Kacper Szczepaniak probeerde zelfmoord te plegen
maandag 15 maart 2010 om 11:18

Kacper Szczepaniak probeerde zelfmoord te plegen

Kacper Szczepaniak heeft vorige week een poging gedaan om een einde te maken aan zijn leven. Dat schrijft de Beligsche krant De Morgen. De nog maar 19-jarige Poolse veldrijder trachtte zichzelf met een mes te doden, toen zijn vader binnenkwam en het overmeesterde.

Kacper Szczepaniak pakte zilver op het WK voor beloften in Tabor eind januari, maar testte vervolgens positief op EPO. Zijn oudere broer Pawel, die op hetzelfde WK goud pakte en nadien ook op EPO werd betrapt, heeft het nieuws bevestigd.

Hans van Kasteren, manager van Szczepaniaks werkgever Telenet-Fidea, meldt dat de Poolse broers door een Poolse coach zijn aangezet tot dopinggebruik. “Ik ben volop aan het uitvissen door wie. Die kerel moet uit de koers geband worden. Het is nooit goed te keuren, maar wel een beetje te begrijpen dat de jongens niet aan de verleiding konden weerstaan. Hun vader heeft in Polen een maandloon van 250 euro, terwijl Kacper met een wereldtitel 2500 euro ploegpremie zou opstrijken. Dan moet je als 19-jarige wel heel sterk in je schoenen staan”, aldus Van Kasteren tegen De Morgen.

RIDE Magazine