maandag 3 juli 2023 om 14:11

Kan Cavendish vandaag het Tourrecord pakken? Ploegmaat Bol: “We gaan er vol voor”

Video Mark Cavendish zou vandaag geschiedenis kunnen schrijven door zijn 35ste Touretappe te winnen en het record van Eddy Merckx te verbreken. Cees Bol moet hem daarbij helpen. “Het is een kans”, zei de Nederlander van Astana Qazaqstan hoopvol voor de camera van WielerFlits. “We gaan er vol voor.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bol is de laatste man voor Cavendish. “Daarvoor zit Fedorov en daar weer voor Sánchez”, aldus de sprintaantrekker, die ook vertelde over de voorbereiding. “Het is een kwestie van de parcoursen in detail bekijken, sprintbeelden terugkijken en dan met vertrouwen de sprints tegemoet gaan.”

Helemaal zeker is het nog niet dat het vandaag een massasprint wordt. “Het is niet vanzelfsprekend dat het zomaar een sprint wordt, maar het kan wel echt. Ik denk wel dat de kans groter is dat het een sprint wordt dan dat het dat niet wordt. Maar ja, het is best lastig in het begin, dus het kan ook anders lopen.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2023 14:55
Als er 1 topspritner af ligt op dat pukkeltje is het vrees ik toch Cavendish. Alhoewel hij wel vaker verrast heeft als hij zich echt ergens op richt, ook heuvelop.
3 juli 2023 15:01
Hopelijk pakt hij het record dan is die dopeur eindelijk uit de boeken.

Reacties zijn gesloten.