Kasper Asgreen houdt vast aan seizoensdebuut in Tour de La Provence

maandag 17 januari 2022 om 13:16
Kasper Asgreen houdt vast aan seizoensdebuut in Tour de La Provence

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen trapt net als de afgelopen jaren het nieuwe wielerseizoen af met de Tour de La Provence. De Franse etappekoers moet de opmaat zijn voor weer een sterke campagne van de Deense hardrijder van Quick-Step Alpha Vinyl in de voorjaarsklassiekers. In 2021 won Asgreen eerst de E3 Saxo Bank Classic en later de Ronde van Vlaanderen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik had een onvergetelijk en echt geweldig jaar 2021 met de ploeg, maar nu is het tijd om te gaan denken aan wat komen gaat in de komende paar maanden. Het is geen geheim dat het mijn doel is om opnieuw sterk te zijn in de kasseiklassiekers waar ik zo van hou”, laat Asgreen weten op de website van zijn ploeg. “Het spreekt voor zich dat ik daar graag nog eens zou winnen, omdat het zo’n buitengewoon gevoel geeft, maar het valt nog te bezien of dat zal gebeuren. Wat ik zeker kan zeggen is dat ik het zal proberen, en tegelijkertijd het team zal helpen om het maximale uit die wedstrijden te halen.”

Tijdens de persdag van Quick-Step Alpha Vinyl onlangs in het Spaanse Calpe werd bekend dat Asgreen voor het eerst aan de start verschijnt van de Amstel Gold Race. Verder richt hij zich ook dit jaar weer op koersen als de E3, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Voor later in het jaar heeft hij ook de Tour de France, met de start in Denemarken, en het wereldkampioenschap in Australië met rood omcirkeld in zijn agenda.

Tour de La Provence
De Tour de La Provence is zijn enige wedstrijd voordat Asgreen zijn voorjaarscampagne begint met Omloop Het Nieuwsblad. “Tot nu toe verliep alles volgens plan deze winter. Ik ben uit de problemen gebleven, heb geen ziektes of blessures gehad en ik ben heel tevreden met waar ik nu sta. We hebben goed getraind in Calpe en ik ben op schema voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik heb me altijd goed gevoeld in Frankrijk en ik kan niet wachten op La Provence over drie weken”, aldus de Deense renner. De Tour de La Provence begint op donderdag 10 februari met een proloog in Berre-l’Étang en duurt vier dagen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

dennis raats 17 januari 2022 om 13:57

hij verbaasde mij vorig jaar toch wel enigzins. werd ervoor natuurlijk alwel keer 2e in de ronde. maar dacht eerder dat een gelukstreffer was. heeft zich vorig jaar wel degelijk bevestigd in de top. benieuwd wat hij dit jaar gaat laten zien. denk als hij heel blijft dat hij in de ronde weer mee zal doen. maar zal hij dat dit jaar misschien ook keer in roubaix kunnen? in de tourstart in denenmarkan zal toch ook interessant zijn voor hem. kortom genoeg motivatie voor hem om minstens een net zo goed jaar neer te zetten als in 2021! go kasper!

Marco Willems 17 januari 2022 om 15:57

Die tweede plek had niks met geluk te maken. Keihard aanvallen, daarna op kop sleuren voor Gilbert en de rest om dan nog maar eens aan te vallen en tweede te worden. Dat was gewoon pure klasse en een ongekende prestatie. Dat jaar ook 2e in een heuvelrit in de Tour(voor Bauke en GVA) en jaar erna KBK winnen voor alle sprinters. Was toch wel heel snel duidelijk dat het een speciale was.

dennis raats 17 januari 2022 om 16:46

jaa. maar ik bedoel mads pedersen deed een jaar eerder ongeveer hetzelfde. en die vind ik daarna toch wat tegenvallen. gelukkig heeft kasper die lijn wel weten door te trekken met 2 prachtige zeges in e3 en de ronde. en denk inderdaad dat er nu nog wel meer zulen volgen. als quick step fan hoop ik erop

Rondje 25 17 januari 2022 om 18:31

Kasper Asgreen is veel beter dan Mads Pedersen.
Oké, Pedersen is wereldkampioen geweest, en wint zo nu en dan een wedstrijd, maar Asgreen is veel meer dan alleen een klassieke renner. Zijn tijdrit is ook fantastisch en bergop sla ik Asgreen ook veel hoger aan dan Pedersen.
Pedersen heeft te veel momenten waarin hij faalt.

Alfons Haavers 17 januari 2022 om 18:42

Pedersen is een beetje een alles-of-niets-renner, maar op z’n beste dagen toch ook wel al een topper gebleken vind ik.

Werd net als Asgreen als broekie al een keertje 2de in de RVV. Bleef toen verrassend lang kort achter Terpstra hangen en uit de greep van het groepje achter hem. Toont toch wel zijn talent.

Vermoed dat we Pedersen in de toekomst toch nog wel gaan zien meespelen in de grote wedstrijden. Vooral in wat meer chaotische koersen, qua punch op de Vlaamse kaskes zijn er wel nog een paar beter dan hem.

Headlines

Materiaalzone

Populair