Jumbo-Visma rekent op Vingegaard en Benoot in Waalse Pijl, Roglic ontbreekt

dinsdag 19 april 2022 om 11:16
Jumbo-Visma rekent op Vingegaard en Benoot in Waalse Pijl, Roglic ontbreekt

Tiesj Benoot - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn zevenkoppige selectie voor de Waalse Pijl gepresenteerd. De Nederlandse formatie rekent, bij afwezigheid van de beoogde kopman Primož Roglič, vooral op Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Roglič, die vorig jaar nog als tweede finishte in de Waalse Pijl, kampt sinds de Ronde van het Baskenland met een knieblessure. Jumbo-Visma wil in aanloop naar de Tour de France geen risico nemen met zijn groterondekopman. Naar verluidt gaat Roglič nog op hoogtestage en rijdt hij het Critérium du Dauphiné als laatste opwarmer voor de Tour.

In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal de Nederlandse ploeg het dus moeten doen zonder de Sloveense klimmer. Toch heeft Jumbo-Visma nog voldoende ijzers in het vuur voor allereerst de Waalse Pijl. In de midweekse Ardennenklassieker is het nu aan Vingegaard en Benoot om de sportieve kastanjes uit het vuur te halen. Vingegaard werd eerder deze maand nog zesde in de Ronde van het Baskenland, Benoot derde in de Amstel Gold Race.

Robert Gesink en Jos van Emden zorgen voor de broodnodige ervaring binnen de selectie. Pascal Eenkhoorn, Gijs Leemreize en Michel Hessmann vervolledigen de selectie voor de Waalse Pijl. Wout van Aert is er woensdag nog niet bij, maar staat zondag wel aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

voor

Dit artikel delen:

13 Reacties

Turtlehead 19 april 2022 om 11:21

Als Gesink en Benoot erin slagen om Vignegaard bij de eerste vijf af te zetten aan de voet van de klim én de Visman kijkt voor een keer alleen maar vooruit, dan zit er een mooie ereplaats in.

De kans op een domme valpartij is overigens ongeveer net zo groot. Hopelijk gebeurt het eerste.

0
Dikke Vrouw 19 april 2022 om 11:24

Tiesj moet maar remco volgen als die van ver gaat (gaat ie doen ) de rest moet jonas aan de voet afzetten ja

0
kelderfan 19 april 2022 om 11:44

Maar wie van de rest gaan Vingegaard afzetten. Want ik zie alleen Gesink zover komen.

0
thomasjaarsma 19 april 2022 om 15:19

Pascal eekhoorn moet lukken denk ik, gesink kan der niks van joh

0
Thijmen.cycling 19 april 2022 om 16:42

Thomas, zat meer te denken aan Hessmann

0
Chaba 19 april 2022 om 11:34

Toch nog wel een prima team zo zonder Roglic. Misschien geen topfavoriet maar wel iemand die kan meedoen voor de top 5-10

0
AWestie 19 april 2022 om 11:39

Vingegaard gaat iedereen wegkegelen en dan soeverein naar de lijn

0
josi 19 april 2022 om 11:45

De winnaar zal er normaal gesproken niet tussen zitten, maar ik ben wel benieuwd of Vingegaard hier een stap kan zetten in het eendagswerk en naar een korte klassering kan rijden.

0
martini151 19 april 2022 om 11:48

Zand in de ogen strooien is dit, Roglic staat gewoon aan de start en gaat meedoen voor de overwinning!

Zonder gekheid, ik denk dat niemand Pogacar gaat kloppen als ze wachten tot de Muur. Ze zullen dus mensen vooruit moeten sturen en hopen op een ander verloop van de koers dan dat we gewend zijn.

0
zwiggelbig 19 april 2022 om 12:55

dit word vaker geprobeerd maar lukt nooit haha

0
janwillem92 19 april 2022 om 13:21

Ben wel benieuwd. Schat men Eenkhoorn nu anders in als renner die meer van pas komt in het ardennen verhaal. Of is hij een beetje gedegradeerd uit de klassiekerkern waar hij de laatste jaren toch als potential werd gezien.

0
madeinstars 19 april 2022 om 13:35

Ik denk beiden. Lijkt mij de laatste jaren beter te klimmen dan je zou verwachten en juist in de kasseienklassiekers minder tot zijn recht te komen.

0
Jean Dumas 19 april 2022 om 17:06

Lijkt mij dat ze niet dik in de renners zitten, als ik deze selectie zie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone