Kaden Groves op weg naar Alpecin-Fenix als vervanger van Tim Merlier

Kaden Groves op weg naar Alpecin-Fenix als vervanger van Tim Merlier

© Cor Vos

vrijdag 10 juni 2022 om 12:51

Volgens onze bronnen is de 23-jarige Australiër Kaden Groves op weg naar Alpecin-Fenix, straks Alpecin-Deceuninck. Na het vertrek van Tim Merlier kunnen de broers Roodhooft uiteraard een extra topsprinter gebruiken. Groves won dit jaar al etappes in Turkije en Catalonië.

Groves, die de voorbije jaren deel uitmaakte van Team BikeExchange, is een van de aanstormende talenten wat sprinten betreft. Na een aantal succesjes in wedstrijden van een iets bescheidener niveau, lijkt hij dit jaar de aansluiting met de top te hebben gemaakt.

Zo sprintte de Australiër naar ereplaatsen in zowel de Ronde van Oman als Tirreno Adriatico (twee keer derde). In de Ronde van Catalonië boekte hij een eerste seizoenszege en won hij het puntenklassement. Ook in de Ronde van Turkije graaide hij zijn ritje mee. Daar troefde hij in de tweede rit zowel Philipsen, Bennett als Ewan af.

Bij Alpecin-Fenix zou Groves in de voetsporen van Tim Merlier (naar Quick-Step-Alpha Vinyl) moeten treden. Bij de ploegleiding van het Belgische team, dat de stap naar de WorldTour zet, krijgen we geen bevestiging, maar onze bronnen zijn formeel. Voor 1 augustus zal er uiteraard geen bevestiging komen. Pas dan opent het transferseizoen officieel.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Ronellenfitsch 10 juni 2022 om 12:57

Goeie transfer. Bike Exchange wordt zo wel een ploeg met een smalle top. Al duurt het transferseizoen nog lang …

0
Jean Dumas 10 juni 2022 om 18:36

Aflopende zaak. Wordt eeb team rond Simon Yates.

0
Antonini 10 juni 2022 om 13:00

Verklaard ook waarom hij geen grote ronde mag rijden dit jaar ondanks prima resultaten.

0
ChefSpijker 10 juni 2022 om 13:17

Is dat zo ja? Vuelta leek me een logische start. Tour was sowieso voor Dylan en Giro alles op Simon.

0
Aanklampen 10 juni 2022 om 13:03

Goede transfer, een van de nieuwe snelle mannen met De Lie..

0
zietemgaan 10 juni 2022 om 13:36

toch opmerkelijk dat het nu al de tweede keer is dat ze een Australisch toptalent laten gaan :) niet vanuit nationalistisch standpunt, maar ze leggen die gasten toch wel echt niet genoeg in de watten als ze het gevoel hebben dat ze bij lotto of Alpecin beter gesoigneerd gaan worden

0
Pietspeed 10 juni 2022 om 16:21

Eigenlijk vreemd ; er is nog geen sprake van een zogenaamde transferperiode, maar “Bij de ploegleiding van het Belgische team, dat de stap naar de WorldTour zet, krijgen we geen bevestiging, maar onze bronnen zijn formeel.”

Formeel betekent onder meer officieel of volgens de regels. Uit een mondelinge ovk of toezegging richting Groves, al dan niet bevestigd, vloeien ook verplichtingen voort. Zelfs al is er sprake van een precontractuele fase.

Wat is dus zo’n transferperiode nog waard als nu al dit soort persberichten komen.

0
Laatste man 10 juni 2022 om 16:50

Het begint dit jaar ook wel vroeger. Normaal rond de Tour pas. Jammer, seizoen is nog lang zat.

Overigens een groot talent, maar nog geen topsprinter.

0
Kopinkas 11 juni 2022 om 12:36

Vervanger? Zeg maar: volbloed opvolger. Lijkt me toch makkelijker dan Merlier een berg over te kunnen. Hopelijk kan hij zich in de Vuelta alsnog bewijzen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone