Kaden Groves wint slotetappe Tour of Qinghai Lake, Hernan Aguirre eindwinnaar

zaterdag 4 augustus 2018 om 08:21
Kaden Groves wint slotetappe Tour of Qinghai Lake, Hernan Aguirre eindwinnaar

foto: Tour of Qinghai Lake

De laatste rit in de Tour of Qinghai Lake is een prooi geworden voor Kaden Groves van Mitchelton-BikeExchange. De 19-jarige Australiër was in de vlakke aankomst in Lanzhou sneller dan Lucas Carstensen (Bike Aid) en Cameron Scott (Australian Cycling Academy). André Looij was, niet voor het eerst deze ronde, de beste Nederlander op plaats negen. De eindzege is voor Hernan Aguirre van Manzana Postobon.

De Colombiaan wist allebei de ritten met enig hoogteverschil te winnen en legde daar direct de basis voor zijn eindzege. De enige taak die hij in de slotweek nog had, waarin er zevenmaal werd gesprint, was op de fiets blijven zitten en de finish halen. Op het eindpodium krijgt hij gezelschap van teamgenoot Hernando Bóhorquez en Radoslav Rogina (Adria Mobil). Antonio Santoro van Monkey Town valt net buiten het podium.

De puntentrui is op de laatste dag nog van schouders gewisseld. Dusan Rajovic (Adria Mobil) heeft tijdens de tussensprints voldoende punten gepakt om de trui over te nemen van Brenton Jones (Delko-Marseille Provence-KTM). Looij werd vijfde in dit klassement.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone