Kasper Asgreen na tweede plek in tijdrit: “Een goed resultaat”

zondag 18 juli 2021 om 09:05
Kasper Asgreen na tweede plek in tijdrit: “Een goed resultaat”

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen deed gisteren een gooi naar de dagzege in de Tour de France, maar de Deense hardrijder werd in de tijdrit naar Saint-Émilion tweede achter Wout van Aert. Toch was de renner van Deceuninck-Quick-Step na afloop niet ontevreden.

“Er stonden verschillende sterke renners aan de start vandaag, dus ik wist dat het lastig werd”, begint Asgreen zijn verhaal op de ploegsite van Deceuninck-Quick-Step. “Daarom ben ik tevreden met deze plek op het podium, vooral omdat het komt na drie lange en zware weken en enkele dagen voor de Olympische Spelen.”

Asgreen kwam pas in het tweede deel van de tijdrit echt op stoom. “De eerste kilometers kenden ruig asfalt en waren niet vlak, dus dat was lastig om een ritme te zoeken. Mijn focus lag op de twee lange rechte stukken. Het podium is een goed resultaat.” De Deen bleek aan de finish uiteindelijk 21 tellen langzamer dan dagwinnaar Van Aert.

Naast Asgreen zette ook Mattia Cattaneo namens Deceuninck-Quick-Step een sterke rit tegen de klok neer. De Italiaan eindigde als zesde, goed voor zijn vijfde top 10-notering in deze Ronde van Frankrijk.

Dit artikel delen:

3 Reacties

de adelaar 18 juli 2021 om 10:32

Kasper gaat moeiteloos mee in rijtje WVA en MVDP, zit rek in

0
harryjohan71 18 juli 2021 om 10:46

In de Tour de France is dit niet zichtbaar geworden. Sterk voorjaar, maar op basis van de afgelopen maanden hoort hij echt niet in het rijtje van MVDP en WVA. Of er rek in Asgreen zit, moet nog maar blijken. Asgreen is al 26. Tuurlijk kan hij nog verbeteren, maar of dit veel is waag ik te betwijfelen.

0
Nillus 18 juli 2021 om 17:01

Vergis je niet in Asgreen nu 90% van zijn kunnen.
In de ronde van vlaanderen MvdP verslagen is geen kleine prestatie.
Deze man is idd in het rijtje bij WvA en MvdP te zetten !
Ik hou van zijn stijl ..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone