Prijzen voor Jungels, Majerus en Schurter

dinsdag 11 december 2018 om 10:55
Prijzen voor Jungels, Majerus en Schurter

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Bob Jungels en Cristine Majerus en Nino Schurter.

Jungels en Majerus sporters van het jaar in Luxemburg

Bob Jungels is niet alleen de beste wielrenner van Luxemburg, op de weg en in de tijdrit, hij is nu ook verkozen tot beste sporter. De renner van Quick-Step Floors boekte dit jaar een grote zege, door Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. Een prestatie die goed genoeg is om, zeven jaar nadat Andy Schleck de titel sportman van het jaar verdiende, de prijs opnieuw aan een wielrenner te geven. Jungels werd verkozen boven tennisser Gilles Muller, die de afgelopen drie jaar de titel pakte.

Bij de vrouwen ging de prijs ook naar een coureur: Christine Majerus. De renster van Boels-Dolmans won dit jaar een etappe in het Luxemburgse Festival Elsy Jacobs (2.1) en werd driemaal Luxemburgs kampioen, in het tijdrijden, in de wegwedstrijd en in het veld. De 31-jarige was daarnaast onderdeel van het team dat de zilveren plak pakte tijdens het WK Ploegentijdrit in Innsbruck.


Mountainbiker Schurter verrast met verkiezing tot sportman van het jaar

In Zwitserland ging de prijs dit jaar naar Nino Schurter. De wereldkampioen mountainbike kreeg meer stemmen dan onder andere wereldtopper in het tennis Roger Federer. De 32-jarige renner werd in september in het Zwitserse Lenzerheide voor de zevende keer wereldkampioen in de Olympische discipline. Het was de tiende keer dat Schurter genomineerd was voor de prijs, maar pas de eerste keer dat hij ook met de trofee naar huis mocht. Schurter kreeg 34 procent van de stemmen, Federer maar 21 procent.


Dit artikel delen:

3 Reacties

Chaba 11 december 2018 om 11:35

Dat is wel erg gaaf voor Schurter, eindelijk eens de bevestiging. Snap dat het lastig was al die jaren met Federer als concurrent.

0
Mwielerfan 13 december 2018 om 00:17

Federer heeft toch ook wel slechte jaren gehad de laatste 5 jaar

0
Hoebele 11 december 2018 om 17:58

edit redactie: toegevoegd!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone