Jumbo-Visma-talent Archie Ryan pijnvrij na maandenlange knieblessure
foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 16:27

Jumbo-Visma-talent Archie Ryan pijnvrij na maandenlange knieblessure

Jumbo-Visma kon maandenlang geen beroep doen op Archie Ryan vanwege een knieblessure, maar inmiddels heeft het Ierse talent weer een stip aan de horizon. Hij kan namelijk pijnvrij fietsen en hoopt aan het einde van de zomer zijn rentree te maken in koers. “Ik ben blij dat die nachtmerrie van afgelopen halfjaar achter me ligt”, aldus Ryan.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Na vorig seizoen werd ik ziek, waardoor ik langer van de fiets moest blijven dan ik had gehoopt. Toen ik midden november terugkeerde op de fiets, kreeg ik last van mijn knie”, zegt de 21-jarige Ryan op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Vanaf dat moment was het een hele lange nachtmerrie om de problemen op te lossen. Ik heb veel specialisten gezien, heb veel met mijn fysiotherapeut gewerkt en ben gaan zwemmen om conditie te onderhouden.”

De Ier viel daardoor ver terug, nadat hij in 2022 juist uitblonk met ritzeges in de Ronde van Slowakije, de Ronde de l’Isard en een vierde plek in de Ronde van de Toekomst. “Er zijn weken geweest waarin ik na twintig minuten weer moest terugkeren omdat het toch nog niet lukte om pijnvrij te fietsen. Nu lukt dat wel en kan ik rustig gaan opbouwen. Ik ben heel hongerig om terug te keren en toe te werken naar mijn hoogste niveau.”

“Vorig seizoen was echt een goed jaar, hopelijk kan ik dat niveau opnieuw benaderen. Maar voorlopig geniet ik al van dat ene uurtje dat ik op de fiets kan zitten”, aldus Ryan, die sinds 2020 onderdeel uitmaakt van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma.

 
6 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2023 16:40
Tsja, je gaat je toch afvragen of deze jongen wel geschikt is voor het profwielrennen. Puur qua talent natuurlijk wel, maar hij heeft ook al bijna heel 2021 gemist door chronische knieproblemen en nu dus ook al een groot deel van 2023.. Heel benieuwd wat ze na dit jaar met hem gaan doen bij Jumbo, aangezien het zijn laatste jaar als belofte is. Zou me niets verbazen als ze een uitzondering maken en hem nog een extra jaartje bij de beloftenploeg houden, genoeg 2.HC, 2.1 en 2.2 koersen waar hij aan kan deelnemen.
    31 mei 2023 17:30
    Ik hoop dat ze hem een contractje voor een jaartje kunnen voorschotelen. Vorig jaar was hij absoluut outstanding. Laten we hopen dat de knieën het weer helemaal doen, dan kan deze jongen weer voor een sensatie zorgen in het najaar.
    31 mei 2023 21:46
    Een profcontract voor een jaartje mag niet, moet minimaal 2 jaar zijn voor een neo-prof.
31 mei 2023 16:39
Nog zo'n knaller als eind vorig seizoen en dan hopelijk naar de profs van JV. En anders komt EF vast wel weer langs
31 mei 2023 16:56
Gelukkig dat het eindelijk weer de goede kant opgaat. Een groot talent, maar ook iemand met veel fysieke problemen. Het zou mooi zijn als die nu definitief achter de rug zijn.
1 juni 2023 23:11
Dit is een pareltje hoor. Gokje wagen. Nieuwe Kuss

Reacties zijn gesloten.