito… man jij wordt echt opgewonden van rodriquez volgens mij…

Purito 13 juli 2016 om 14:32

@Jeje
Tjonge, jonge, LEES EERST EENS mijn post!

Ik heb het toch alleen over de Tour!

Echt waar, volgens mij raak jij (om nergens) opgewonden. En ik niet.

Jeje 13 juli 2016 om 15:11

Je schrijft alleen over de vorige tour, je eerste regels kun je algemeen opvatten.

En dit is niet alleen door deze post, maar door je haantjesgedrag in velen posts. Anyway een discussie ga ik niet met je aan want heb al gemerkt dat rationeel nadenken lastig vooe je is als het over wielrennen gaat.

Purito 13 juli 2016 om 15:18

@Jeje
Ik ben de enige die rationeel denkt. Het grappige is dat de mensen die mij uitdagen/aanvallen, juist niet gespeend zijn van enige rationaliteit.

Een gebrek aan inzet, dat is hier het probleem. Ik zeg dat Kristoff het nu al 2 Tour’s laat afweten. Dat klopt gewoon. Kijk maar naar de resultaten. En ik zeg dat Purito de Tour van Katusha dan maar weer moet redden. Net als vorig jaar. Ook dat klopt. Kijk maar naar de resultaten.

Maar nee, jij bent uiteraard een toonbeeld van rationeel denken. Maar de realiteit is dat je je een beetje belachelijk maakt met frases als ‘man jij wordt echt opgewonden van rodriguez volgens mij’ en ‘Purito jij bent echt blind he’.

Chapeau!

Headlines

Materiaalzone

Populair