Kasperkiewicz snelt naar de zege in Rwanda, Kudus blijft leider

vrijdag 1 maart 2019 om 12:37
Kasperkiewicz snelt naar de zege in Rwanda, Kudus blijft leider

foto: Cor Vos

De zesde etappe van de Tour du Rwanda heeft een Poolse winnaar opgeleverd. Przemysław Kasperkiewicz bleek in de finishstraten van Nyamata sterker dan de Spanjaard Pablo Torres en de Algerijn Youcef Reguigui. Merhawi Kudus kende weinig stress onderweg, en blijft dan ook leider.

De renners mochten zich vandaag opmaken voor een 121,1 kilometer lange etappe. De start was in Musanze, de finish in Nyamata. Voor de tweede dag op rij bleef een kopgroep vooruit. En dat is knap, want met nog 25 kilometer te gaan was de voorsprong van de negen vluchters slechts anderhalve minuut.

Toch wisten Kasperkiewicz en co uit de greep te blijven van het peloton. Het was uiteindelijk de Pool van Delko-Marseille Provence die naar de overwinning wist te snellen. Voor de 25-jarige renner is het zijn eerste zege in bijna twee jaar tijd. In 2017 won hij nog etappes in de An Post Rás en Le Tour de Bretagne.

Nog twee etappes
Het is niet verrassend dat Kasperkiewicz vandaag wint, aangezien hij eerder deze week al dichtbij een overwinning was. Zo finishte hij in de eerste twee etappes al op het podium. De leiderstrui blijft in het bezit van Kudus. De 25-jarige renner van Astana moet nog twee etappes zien te overleven. Morgen koerst het peloton naar Kigali.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Maillot à Pois 1 maart 2019 om 13:19

De beleving in Rwanda is in elk geval top:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190228_04217306

Morgen de muur van Kigali?

Leukefans 1 maart 2019 om 15:01

Zondag, morgen wel al rit door Kigali.
Heb mijn vakantie in Uganda nog even doorgetrokken naar Rwanda voor de laatste ritten. Deze ochtend al een voorproefje voor de komende twee dagen met een passage door Kigali.
Wat een beleving, ze zijn hier echt helemaal gek van de koers. Ben al benieuwd naar zondag, want op de muur wordt het ongetwijfeld helemaal te gek voor woorden!

Headlines

Materiaalzone

Populair