Jumbo-Visma tevreden na ‘gekke etappe’ in Giro: “Roglic oogde scherp”
Roglic rechts in beeld - foto: Cor Vos
vrijdag 19 mei 2023 om 19:21

Jumbo-Visma tevreden na ‘gekke etappe’ in Giro: “Roglic oogde scherp”

Primoz Roglic en Jumbo-Visma zijn tevreden na de bergrit naar Crans Montana. In het algemeen klassement staat de Sloveense klimmer nog steeds zeer dicht bij leider Geraint Thomas. “Het grote doel van vandaag was om Roglic te beschermen.”

Sam Oomen vertelt op de ploegsite van Jumbo-Visma over de ingekorte etappe van vrijdag: “We zaten met vijf man lang samen in de groep der favorieten. Op de eerste klim ging het hard, want het was vanaf de start gelijk volle bak”, aldus Oomen, die uiteindelijk als 46ste over de streep kwam.

“Het was een gekke etappe, maar het was wel de enige juiste beslissing om die in te korten”, ging de Nederlander verder. “Jammer voor de mensen thuis, maar hopelijk is het toch enigszins in perspectief te plaatsen. Het was absoluut niet verantwoord om vandaag ook het eerste deel van de rit af te leggen.”

Van Dongen: “Primoz oogde scherp”
Ploegleider Arthur van Dongen was tevreden na afloop. “Het grote doel van vandaag was om in deze bijzondere rit Primoz goed te beschermen. Dat is ons goed gelukt. We wisten dat de strijd op de eerste klim gelijk zou ontbranden. Dat we vervolgens in staat zijn om met vier jongens Primoz te omringen geeft zeker een bevredigend gevoel. Primoz oogde scherp. Daarmee kunnen we vooruit naar de laatste acht ritten in deze Giro. Het is duidelijk dat er nog een hele hoop aan zit te komen.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2023 20:20
Roglic en Jumbo vinden het beter dat Ineos voorlopig het roze hebben en de koers moeten controleren. Gelijk hebben ze. Alles draait om de laatste week.
19 mei 2023 19:37
Gloag was vandaag ook op niveau. Achteraf een slimme zet om hem anderhalve week in de trainingsmodus te zetten en in te zetten nu het er op aan komt. Ook Kuss zag er sterk uit. Zou best nog wel eens een etappe kunnen gaan winnen.
19 mei 2023 20:21
Roglic en Jumbo vinden het prima dat Ineos voorlopig het roze heeft en de koers moet controleren. Gelijk hebben ze. Alles draait om de laatste week.
    Sterker nog. Alles draait om de laatste dag.
    19 mei 2023 22:54
    Quincy, die laatste dag zijn de pannenkoeken allang verdeeld. Zie oa ritten 16,18 en 19. Laatste dag biljart vlak. Maar in theorie gelijk.
19 mei 2023 20:59
Blij dat Dennis uiteindelijk toch mee is. Er hing een zweem van de goede oude tijden over hem vandaag; heel veel voor Rogliv gereden
19 mei 2023 22:01
Nou voorwiel: wachten tot de laatste dag is een ervaring die Roglic eerder niet zo goed is bevallen ;).
19 mei 2023 19:52
De paar glimpen die ik van Roglic tussen zijn teamgenoten achter de Ineos mannen ontwaarde zagen er best ok uit idd. Het is natuurlijkwel de bedoeling dat ze nog iets met die trein van 5 gaan uitvoeren, lijkt me. Ik hoor veel van minutensmijterij maar heb het idee dat de 3 grote heren zich goed tot elkaar verhouden en dat te winnen secondes, ook die uit boni’s, duur gaan tellen richting de klimtijdrit.
    19 mei 2023 20:00
    Lijkt me dat ze zomdag wel iets gaan proberen. Bouwman en Hessman in de vlucht, dan op de laatste grote klim met Gloag, kuss en dennis de koers hard maken. Op het vlakke stuk met bouwman en hessman het tempo hoog houden en dan op de kaatste puist man tegen man. Die moet Roglic toch wat beter liggen dan Thomas
    Maar dat is toch geen finish bergop?
    19 mei 2023 21:39
    Roglic, zonder pech, gaat deze Giro met 2 vingers in z'n neus economisch binnen harken. Het is voor de bühne dat er zgn sprake van een echte strijd zal zijn. Was het niet vooraf Roglic en Evenepoel tegen elkaar, en dan de best of the rest.... En opeens verrijst de 36 jarige Thomas. Eerder dan nog Almeida, Caruso of Kemna.
    19 mei 2023 22:17
    De hongerige Sloveense havik zou zondag wel eens voor het eerst kunnen gaan 'grijpen'.
    20 mei 2023 08:30
    Roglic wil pas na de tweede rustdag aan de leiding staan
20 mei 2023 01:36
Zondag gaan we wel wat zien denk ik, al hoeft ie nog niet echt.
20 mei 2023 07:35
Allemaal leuk en aardig op dit forum, maar ik ben blij dat ik de laatste dagen pas een kwartier voor de finish de tv aanzet. Mensen wat een draak van een etappewedstrijd is het geworden. Sinds REV en Hart de koers hebben verlaten is er geen bal meer aan. Laat me vanaf zondag graag verrassen.....
20 mei 2023 09:40
Ik begin toch een heel klein beetje een tour 2020 gevoel te krijgen. Hoop dat Rog volgende week wel in meerdere ettapes tijd probeerd te vinden...
19 mei 2023 19:55
Gaaaaaaaaaaaaap Jumbo.
19 mei 2023 19:59
Het woord tevreden na amper 75km koers en Roglic oogde scherp in de mond nemen na zo'n etappe dan minacht je wel je fans. Je krijgt een ingekorte etappe voor je kiezen en dan probeer je helemaal niets ???? Niet even testen hoe de concurrentie ervoor staat ....om te winnen moet je durven te verliezen. Blijkbaar is Roglic niet zeker van zijn vorm en is het wel goed zo zolang niemand koers wil maken.
    19 mei 2023 20:08
    Ik zie mezelf toch als fan en voel me zeker niet geminacht. Snap de manier van rijden wel. Je staat defacto gewoon gelijk maar mist de anderhalf tot twee uur aan plichtplegingen na elke etappe. Zijn toch uren rust die op het eind gaan tellen.
    19 mei 2023 20:38
    Jongens, jongens wat een stupide reactie ook hier weer. Het gaat om de eindoverwinning niet wie er in een ingekorte bergetappe iets probeert. Die laatste week in de Giro is loodzwaar daar moet het gebeuren.
    19 mei 2023 22:57
    Roglic wil niet in z'n kaarten laten kijken

Reacties zijn gesloten.