Katusha-eigenaar Makarov kiest voor fusie met Arkéa-Samsic

Katusha-eigenaar Makarov kiest voor fusie met Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

dinsdag 30 juli 2019 om 16:09

De kogel is door de kerk: Katusha staat op het punt samen te gaan met Arkéa-Samsic. Het nieuws is door diverse bronnen bevestigd aan WielerFlits. Igor Makarov blijft eigenaar van de WorldTour-licentie. We vernamen ook dat de renners – waaronder dus Nairo Quintana – vanaf 1 januari op BMC-fietsen gaan rijden.

Makarov praatte de voorbije weken met meerdere partijen. Vijf of zes, naar verluidt. Een ervan was Israel Cycling Academy. Ook daar zijn ze al een tijdje tuk op een promotie naar de WorldTour. Maar ook Arkéa-Samsic, dat de laatste maanden al bijzonder actief is op de transfermarkt, was al die tijd in de running.

Ondertussen zou de beslissing genomen zijn. De renners die nog onder contract liggen bij Arkéa-Samsic kregen zelfs al een document onder de neus. Mits het ondertekenen ervan, verklaren ze zich akkoord om mee de stap naar de WorldTour te zetten. Makarov blijft de grote baas en heeft inmiddels een WorldTour-licentie voor 2020 aangevraagd.

11 + 11
Katusha-Alpecin heeft nog elf renners (waaronder Nils Politt, Jens Debusschere en Jenthe Biermans) onder contract voor 2020. Bij Arkéa-Samsic zijn er dat eveneens elf (waaronder Warren Barguil, maar ook Bram Welten). Volgens onze bronnen speelden ook die aantallen een rol in de definitieve beslissing. Als je twee teams van vijfentwintig renners laat samenvloeien, heb je een numeriek probleem.

En met die 22 renners onder contract is er nog voldoende ruimte om de transfers af te ronden, zoals die van Nacer Bouhanni, de broers Quintana, Winner Anacona, Diego Rosa en Fernando Barceló… Tot slot kunnen we nog meegeven dat de nieuwe fusieploeg (Katusha-Arkéa? Arkéa-Katusha?) wellicht op BMC-fietsen zal rijden. Tenminste, ook dat werd ons de voorbije dagen bevestigd.


Renners (11) Katusha-Alpecin met contract voor 2020: Jens Debusschere, Jenthe Biermans, Enrico Battaglin, Alex Dowsett, Reto Hollestein, Dani Navarro, Nils Politt, Mads Würtz Schmidt, Dmitry Strakhov, Harry Tanfield, Rick Zabel

Renners (11) Arkéa-Samsic met contract voor 2020: Warren Barguil, Maxime Bouet, Anthony Delaplace, Elie Gesbert, André Greipel (?), Thibault Guernalec, Romain Hardy, Laurent Pichon, Alan Riou, Connor Swift, Bram Welten

Aanwinsten Arkéa-Samsic voor 2020: Nacer Bouhanni, Nairo Quintana, Dayer Quintana, Winner Anacona, Diego Rosa, Fernando Barceló

Dit artikel delen:

52 Reacties

Scott Sunderland 30 juli 2019 om 23:13

Altijd afwachten zo'n fusie hoe dat uitpakt. Een van de meest dramatische die ik me herinner was toen de Nederlandse PDM ploeg in de Franse Festina ploeg opging in 1993. De Nederlandse renners zijn niet heel lang gebleven in die ploeg. Vraag maar aan een Gert Jakobs.

Lalsacien 31 juli 2019 om 10:34

Was Festina toendertijd geen Spaanse ploeg?
Edit ploeg uit Spanje, 1993 Andorra en vanaf 1995 Frankrijk.

Grobbel 31 juli 2019 om 11:00

In het jaar van de fusie hadden ze zelfs een licentie in Andorra.

RiGHT 31 juli 2019 om 00:22

Joined the phone on Tuesday evening, the general manager of the Arkea-Samsic formation, however, categorically denied such an alliance with the team financed by Igor Makarov. “Like other teams considering WorldTour, we were surveyed by the Katusha team. But we did not respond to this proposal. It’s out of the question for the Arkea-Samsic team to make an alliance with Katusha. ”

Google Translate van Frans naar Engels. De … naar Nederlands was een dramatische vertaling, dus beter de Engelse :)
Kortom: mooi dit verhaal en best plausibel, maar wordt glashard ontkend door Arkea-Samsic.
Had best mooi kunnen zijn, dat Canyon of Alpecin naar Roompot had kunnen overstappen.

Damien Heuvel 31 juli 2019 om 00:57

Het zou een mooie oplossing zijn voor beide teams mocht het inderdaad waar zijn. Ik zat net eens op de site van L'Equipe te kijken of ik er daar wat info over kon vinden. Ik kwam wel een artikel tegen over Barguil waarin hij wist te melden dat hij volgend jaar nog bij Arkea-Samsic zal fietsen. En in de commentaren onder het artikel was er ook een verwijzing naar de eventuele op handen zijnde fusie, maar daar werd nogal verbaasd en ongelovig op gereageerd door onze Franse vrienden.

Maar zoals wel vaker zullen de heren en dames van wielerflits hun huiswerk prima gedaan hebben en ons weer een primeur bezorgt hebben. Waarvoor dank. :)

Ik ben zeer benieuwd hoe de cohesie zal zijn tussen de renners van beide ploegen, en kijk er naar uit.

evos01 31 juli 2019 om 02:24

Wat is dat met BMC fietsen,shirt etc.??
Heeft BMC nog iets te makken??Centen??Euro”s??

Baik-Baik 31 juli 2019 om 10:09

Canyon en Alpecin verschuiven dan de focus naar Corendon, neem ik aan.

dikkechaap 31 juli 2019 om 10:49

"Mits het ondertekenen ervan"?

"Bij Arkéa-Samsic zijn er dat eveneens elf"

Een beetje slordig geschreven stukje, met ook veel slecht lopende zinnen.

rahimns 31 juli 2019 om 13:00

Voorlopig wordt dus alles ontkent… waar heb ik dit allemaal eerder gehoord ;)

jappe666 31 juli 2019 om 13:47

Toen ik het stukje van de BMC-fietsen las moest ik ook meteen aan Rohan Dennis denken als extra aanwinst nog :-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair