Kai Reus tekent bij Roompot Oranje Peloton

Kai Reus tekent bij Roompot Oranje Peloton

foto: WielerFlits

woensdag 9 maart 2016 om 11:12

Kai Reus komt vanaf vandaag uit voor Roompot-Oranje Peloton. In het bijzijn van Michael Zijlaard en Erik Breukink maakte de Noord-Hollander zojuist via Twitter bekend dat de deal rond is. “Deze mogelijkheid kan ik niet laten lopen”, vertelt Reus in een persbericht.

Reus is Verandas Willems dankbaar
De overstap van Reus is mogelijk omdat Verandas Willems een Belgische continentale ploeg is. Voor renners van zulke teams is het te allen tijde mogelijk om over te stappen naar een ProContinental- of WorldTour-formaties. “Dit is een mooie kans om mij te kunnen laten zien in de wedstrijden van het hoogste niveau”, vindt de in Almere woonachtige renner. “Roompot-Oranje Peloton rijdt een mooi programma met in de komende maanden bijna alle klassiekers. Ik ben Veranda’s Willems dankbaar voor hun steun in de afgelopen anderhalf jaar, maar deze mogelijkheid kan ik niet laten lopen.” Naar alle waarschijnlijkheid maakt Reus zijn debuut in het oranje tenue over twee weken tijdens Dwars door Vlaanderen op 23 maart.

Reus over Roompot tijdens WielerFlits Live #6 (archief, 1 maart 2016)

Sterke Omloop Het Nieuwsblad
Reus zette zich tijdens de voorbije Omloop Het Nieuwsblad nadrukkelijk in de kijker. Hij kon daarna een profcontract tekenen bij zijn ploeg Verandas Willems, maar in WielerFlits Live #6 (vorige week) bleek al dat er meer kapers op de kust waren. Roompot-Oranje Peloton-teammanager Zijlaard is in ieder geval in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Eén van de uitgangspunten van ons team is dat wij jongens die, om wat voor reden dan ook, nog niet het maximale uit hun potentie hebben gehaald een tweede kans willen bieden. Het verhaal van Reus sluit daar natuurlijk naadloos bij aan. Hij heeft nogal wat tegenslagen moeten overwinnen en is dus een karakterjongen. Voeg daarbij zijn ervaring en het is duidelijk dat wij hem er graag bij hebben.”

Dit artikel delen:

52 Reacties

Hakkie2 9 maart 2016 om 11:13

Heel mooi, voor zulke renners is de ploeg opgericht (n.a.v. Lindeman). Renners die buiten de boot vallen bij de WT maar te goed zijn voor CT. En daar hoort Reus zeker bij.

CJJelle 9 maart 2016 om 11:13

Prachtig! Goed nieuws voor zowel Kai als Roompot.

Pizzi 9 maart 2016 om 11:14

Per direct? Had dit niet meteen verwacht. Mooi voor Reus!

Tuubke 9 maart 2016 om 11:15

Zo hé, dat is mooi nieuws, zowel voor Reus als voor ROP. Misschien wel een beetje sneu voor Verandas Willems, dat Reus de kans heeft geboden erbovenop te komen.
Terzijde: ROP had misschien een iets feestelijker ambiance kunnen zoeken om zijn nieuwe aanwinst te presenteren.

TaDo 9 maart 2016 om 11:17

Mooi van de NL procontinentale profploeg. Daar hebben ze nog ergens een extra (Room)potje met geld kunnen vinden, want zover ik weet hadden ze daar geen ruimte meer voor. Thomas Dekker krabt zich nog eens extra achter de oren. Overigens heeft Reus uiteraard een hogere gunfactor. Mooie stap voor Kai en op eigen kracht bereikt. Hopelijk heeft hij nog meer van die goede dagen als in de Omloop.

finton 9 maart 2016 om 11:18

Ja, die laatste terzijde is zeker waar :-)

betonmolen 9 maart 2016 om 11:19

Goed nieuws. Gun het hem en hopelijk zien we nog mooie dingen

KnightBiker 9 maart 2016 om 11:19

Heel mooi, hopelijk kan hij dit jaar een paar mooie ”finales” rijden want dat lukte top op heden nog niet echt voor Roompot dit jaar. #echtetalentenverlerenhetnooit

Tutu888 9 maart 2016 om 11:22

@Hakkie2
Volgens mij is Roompot juist opgericht om renners richting WT-niveau te begeleiden. Met aanwinsten als Reus, Weening, Markus en van der Lijke en renners als Hoogerland, de Maar en Duijn begint de ploeg steeds meer een gewone PCT ploeg te worden vol renners die voor het WT-niveau te kort komen.
Eerlijk gezegd zie ik alleen Lammertink, Looij en Tolhoek wellicht ooit doorgroeien.
Heel veel respect voor Reus en de manier waarop hij telkens is teruggekomen van tegenslagen maar Roompot zou beter jongens als Hofstede, Ockeloen en Tusveld een kans geven.

Blurry 9 maart 2016 om 11:27

Tutu om de opleiding te kunnen blijven garanderen zullen er toch ook ergens uitslagen gereden moeten worden. Anders wordt het programma wel heel matig hoor de komende jaren denk ik. 1 overwinning vorig jaar en geen finales in TV wedstrijden om het zo maar te noemen is niet echt best voor A: je sponsoren en B: je wild cards. Ik denk dat je met Weening, VD lijke en Reus renners hebt die veel langer mee kunnen in de (semi) klassiekers

Hakkie2 9 maart 2016 om 11:27

@Tutu: nee, hoor. Bij de aankondiging van de ploeg ging het steeds over renners die buiten de WT vallen en een vangnet nodig hebben. En evt. daar nog wat talenten bij.

Omhoog73 9 maart 2016 om 11:27

Kai ziet er “Reuzenblij” uit :)

TaDo 9 maart 2016 om 11:28

Telegraaf meldt dat Reus met drie partijen aan het onderhandelen was. Lotto Djumbo, de Roompotjes en Verandas Willems dus.

thorsen 9 maart 2016 om 11:31

Deze jongen gun je alles. Proficiat!

DMenchov 9 maart 2016 om 11:32

Typisch Roompot beleid dat ze die twee jongens van TJL en nog een paar andere (betere) renners compleet negeren, maar wel een kerel binnenhalen die in tien jaar welgeteld één goede wedstrijd heeft gereden.
Misschien dat deze ploeg daarom wel geen fluit voorstelt.

Cycl3mi 9 maart 2016 om 11:34

Mooi nieuws, gegund!

Don Stephano 9 maart 2016 om 11:35

Kai heeft lekker om de brei heen gedraaid bij WielerflitsLive vorige week. ;)

Tutu888 9 maart 2016 om 11:35

@Hakkie2
Nog even in het archief gedoken en de letterlijke tekst bij de aankondiging van Roompot als sponsor was dat men zich vooral wou richten op de ontwikkeling van het Nederlandse talent.
Barry Markus kan ik mij dan nog in vinden, een jongen die wellicht met het goede zetje in de rug weer de weg omhoog kan vinden. van der Lijke heeft een bewuste keuze gemaakt om als beschermd renner bij Roompot door te groeien.
Maar Reus kan je moeilijk nog als talent bestempelen. Nogmaals heel knap dat hij weer op dit niveau fietst maar na zoveel jaren naast de fiets of op een laag niveau vind ik het opportunistisch om hem na een goede Omloop een contract aan te bieden.

maklukzat 9 maart 2016 om 11:36

Vraag me wel af waarom er nu ineens wel ruimte is bij Roompot. Veel jonge renners hopen op een profcontract en een oudere 30 jarige gaat er mee lopen. En dat op basis van 1 goede wedstrijd.

ZwartebroekengeIetrui 9 maart 2016 om 11:40

Dit is mooi voor hem, leuk nieuws.

assen 9 maart 2016 om 11:41

Geweldig!
Ik heb een zwak voor deze gast sinds ik met open mond heb zitten kijken naar Gesink en Reus tegen die twee Duitsers in Koln, op de bank bij mijn schoonouders.

jvh93 9 maart 2016 om 11:47

Heel mooi voor reus! Hoop dat hij bij roompot zijn goede vorm van de omloop door kan trekken en niet dat hij een eendagsvlieg bleek te zijn in de omloop

roelieman2 9 maart 2016 om 11:49

Hele rare actie iemand een contract geven voor een keertje mee in de aanval te zijn. Echt een beetje wanbeleid. Haal dan een rick flens. Goede knecht en heeft elk jaar wel een aantal uitschieters in een tijdrit. Vorig jaar o.a. 2e op nk tijdrijden, 3 in tijdrit in de ronde van polen en 13e in de tijdrit in eneco tour. Reus zijn enige 2 top 10 plekken waren in duo normand 8e van de 10 deelnemers en een overwinning met de ploegentijdrit in de ronde van midden nederland. Dat is wel even een wat lager niveau.

Laatste man 9 maart 2016 om 11:57

Heel mooi voor Reus en ontzettend gegund.

Het beleid van Roompot snap ik niet veel van. Ze wilden toch een Nederlandse variant van Topsport Vlaanderen worden?

wulu 9 maart 2016 om 12:01

Je kan je steeds afvragen mbt de doelstellingen en intenties van Roompot, maar laten we eerlijk zijn in de breedte stelt het niet veel voor en dat zie je ook wel in de uitslagen. Met Reus heb je een hardrijder die het karakter heeft om met oa Weening in bepaalde (semi) klassiekers mee te doen in een finale. Hopelijk is deze aanwinst een boost waar de talenten van Roompot zich aan kunnen optrekken. Want de Hooglandjes en Kreders van deze wereld laten het voorlopig afweten in het echte werk.
En voor Reus is dit een mooie opsteker waarin hij de kans krijgt om zijn talent waar te maken.

Headlines

Materiaalzone

Populair