Jumbo-Visma presenteert selecties voor aankomende klassiekers

dinsdag 26 maart 2019 om 15:23
Jumbo-Visma presenteert selecties voor aankomende klassiekers

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma is klaar voor de Driedaagse Brugge-De Panne, de E3 BinckBank Classic én Gent-Wevelgem. De Nederlandse WorldTour-ploeg rekent in de eerste koers op Dylan Groenewegen, terwijl Wout van Aert later deze week dé blikvanger is.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Groenewegen hoopt in de Driedaagse Brugge-De Panne zijn vijfde zege van het seizoen te boeken. Eerder won de 25-jarige sprinter al een etappe in de Ronde van Valencia én de Volta ao Algarve. In Parijs-Nice was hij nog succesvoller met twee ritzeges. Vervolgens werd hij 78e in zijn eerste Milaan-San Remo.

“Dylan in stelling brengen”
Groenewegen krijgt steun van Pascal Eenkhoorn, Amund Grøndahl Jansen, Taco van der Hoorn, Danny van Poppel, Mike Teunissen en Maarten Wynants. “In Brugge-De Panne is er een goede kans op een massasprint”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “We moeten alert zijn in de buurt van de Kemmelberg.”

“Daarnaast moeten we de wind in de gaten houden. Ons plan is om Dylan in stelling te brengen voor de sprint. Mocht het geen massasprint worden, dan hebben we met onder andere Danny van Poppel meer ijzers in het vuur.” Groenewegen kan zijn borst natmaken, aangezien ook Fernando Gaviria, Elia Viviani en Pascal Ackermann starten.

Is Wout van Aert dé man voor de aankomende kasseiklassiekers? – foto: Cor Vos

De factor Van Aert 
In de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem rekent Jumbo-Visma toch vooral op Wout van Aert. De Belg maakte de voorbije weken indruk door derde te worden in Strade Bianche én zesde in Milaan-San Remo. “We rekenen op een jong maar sterk collectief”, zo vertelt Niermann.

“Als je er echter één naam uit moet pikken, dan denk je vooral aan Van Aert. Die heeft getoond dat hij voor weinig coureurs hoeft onder te doen. We hopen echter met meerdere renners de finale te bereiken, zodat we als eenheid kunnen koersen.”

Meerdere pionnen 
Mike Teunissen en Danny van Poppel zullen ongetwijfeld ook persoonlijke ambities koesteren. Daarnaast staat ook Groenewegen zondag aan het vertrek. “Dylan is onze man als het op een sprint met een grote groep uitdraait”, aldus Niermann.

Selecties flag-nl Jumbo-Visma

flag-be Driedaagse Brugge-De Panne (27 maart)
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

flag-be E3 BinckBank Classic (29 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

flag-be Gent-Wevelgem (31 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marcel1112 26 maart 2019 om 16:01

Vrij logische selecties lijkt me.

0
HoofdIsVrij 26 maart 2019 om 16:10

Rijdt T. Martin geen voorjaar? Deed het in het verleden toch niet slecht.

0
Gerben 26 maart 2019 om 16:48

Die rijdt in Waalse klassiekers denk ik

0
Turtlehead 26 maart 2019 om 17:18

Gelukkig niet. Kan keihard rijden maar helemaal niet sturen, die man is echt gevaarlijk op aflopende kasseistroken en in krappe bochten.

0
vlek 26 maart 2019 om 17:27

Martin deed het misschien niet slecht, maar heeft er ook weinig bijzondere dingen gedaan. Ik denk dat ik de geselecteerde renners stuk voor stuk zou verkiezen boven zijn aanwezigheid. Daarnaast heeft hij in het voorjaar een belangrijke rol (gehad) in het ondersteunen van de klassementskopmannen. De komende maand heeft hij die rol nog in Baskenland en Romandie, daarna sluit hij richting de Tour de France aan bij de trein rond Groenewegen.

0
Mwielerfan 26 maart 2019 om 20:55

Hij was er regelmatig bij op 40km van de finish. Dat zie ik niet alle huidige subtoppers automatisch even goed doen.

0
leegloper 26 maart 2019 om 17:21

Hoe vrij zal de rol van Van Der Hoorn zijn? Wel mooie selecties met in elke koers kanshebbers. Dat was 2 jaar terug toch anders.

0
drikkes 26 maart 2019 om 19:53

Timo Roosen nog steeds in de lappenmand?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone