Jumbo-Visma trekt zich terug voor Strade Bianche

woensdag 4 maart 2020 om 14:58
Jumbo-Visma trekt zich terug voor Strade Bianche

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft besloten komend weekend niet in Italië te koersen vanwege het coronavirus. Daardoor gaat de Nederlandse ploeg zeker niet van start in Strade Bianche en de GP Industria & Artigianato. Ook deelname aan Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo is twijfelachtig.

Jumbo-Visma laat in een persbericht weten dat deze beslissing is genomen op medisch advies, op aanbeveling van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op sportieve en praktische gronden. “Het is waarschijnlijk dat dezelfde beslissing van toepassing zal zijn op andere Italiaanse koersen in maart. We wachten echter ook op berichtgeving van de Italiaanse regering”, schrijft de ploeg.

“Samen met het management van het team ben ik voortdurend aan het overwegen en handelen in het belang van de gezondheid en werkomstandigheden van onze renners en medewerkers”, laat ploegmanager Richard Plugge weten. “Dit omvat bijvoorbeeld het voorkomen van quarantaine in het buitenland. We moeten het bredere plaatje bekijken en verantwoordelijkheid nemen.”

Wout van Aert
Vorig jaar zag Jumbo-Visma Wout van Aert nog naar de derde plaats rijden in Strade Bianche. Op de steile slotklim naar de finish in Siena moest de Belgische renner alleen Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang laten voorgaan.


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

Dit artikel delen:

110 Reacties

Fred Postma 4 maart 2020 om 23:23

Nee ben een gepassioneerd wielerfan sinds 45 jaar. Wordt nu getriggerd door mensen die de ernst van dit virus niet inzien en het over een griepje hebben . Maar laten we zien hoe het er over 2 weken bij ligt. Prima .

Fred Postma 4 maart 2020 om 23:30

Ik zou het verschrikkelijk vinden als de tour niet door kan gaan. Jaarlijks hoogtepunt van mijn bestaan. Maar ik vrees er wel voor. Giro kan je sowieso al vergeten dit jaar.

Romāns Vainšteins 5 maart 2020 om 00:00

Afvoeren!

Geraint 5 maart 2020 om 09:29

hoogtepunt van je bestaan… Verklaart veel. We zitten met een gevalletje ‘de teleurstelling van mij af typen’.

Marik 5 maart 2020 om 09:51

Wil je weer kunnen typen dat je gelijk had Fred? Want daar gaat het om he? Dat je kunt typen dat je (helaas) gelijk had. Iets met het ego.

Laatste man 4 maart 2020 om 23:45

Ingrijpen kan hier geen kwaad.

Fred Postma 5 maart 2020 om 00:12

Let even op je taalgebruik Weinstein.
Spreken over het afvoeren van mensen herinnert aan donkere tijden.

Romāns Vainšteins 5 maart 2020 om 10:35

Dat is jouw interpretatie, afvoeren zie ik vooral als rotzooi wegspoelen en dat is bij jou, zogenaamde wielerknar maar in werkelijkheid een trollknulletje natuurlijk, zéér van toepassing.

Fred Postma 5 maart 2020 om 10:46

Ik meld me weer op 20 maart, kunnen we zien hoe het er dan voorstaat wielervrienden.

Marik 5 maart 2020 om 10:53

Ja denk je dat je dan gelijk hebt Fredje?

Fred Postma 5 maart 2020 om 11:42

Daar gaat het niet om . Maar als je voor iets waarschuwt en dan wordt je daar voor voor paniekzaaier verklaart dan is het wel goed om vast te stellen wie er de paniekzaaier en wie de realist is. En ik zie alleen maar overal aanwijzingen dat mijn eerste indruk van de situatie, ook wat de impact op het wielerseizoen betreft de juiste is, hoe jammer ook.

Marik 5 maart 2020 om 11:56

In kan me niet aan de indruk onttrekken dat je echt heel graag een podium- en wat aandacht wilt. Ik zie bij alle berichten jouw naam verschijnen met nagenoeg hetzelfde bericht. Dan wil je toch gewoon heel graag erkenning en je gelijk? Het voegt ook gewoon werkelijk niets toe. En het gaat er ook helemaal niet om of je gelijk hebt, het gaat om de beeldvorming die je hiermee uitdraagt. Het is gewoon trollgedrag, alleen heb je dat zelf niet door.

Fred Postma 5 maart 2020 om 13:35

Hoe zijn dan jouw veelvuldige bijdragen te verklaren

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair