Jurgen Mettepenningen naast teammanager ook organisator WB Dendermonde: “Ik betaal geen startgeld”

Jurgen Mettepenningen naast teammanager ook organisator WB Dendermonde: “Ik betaal geen startgeld”

© Photopress.be

vrijdag 26 november 2021 om 11:47

Het interview met Sven Nys van vanochtend blijft niet onopgemerkt. Onder meer Jurgen Mettepenningen, naast teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal ook organisator van de Wereldbeker in Dendermonde, reageert. “Omdat ik als organisator Van Aert en Van der Poel niét betaal. En dat onze inkomprijs aan de kassa geen 20, maar 15 euro is. Net als een wedstrijd in de Superprestige of X2O Trofee.”

“Las je mijn interview in Het Laatste Nieuws vandaag?”, begint Mettepenningen. “Daarin ontken ik dat ik met de managers van zowel Van Aert als Van der Poel gepraat heb over hun deelname in Dendermonde. Ik heb de kalender van Van Aert op jullie site gelezen. Ook die van Van der Poel vernam ik via de media.”

Sven Nys beweert nochtans dat hij weet dat de twee toppers betaald worden. “Ik zeg: er wordt in de Wereldbeker van Dendermonde geen startgeld betaald. Mocht dat wel zo zijn, dan zou ik dat weten. Ik zeg niet dat er geen andere akkoorden gemaakt zijn, die bijvoorbeeld betrekking hebben op wedstrijden die Flanders Classics op de weg organiseert. Maar daar heb ik geen zicht op.”

Aanpak
Mettepenningen is – in tegenstelling tot zijn collega-manager Sven Nys – wel een voorstander van de Wereldbeker. “De komende jaren zal die nog aan belang winnen. Het is de logische gang van zaken en die juich ik toe”, zegt hij. “Dat het de andere klassementen versmacht? 16 Wereldbekers en alle andere klassementscrossen op een seizoen rijden is perfect mogelijk mits een goede aanpak. Daar is Eli Iserbyt het perfecte voorbeeld van.”

Voorts wil Mettepenningen nog meegeven dat hij de inkomprijzen voor de Wereldbeker in Dendermonde democratisch houdt. “Ze zijn niet duurder dan in de Superprestige of X2O Trofee. 12 € in voorverkoop, 15 € aan de kassa. Dat wil ik toch even benadrukken, ja. Want ik heb het gevoel dat Sven Nys het publiek wil weghouden van de Wereldbeker.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

blix 26 november 2021 om 12:08

Het lijkt me logisch dat als er betaald wordt aan renners, dat dit door het overkoepelende Flanders Classics gebeurt. Die kunnen op hun beurt dan weer organisatoren tegen elkaar laten opbieden voor een plekje op de kalender eind december-begin januari, met de garantie dat Wout en Mathieu aan de start zullen staan.

0
kleomantre 26 november 2021 om 13:27

Met die achternaam moet je heel hard je best doen om het tegendeel te bewijzen

0
Barry Batsbak 26 november 2021 om 13:30

Ja hallo, Sven Nice begon met lelijk te doen…

0
xistnc 26 november 2021 om 13:31
Quote:
Onder meer Jurgen Mettepenningen … reageert

Wat heeft dat ‘onder meer’ voor zin als het artikel alleen over de reactie van Mettepenningen gaat? Die reactie is overigens zo vrijblijvend, dat er voldoende ruimte is dat Wout en Mathieu wel degelijk betaald worden om te starten in zijn WB-manche.

0
Marco Willems 26 november 2021 om 13:39

“Ik zeg niet dat er geen andere akkoorden gemaakt zijn, die bijvoorbeeld betrekking hebben op wedstrijden die Flanders Classics op de weg organiseert. Maar daar heb ik geen zicht op.”

Oftewel Mathieu en Wout krijgen extra geld voor de klassiekers op de weg te rijden om te compenseren dat ze niet betaald krijgen in de cross.

Zo kun je schreeuwen dat Nys ongelijk heeft omdat je een slimme constructie hebt bedacht die volgens de regels klopt.

0
Mystery Rider 27 november 2021 om 10:14

Ik denk dat dit wel ongeveer klopt, Flanders Classic legt extra startgeld op tafel voor TJV en Alpecin voor voorjaarsklassiekers, waarbij het contract stipuleert dat een deel van de startpremie pas zal uitbetaald worden als Wout en Matje aan 4-5 Wereldbeker crossen deelnemen het volgende cyclocross seizoen.

Dan is Flanders Classic zeker van een aantal deelnames van de toppers aan de Wereldbeker en krijgen Wout en Matje een verdoken startvergoeding…lijkt mij een goede regeling voor beide partijen.

Dus Nijs moet niet zeuren , zijn Trek-Baloise continentale ploegje waarbij de focus op Nijs Jr. ligt is niet startgerechtigd in de Worldtour of 1.1, dus kan geen aanspraak maken op startvergoedingen…maar misschien kan dat wel als Toon of Lars dit jaar wereldkampioen worden :)

0
AWestie 26 november 2021 om 14:28

Wat een gedoe om niks is dat toch altijd weer in het veldrijden. Een paar euro!

0
notriple 26 november 2021 om 15:12

Alleen v.d.Poel heeft recht op startgeld . Is tenslotte wereldkampioen.

0
Maillot à Pois 26 november 2021 om 15:31

En Van der Haar uiteraard. Is tenslotte Europees kampioen.

0
notriple 26 november 2021 om 16:16

Goed van jou zeg.

0
Maillot à Pois 26 november 2021 om 16:30

Ik dacht, het is bijna weekend, ik doe notriple eens een plezier.

0
bloemist 26 november 2021 om 15:39

En Wout winnaar van de Wereldbeker en Belgisch kampioen in het dubbel, Tom Olympisch kampioen in het MTB.

0
wimvl 26 november 2021 om 18:55

Maar dat zijn geen …..

0
Thijs E 26 november 2021 om 19:43

Elke winter bij veldrijden discussie over:
-Teveel klassementen
-Internationalisering
-Startgeld, prijzengeld
-Wel/niet alles rijden
-Stages
-Belgen nemen underdogpositie in voor het WK
-Golazo vs. Flanders
-Geheim dingetje/schandaaltje in de weken voor het WK

0
klootje kriekeljon 26 november 2021 om 23:10

Dit is toch dat nieuwe veldritje aan die parallelweg richting Grembergen?

Je moet voor de gein eens kijken hoeveel cyclocross er al is daar in de omgeving. Het is echt van de zotte dat we het hebben over wereldbekerwedstrijden. Maar goed wie betaalt, bepaalt. En de goesting voor nog een zuipfestijn zal groot zijn.

0
Wheely 27 november 2021 om 12:14

Dan betaal ik vanaf nu ook helemaal nergens meer voor!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone