Jumbo-Visma versterkt zich met Nathan Van Hooydonck
foto: Cor Vos
donderdag 20 augustus 2020 om 08:12

Jumbo-Visma versterkt zich met Nathan Van Hooydonck

Nathan Van Hooydonck is de nieuwste versterking van Jumbo-Visma. De 24-jarige klassiekerrenner uit België komt over van CCC, waar hij nog over een doorlopend contract beschikte. Vanwege de onzekere toekomst van CCC, mag Van Hooydonck vertrekken.

Van Hooydonck had volgens Het Nieuwsblad ook een aanbieding op zak van Israel Start-Up Nation, maar hij kiest voor een rol in de klassiekerploeg van Jumbo-Visma. Daar kan hij gezien worden als vervanger van Noors kampioen Amund Grøndahl Jansen, die vertrekt na dit seizoen.

Sinds 2017 is Van Hooydonck profwielrenner. De Kempenaar werd in mei van dat seizoen bij de selectie van BMC gehaald. Sindsdien is hij bij de ploeg van manager Jim Ochowicz gebleven, waar hij onder meer Greg Van Avermaet flankeerde. Die rol gaat hij vanaf 2021 op zich nemen aan de zijde van Wout van Aert en Mike Teunissen.

Na Gijs Leemreize (opleidingsploeg), David Dekker (SEG Racing Academy) en Edoardo Affini (Mitchelton-Scott) is Van Hooydonck de vierde aanwinst van Jumbo-Visma. Ook de transfer van Team Sunweb-klimmer Sam Oomen is al rond, maar nog niet bevestigd door de WorldTour-ploeg.

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2020 11:07
Verder vraag ik me af of er een vervanger van de statuur van Jansen komt, of dat die momenteel niet voorhanden is (of intern zicht is op iemand die dat zou kunnen invullen volgend jaar).

Voor toekomstige opvolging Martin / van Emden is Affini natuurlijk al gehaald. Die kan een vol jaar doorontwikkelen, nu Martin door lijkt te gaan.
20 augustus 2020 11:42
Groot talent, maar het kwam er niet uit. Risico aankoop wat mij betreft. Maar klassiekerpleg is onder de maat wat mij betreft, dus je moet iets...
20 augustus 2020 13:28
Laat hem maar eens ketonen degusteren. Wellicht pruimde Van der Hoorn ze niet en is dat de reden van zijn vertrek.

Reacties zijn gesloten.