Kämna, Zwiehoff en Gamper beloond met nieuw contract na succesvolle Giro

maandag 20 juni 2022 om 11:05
Kämna, Zwiehoff en Gamper beloond met nieuw contract na succesvolle Giro

Kämna - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de contracten van Lennard Kämna, Ben Zwiehoff en Patrick Gamper met een jaar verlengd. Daardoor rijdt het trio dat deel uitmaakte van de succesvolle Giro d’Italia-ploeg rond eindwinnaar Jai Hindley, ook in 2023 voor het Duitse WorldTeam.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kämna koerst sinds 2020 voor de Duitse ploeg en won sindsdien onder meer de bergetappe naar Villard-de-Lanc in de Tour de France van 2020 en de bergrit naar de Etna in de afgelopen Giro d’Italia. “Ik ben erg blij om met BORA-hansgrohe verder te gaan en mijn contract te verlengen. Het is dit seizoen al duidelijk geworden dat we in dezelfde richting denken en werken. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik sinds 2020 heb gekregen en ik denk dat ik met enkele resultaten heb kunnen overtuigen.”

Voor ploegmanager Ralph Denk is de 25-jarige Duitser ‘absoluut een uitzonderlijke renner’. “Zijn talent maakt hem ongelooflijk veelzijdig, wat natuurlijk zeer mooi is voor ons als team omdat we breed kunnen inzetten. Zijn wedstrijd-instinct stelt hem in staat om situaties te herkennen waar anderen niet op anticiperen en Lenni kan op die momenten het verschil maken. Hij is echt een karakter, heeft wat ruwe kantjes en komt op voor zijn mening, maar dat is wat hem onderscheidt en dat is waarom hij zo goed bij ons past.”

De 25-jarige Oostenrijker Gamper en de 28-jarige Ben Zwiehoff uit Duitsland zijn volgens Denk renners waar de ploeg op kan vertrouwen. “Ben heeft zijn sterktes in de bergen, Patrick op het vlakke en beiden waren belangrijke bouwstenen van ons succes in de Giro. We waarderen hun loyaliteit en daarom hebben we de contracten van beiden verlengd.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Anton van Valouwe 20 juni 2022 om 12:43

Lovende woorden van Ralph Denk, maar uit verlengingen per 1 jaar voor Kämna, zoals eerder, spreekt nou niet bepaald veel vertrouwen.

0
LB108 20 juni 2022 om 12:58

Ik heb gehoord dat door zijn verleden bij Sunweb Kämna eerder zelf geen contract wil van langere duur..

0
Anton van Valouwe 20 juni 2022 om 13:11

Kan goed zijn, een ietwat labiele jongen die zowel bij Sunweb als bij Bora een tijd uit de roulatie is geweest i.v.m. mentale klachten.

0
LB108 20 juni 2022 om 13:28

Zouden ze vaker moeten doen 1-jarige contracten, lichte druk ieder jaar opnieuw om te presteren

0
thorsen 20 juni 2022 om 13:44

Tot een renner geblesseerd raakt, zichzelf niet kan laten zien en daardoor in de problemen komt om een nieuw contract te krijgen.

0
Kopinkas 20 juni 2022 om 15:56

Zwiehoff en Gamper: mooie namen, maar dan meer voor Alpiene skiërs of berggidsen. Als het dan toch wielrenners zijn, klinkt het als een duo voor de Gouden Kilometer in de Baloise Belgium Tour. Lekker dicht tegen elkaar gaan rijden, en dan op het juiste moment de tegenstand een Zwieper uitdelen.

0
Verweggistan 20 juni 2022 om 18:00

Al 25 man voor volgend jaar. Alleen Kelderman, Postlberger, Grossschartner, Laas en skiër Palzer zijn einde contract.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone