Jumbo-Visma op 1-2-3 in tweede rit Vuelta a Burgos na bizarre crash David Dekker in sprint

woensdag 3 augustus 2022 om 16:59
Jumbo-Visma op 1-2-3 in tweede rit Vuelta a Burgos na bizarre crash David Dekker in sprint

Timo Roosen - foto: Cor Vos (archief)

Timo Roosen mag zich de winnaar noemen van de tweede etappe van de Vuelta a Burgos. Na 158 kilometer rekende iedereen op een massasprint, maar de voorbereiding werd ontsierd door een zware crash van David Dekker op een verkeersdrempel. Daardoor werd het hele peloton uitgeschakeld voor de ritwinst, behalve drie ploegmaats van Dekker. Roosen kwam als eerste over de streep, voor Edoardo Affini en Chris Harper.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Bij deze kopiëren we een zin uit het ritverslag van gisteren: Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi), Jesus Ezquerra (Burgos-BH) en Diego Pablo Sevilla (EOLO-Kometa) sloegen de handen in elkaar en reden weg van het peloton. Waarom? Omdat het vandaag weer zo was! Al snel kregen de drie Spanjaarden een voorsprong van vijf minuten.

Felle strijd om de bergtrui
Het was Sevilla die de bergtrui veroverde in de openingsrit, nadat Azparren door mechanische problemen niet mee kon sprinten. Vandaag was de coureur van Euskaltel-Euskadi echter gebrand om die trui over te nemen. Hij won de eerste bergsprint van de dag, reed drie minuten weg van Ezquerra en Sevilla en pakte ook op het tweede en derde klimmetje van de dag de meeste bergpunten.

Joan Bou, ploeggenoot van Azparren, pakte in de achtergrond nog wat bergpunten weg voor de neus van Sevilla, die al vroeg was ingerekend door het peloton. Azparren bereikte daardoor zijn doel, want hij mocht de bergtrui op komen halen na de rit. Maar we kregen ook de situatie van de eenzame vluchter die vooruit reed met nog 60 kilometer te gaan.

Peloton stormt af op massasprint
Op de top van de laatste gecategoriseerde klim van de dag had Azparren vier minuten, maar daarachter waren het de sprintersploegen die gingen werken. De wind op de open vlaktes van de regio Burgos zorgde ook nog voor wat gevaar, maar waaiers bleven uit. Wel werd Azparren 40 kilometer voor de meet al gegrepen, waarna een compact peloton afstevende op de finale richting Villadiego.

De slotfase werd tien kilometer voor de streep gekleurd door een heuvel van 1,6 kilometer aan 5%. Op dat klimmetje trok onder meer Vincenzo Nibali ten aanval, waarna ook Fausto Masnada en Jannik Steimle bij hem aansloten. Zij werden echter weer gegrepen, waarna Tao Geoghegan Hart nog een uitvalspoging plaatste. De Brit werd echter ingerekend door het peloton, waar Trek-Segafredo, UAE Emirates en Jumbo-Visma op kop reden.

Bizarre crash met grote gevolgen
Jumbo-Visma pakte de kop in de laatste 800 meter (deels in dalende lijn) maar de sprintkopman waar voor gewerkt werd – David Dekker – kwam daar keihard ten val. Hij verloor de macht over het stuur op een verkeersdrempel en nam een groot deel van het peloton mee. Gevolg? Drie van zijn ploegmaats bleven wel overeind en mochten zo sprinten om de dagzege. Timo Roosen kwam namens Jumbo-Visma als eerste over de finish, voor Edoardo Affini en Chris Harper.

Dekker zat 500 meter verderop flink gehavend op het asfalt en ook Davide Ballerini was stevig geschaafd na de valpartij. De andere renners die door de valpartij werden opgehouden, zijn allemaal in dezelfde tijd gezet als Roosen.

Bekijk hieronder de beelden van de laatste kilometer met de valpartij.

Dit artikel delen:

129 Reacties

fransestinkkaas 3 augustus 2022 om 17:02

Twee massasprints, twee massale valpartijen. Tijd om de regels in beton te gieten zonder uitzondering.

0
Tonydepony 3 augustus 2022 om 17:04

Kreeg bijna hetzelfde gevoel als met die val van Jakobsen in Polen. Echt een verschrikkelijke val dit

0
Marik 3 augustus 2022 om 17:06

Schandalige laatste km. Dit kan echt niet meer. Ik hoop van harte dat er geen ernstige verwondingen zijn, maar ik vrees het ergste.

0
wilbertdh 3 augustus 2022 om 17:06

Dekkers linkerhand schoot los bij de verkeersdrempel. Het ging daar rechtuit dus eerder domme pech dan een probleem met het parcours. Ze reden er bovendien 15km eerder al doorheen

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:12

Ik ga af op het commentaar van Sean Kelly. Zo’n verkeersdrempel mag niet in de finale van een sprintersetappe zitten, laat staan in de laatste kilometer. Er waren nog andere dingen die niet kunnen in het slot.

0
Gijsbert Van Beers 3 augustus 2022 om 17:29

Zag op de Sporza foto wel duidelijk dat renners werden gewaarschuwd (door seingevers met een gele vlag en een “verkeersdrempel-vlag), waarschijnlijk ook voorzien van fluitjes.

Vraag is dan ook in hoeverre je dit kunt verwijten aan de organisatie.
Zou er ook een ploegleider gezegd hebben in de oortjes: “jongens let op, verkeersdrempel, hou je stuur goed vast”. Want oortjes zijn er immers voor de veiligheid.

Of zou er “GO GO GO” en “FULL GAS NOW HE BOYS” door de oortjes hebben gegalmd..??

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 18:27

Enkele jaren geleden waren we allemaal (of toch de meesten) razend op de organisatie van de RvPo toen Jakobsen zwaar ten val kwam: de finish lag na een afdaling en de hekken waren en stonden slecht. Hier gingen ze nog een stapje verder. Aan het einde van een stukje afdaling lag er nu ook nog eens een verkeersdrempel. In het midden van een wegverandering (T-sprong e.d.), dus met slechte hekken eromheen, waardoor de renners bij een mogelijke crash als ratten in de val zaten en des te zwaarder neer zouden komen. De finish lag deze keer een eindje verder, maar toch. Het is toch te bizar voor woorden dat de UCI deze aankomst heeft goedgekeurd?

Ja, er stonden seingevers. Maar seingevers staan bij mijn weten niet als tarmacdansers codes te zwaaien om de renners over het type gevaar te informeren. Wat weten zij dat het om een vluchtheuvel gaat als ze in de ronde ervoor er niet zelf overheen zijn gereden? En dan nóg hoort die vluchtheuvel niet in de laatste kilometer te liggen!

0
Quesada Quesada 3 augustus 2022 om 17:06

Een vluchtheuvel op ~500 meter van de finish tijdens een sprintetappe. Wie verzint zoiets?

0
Murcia 3 augustus 2022 om 17:09

Is inderdaad te gek voor woorden. Hopelijk valt het mee voor Dekker en de anderen ook natuurlijk.Wat heb je aan een UCI controle van de finish als bochten en drempels er in de slotkilometer blijven zitten.

0
appiett 3 augustus 2022 om 17:23

Van mij had het juichen, hier en in Polen, wel wat minder gekund.
Ik lig er ook niet wakker van, maar heel handig vind ik het niet.

Edit:
Finish teruggekeken: Harper die het zag gebeuren (als nummer 4) juicht gelukkig niet.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 3 augustus 2022 om 17:07

edit wf: laat antisupporteren achterwege

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:08

Jij hebt verstand van sympathie?

Nogal onsympathiek om zo te oordelen terwijl je helemaal niet weet wat ze hebben meegekregen van de valpartij.

0
Murcia 3 augustus 2022 om 17:11

Onze anti-supporter mag weer eens ongestoord zijn gang gaan. Redelijk treurig redactie.

0
KJP 3 augustus 2022 om 17:11

Xistnc, jij denkt echt dat Roosen en Affini dachten dat ze het hele peloton ineens hadden los gereden?

0
Samamba 3 augustus 2022 om 17:12

Ja ze zullen gedacht hebben dat ze iedereen uit het wiel hebben gereden… Komaan zeg, alsof je dat niet door hebt. Je hoort dat ook gewoon. Echt maar vies dat die twee juichen.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 3 augustus 2022 om 17:14

edit wf: laat antisupporteren achterwege

0
Gebruikersnaam 3 augustus 2022 om 17:16

Misschien niet zozeer onsympathiek, maar wel een bijzonder onhandige keuze om het op deze manier te vieren. Affini en Roosen leken nog extra aan te zetten zodat Harper zeker niet kon aanhaken en het geen sprint met 3 was. Dus zo wil je wel gewoon winnen.

0
uitdewaaier 3 augustus 2022 om 17:17

Kom niet aan mijn Jachtluipaard

0
Murcia 3 augustus 2022 om 17:18

Mensen zijn hier dus nu opeens totaal gestoord als ze met het Jachtluipaard van mening verschillen. Wat ben je toch ook een onuitstaanbare poster hier.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:19

Dus omdat er in het twitterriool primair gereageerd wordt is dat terecht? Tuurlijk. Dus omdat wij op de beelden zien wat er gebeurt, doen we net alsof de renners dat ook precies weten? Denk ff logisch na.

Ja, ze zullen snappen dat er iets gebeurd moet zijn. Maar niet wat, laat staan met welke consequenties. Dus op dat moment regeert de logische reflex om de handen in de lucht te steken. Dat is pure logica.

0
MrAquila 3 augustus 2022 om 17:19

Wat raar dat je deze opmerking alleen hier neerzet en niet bij de Ronde van Polen hebt gezet

0
Het Luipaard van Lent 3 augustus 2022 om 17:20

Het Jachtluipaard heeft duidelijk nooit in een peloton gereden met 60 per uur. Dit Luipaard wel, en ik kan je vertellen dat je dan echt niks hoort van een eventuele valpartij door de windruis. Harper, die achter de val zat, zie je ook duidelijk niet juichen. Affini en Roosen hebben duidelijk niks door gehad.

Maargoed, het Jachtluipaard staat bekend om zijn gebrek aan kennis en belachelijke uitspraken op WF.

Ik zie overigens op Twitter ook niet echt mensen die TJV afbranden, vooral mensen die de organisatie affakkelen, en terecht.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:21

Staat hij bekend om zijn gebrek aan belachelijke uitspraken? Hmmm…

0
bartp25 3 augustus 2022 om 17:21

Dat de dag zou komen dat ik het eens ben met het luipaard dat had ik nooit verwacht. Maar om zo met zijn 2e over de streep te komen na de valpartij wat ze gewoon hebben gezien/gemerkt vind ik niet netjes.

De 2e man, die voor dekker, weet niet of het Affini of Roosen was die kijkt 2 seconden na de val gewoon om, dus die heeft het zeker gezien.

0
Sjonge Jonge 3 augustus 2022 om 17:22

Hoppa 1-2-3 en JvN weer over de zeik, prima dagje dus.

0
castroviejo 3 augustus 2022 om 17:24

Je ziet toch duidelijk het verschil tussen Harper en Roosen/Affini? Die twee zullen inderdaad wat gehoord hebben maar niet door hebben gehad hoe erg het was. Harper zie je dan ook niet juichen en de reactie van Roosen in het flashinterview is ook duidelijk.

0
YogiBear 3 augustus 2022 om 17:29

“ Op social media valt iedereen volkomen terecht over Jumbo” Kun je ook eens normaal reageren ipv volkomen overdreven en alleen maar hier komen om te anti supporteren?

0
Laatste man 3 augustus 2022 om 17:34

edit wf: tandje minder svp

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:35

@Het Luipaard van Lent Ik denk dat het achteraf met die windruis nog wel meeviel toen ze met zijn drietjes naar de zege bolden. Tijd genoeg om zich eventjes van de situatie te vergewissen. De vergelijking met de hectiek van een massasprint lijkt mij dan ook een tikkeltje overdreven.

Ik heb overigens in het verleden al vaak andere renners horen zeggen dat ze wel degelijk zo'n massale valpartij kunnen horen in zulke razende kilometers. Geen idee waarom dat in uw geval anders zou zijn. En als het er zo luid aan toe gaat, opnieuw, dan zal dat na die val wel helemaal anders geweest zijn. Alleen al daardoor weet je gewoon dat die valpartij er geweest moet zijn (ach ja, of ze zijn allemaal voor de lol iemands erf op gedraaid natuurlijk, dat kan ook).

0
Het Luipaard van Lent 3 augustus 2022 om 17:40

@Maarten

Die laatste 500 meter werd er vol doorgetrokken door die jongens, waar heb jij dat uitbollen precies gezien? In die 30 seconden heb je niet echt tijd om nog even uitgebreid te gaan analyseren wat er nou precies gebeurd, helemaal niet als je rond de duizend watt aan het trappen bent. Maar leuk idee!

Wellicht hebben ze inderdaad wel iets gehoord of gezien, maar dan weet je natuurlijk nooit wat er precies is gebeurd, wie erbij betrokken zijn, hoe erg het is, etc etc. Valpartijen zijn inherent aan de wielersport en je stopt daarom niet met trappen 500 meter voor de streep.

0
BoemBoemWvA 3 augustus 2022 om 17:40

Reactie van Timo gelezen?

0
Groetjesaandevoetjes 3 augustus 2022 om 17:41

Het schept een gevaarlijke precedent als een knecht de rest van het peleton ten val kan brengen op deze manier. Er moet geen winnaar worden aangewezen in deze rit.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:41
Quote:
Tijd genoeg om zich eventjes van de situatie te vergewissen.

Dat denk je serieus? Tuurlijk niet. De adrenaline en verzuring giert door je lijf en jij denkt dat ze tijd hebben om zich eventjes van de situatie te vergewissen. Ja hoor.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:42

Ik heb niet gesproken over “uitbollen”, maar over “bollen”, als benaming voor “gezellig naar een zekere zege fietsen” aangezien al de rest “iets” heeft meegemaakt en nu niet meer in het wiel zit.

0
Deel Koeper 3 augustus 2022 om 17:44
Quote:
Dat denk je serieus? Tuurlijk niet. De adrenaline en verzuring giert door je lijf en jij denkt dat ze tijd hebben om zich eventjes van de situatie te vergewissen. Ja hoor.

Er keek er eentje gewoon achter zich. Dat lijkt mij toch een vrij klassieke vorm van vergewissing.

Maar goed, mening is gevormd, nu nog bijstellen of minimaal nuanceren is schijnbaar buitengewoon gezichtsverlies, dus duw die hakjes nog wat dieper in het zand.

0
bartp25 3 augustus 2022 om 17:44

@groetjes, dit is kut en niemand wil zo winnen, maar zoals jij het brengt denk je dat het een tactiek was van TJV om zo te winnen. Dat is natuurlijk onzin.
De eerste die over de streep komt wint.

0
Davide_Formolo 3 augustus 2022 om 17:46

@onsympathiekekatachtige Lees/ bekijk eens de reactie van Roossen en oordeel dan in plaats van deze tenenkrommende reacties te posten.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:48

@BoemBoemWvA Ja, ik heb het zelfs gezien. Daarover heb ik elders kort gereageerd.

@xistnc Het heeft nog lang geduurd voor ik op een reactie van u moest reageren, aangezien ik in 90% van uw opinies het tegenovergestelde denk, maar goed. Die adrenaline zal er beslist zijn, maar zij horen ook wel dat er iets niet pluis is. Ik vind het vreemd (maar ook weer niet: .nl) dat dit hier zo hard ontkend wordt, maar die twee zullen beslist wel al van een eind voor de finish beseft hebben dat er geen honderd renners in hun wiel zaten. Zij zullen óók geweten hebben dat zij die niet allemaal uit het wiel gereden hebben, en dus wisten zij ook dat er een massale valpartij geweest moet zijn aangezien er maar een paar renners aan waren ontsnapt.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:49
Quote:
Er keek er eentje gewoon achter zich. Dat lijkt mij toch een vrij klassieke vorm van vergewissing.

Dus wat wij zien op TV en wat hij ziet als hij achterom kijkt zien de andere twee ook? Of had hij op dat moment de groepsapp moeten gebruiken misschien?

0
Deel Koeper 3 augustus 2022 om 17:56
Quote:
Dus wat wij zien op TV en wat hij ziet als hij achterom kijkt zien de andere twee ook? Of had hij op dat moment de groepsapp moeten gebruiken misschien?

Harper zat erachter en eindigde op een gat, uiteraard had die het ook gezien. Maar de beelden bewijzen dat 1 van de 2 juichers die een gat hadden, het ook had gemerkt en toch de armpjes omhoog stak.

En iemand hier vond dat ietwat onsympathiek, wat het ook gewoon was. Maar jij zit alles nu bijzonder krampachtig te draaien en keren zodat je dat toch kan tegenspreken, puur en alleen om dat het over het jachtluipaardje gaat en die nooit of te nimmer gelijk mag krijgen. Waarmee je alleen maar bewijst hoeveel macht en invloed diens mening lijkt mee te dragen.

0
zacht 3 augustus 2022 om 18:13

Mensen die Twitteren/tweeten hebben of thuis niets te vertellen of thuis niemand om tegen te praten. Het afvoerputje van het internet.

0
Panache 3 augustus 2022 om 18:56

Ik weet niet wat erger is: een jachtluipaard die nog steeds geen definitieve ban heeft, of lieden die serieus lopen te verdedigen dat de TJV-mannen hoogstwaarschijnlijk van niets hebben geweten. Fan en antifan laten zich van hun slechtste kant zien.

0
Burn 3 augustus 2022 om 17:08

Dit was echt een harde crash met veel renners. Jumbo juichend over de streep, maar als zij hadden gezien wat ze zelf veroorzaakten (uiteraard niet bewust) , hadden ze niet gejuicht.

0
Cochise 3 augustus 2022 om 17:10

Want ze dachten dat ze het peloton gewoon los uit het wiel hadden gereden en hadden geen valpartij gezien of gehoord zeker?

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:11

Dus omdat er iets gebeurd kán zijn, weten ze ook precies wát er gebeurd is? Tuurlijk.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:16

Als de derde renner in je sprinttrein tegen de grond gaat (of plots "ontbreekt" ) en je sprinttrein rijdt voor alle andere renners uit, mag je er redelijk van uitgaan dat een massale valpartij niet veroorzaakt zal zijn door een renner verderop in het pak. Soit, misschien reden ze met oordopjes in plaats van oortjes.

0
Cochise 3 augustus 2022 om 17:22

De derde in de trein valt dus de vierde heeft het gezien, de tweede kijkt achterom op het moment dat er 5 renners door de lucht vliegen dus die heeft het ook gezien. Bovendien, als je ooit een massale val in een peloton hebt meegemaakt weet je echt wel wat er aan de hand is op basis van kletterend carbon en krijsende renners. Dus ja, ze weten perfect wat er gebeurd is.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:26

Hoe onredelijker het geklaag en de afgunst, des te meer valt deze zege ondanks de valpartij te waarderen.

0
Marik 3 augustus 2022 om 17:27

Wij hebben hele slimme bankzitters hier op Wierflits. Die weten precies hoe alles gaat. Ik ben jaloers op jullie.

0
Het Luipaard van Lent 3 augustus 2022 om 17:27

Eens met Burn, ze hebben ongetwijfeld geen enkel idee gehad wat er precies gebeurd. Dat er een valpartij is misschien nog wel, maar hoe het precies is gebeurd en wie erbij betrokken zijn weet je natuurlijk niet. En 500 meter voor de finish ga je simpelweg niet stoppen met trappen.

0
Burn 3 augustus 2022 om 17:36

Ze wisten niet precies wat er was gebeurd. Anders zou je niet juichen, aangezien niemand ze als winnaars ziet hier. Het zou ook beter zijn om deze uitslag te schrappen omdat Jumbo de crash veroorzaakt en de uitslag door die crash in zijn geheel onrealistisch is.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:52

@xistnc “Hoe onredelijker het geklaag en de afgunst, des te meer valt deze zege ondanks de valpartij te waarderen.”

Een voorbeeld van hoe het komt dat ik in 90% van uw opinies het tegenovergestelde denk.

0
xistnc 3 augustus 2022 om 19:26

Vermoedelijk heb ik geen reden om trots te zijn op die resterende 10%. Wil je me waarschuwen in zo’n geval?

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 20:20

Ai, dan moet ik je nu al waarschuwen, xistnc, want verderop is er daarvan al een voorbeeld. Je reactie op Polleke vond ik een zeer correcte visie. Maar ik zou die daarom niet verwijderen, hoor.

Ik ga hier overigens geen gewoonte van maken, zoals je al kon vermoeden. Voor sommige van die 90% gaat het gewoon om heel aparte ideeën. Dingen waarvan ik dacht dat iedereen het wel eens zou zijn, en dan zeg jij net het omgekeerde. Soms lijkt het alsof je trolt, zoals hierboven, maar ik ga zeker niet beweren dat dat je bedoeling is. Het is nu eenmaal soms een moeilijk te vermijden gedachte dat wat je zelf heel logisch vindt, algemeen gedeeld zou worden.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:08

Die slotkilometer is een schande voor de wielersport. Maar ook bizar dat je op zo’n moment als “winnaar” kunt juichen. Een beetje misplaatst ook (zacht uitgedrukt).

0
castroviejo 3 augustus 2022 om 17:26

Als je met die snelheden rondrijdt op 500m van de streep heb je echt wel door dat er iets gebeurt maar echt niet hoe ernstig het is. De reactie van Roosen spreekt ook duidelijk boekdelen. Hij vind het leuk voor zijn palmares maar zo wilde hij niet winnen.

0
Cochise 3 augustus 2022 om 17:08

Je rijdt natuurlijk door en je wint maar dat juichen alsof je met 3 Mapei’s het podium van Parijs-Roubaix bezet is toch volledig misplaatst

0
Marik 3 augustus 2022 om 17:11

Als je zag hoe ingetogen Roosen op het podium stond bij de huldiging, dan snap je meteen dat ze niet direct door hadden wat er precies en met welke impact was gebeurd. In het interview geeft Roosen ook aan dat je zo liever geen etappezege pakt. Dat meteen oordelen vanaf de bank is zo treurig.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:19

Ik zou dat ook zeggen als ik Roosen was…

0
Marik 3 augustus 2022 om 17:22

De bankzitters weten het altijd beter.

0
Cochise 3 augustus 2022 om 17:28

Mooi dat hij achteraf dan doorhad dat het juichen gezien de situatie (en wat hij op dat moment echt wel over die situatie wist) misplaatst was. Ik zeg niet dat ik het anders zou gedaan hebben, op zo’n moment en aan die hartslag de “juiste” keuzes maken is niet evident, maar dat neemt niet weg dat het misplaatst was.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:28

Die bankzitters hebben misschien een grote mond als het tactische keuzes betreft, maar dit gaat over fatsoen. Daarover kan je even goed oordelen op de bank als op een racefiets.

0
Marik 3 augustus 2022 om 17:29

Dat klinkt al wat genuanceerder Cochise.
Maarten, je snapt er werkelijk niets van.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:55

Over arrogantie gesproken. U heeft de waarheid in pacht, kunt mij daarvan niet overtuigen en dus snap ik er niks van. Topargument. Zo kan ik ook wel mijn gelijk halen.

0
Sjonge Jonge 3 augustus 2022 om 17:57

Dat lukt je anders vooralsnog niet Maarten.

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 18:08

Ik beweer dan ook niet de waarheid in pacht te hebben. Wat mij betreft is dit een plek waar je met elkaar discussieert. De meningen kunnen dan wel verschillen en je kan proberen de ander van jouw standpunt te overtuigen, maar dat betekent niet dat iemand zomaar kan uitslaan dat de ander "er niks van snapt". In mijn ogen zou het één van de eerste regels van een forum moeten zijn dat dit niet door de beugel kan.

0
Marik 3 augustus 2022 om 18:30

Het forum wordt gelukkig dan ook niet ingericht door jouw ogen Maarten.

0
Polleke 3 augustus 2022 om 17:08

Echt waar… ritten die op een massasprint “moeten” eindigen zeer drastisch inperken, ter bescherming van de deelnemers en de sport… welke ouder gaat zijn kind aanzetten om hier ooit aan deel te nemen, geen dag zonder ongelukken…letterlijk…

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:10

Inperken is nergens voor nodig, maar een fatsoenlijke checklist voor de laatste km is geen overbodige luxe. Zo’n drempel is dan volledig uit den boze, de commissie van oud-renners die daarvoor in het leven geroepen is zou de finale dan gewoon moeten afkeuren.

0
SolitaryShell 3 augustus 2022 om 18:12

E-bikes onmiddellijk begrenzen op 20!

0
re-cycle 3 augustus 2022 om 17:11

gevalletje tactiek

0
martini151 3 augustus 2022 om 17:13

Vluchtheuvel vlak na een stuk bergaf kan echt echt echt niet in de finale. Achter Dekker vallen ze ook zonder iemand te raken. Gewoon gevaarlijk.

Wat mij als jumbo-fan verder tegenvalt is het juichen van de winnaars. Zo wil je niet winnen lijkt mij

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:15

Wat dat betreft viel het nog mee, ook al werd er best hard gevallen. Kun je nagaan wat er gebeurd was als er daar wat treintjes naast elkaar hadden gereden in plaats van achter elkaar.

0
Gijsbert Van Beers 3 augustus 2022 om 17:17

Vraag is wat je ervan mee krijgt als je zelf aan maximale hartslag aan het rijden bent, en waarschijnlijk geen idee hebt van wat er achter je is gebeurd. Zeker die twee jongens voorop hebben waarschijnlijk weinig gezien.

Als ze de beelden achteraf zien, dan denk ik dat ze de eersten zijn om wat te vinden van hun gejuich….

0
Glorious 3 augustus 2022 om 17:14

Buiten de totstandkoming.. alweer de 35e overwinning en 35e 2e plek. Prachtseizoen met de Tour erbij!

0
Maarten_85 3 augustus 2022 om 17:22

Meen je dit?

0
NiM 3 augustus 2022 om 17:14

Samen winnen

0
martini151 3 augustus 2022 om 17:14

Overigens een wonder dat Harper niet valt

0
Gijsbert Van Beers 3 augustus 2022 om 17:15

Verschrikkelijk nare valpartij… ziet eruit als brute pech / rijdersfout, ook al kun je misschien wat vinden van een verkeersdrempel in de ultieme finale.

Hopelijk komt iedereen er een beetje OK uit, want die rondvliegende hekken deden me inderdaad ook terug denken aan de RvPolen.

Brrrrrr

0
Angelo Pauwels 3 augustus 2022 om 17:16

Dekker die zijn stuur niet goed vast heeft, geen overwinning om trots op te zijn.

0
castroviejo 3 augustus 2022 om 17:28

Dat is Roosen dan ook niet.

0
Verweggistan 3 augustus 2022 om 17:17

Wat een grote crash. Die hekken zorgen er juist ook voor dat niemand weg kan.

0
Bimbo Visma 3 augustus 2022 om 17:19

Kunnen we dit een geslaagde schwalbe noemen?

0
hjjanssen1973 3 augustus 2022 om 17:21

En waarom protesteren de ploegen niet vooraf over zo’n aankomst???

0
xistnc 3 augustus 2022 om 17:23

Omdat ze in die laatste meters misschien helemaal niet komen. Hooguit worden er verzorgers te voet afgezet, maar die zouden de finish ook achterlangs kunnen benaderen.

Er staat een seingever buiten de hekken aan de rechterkant van de weg. En links staat er één met een bord dat aangeeft dat er een kuil in de weg zit in plaats van een drempel. Maar dat zie je natuurlijk niet als je in dalende lijn op de finish afstormt.

0
josi 3 augustus 2022 om 17:21

Een verkeersdrempel in de laatste kilometer, wie verzint er nou zoiets? Heeft er daar dan echt niemand zich afgevraagd of dat wel een goed plan was?

0
hjjanssen1973 3 augustus 2022 om 17:23

Blijkbaar. Er staan daar een hoop mensen met boter op hun hoofd.

0
Murcia 3 augustus 2022 om 17:26

Simpel gezegd Josi, het kan niemand wat schelen. Polen heeft al een kwalijke reputatie en daar doen ze elk jaar hun best om die verder te rechtvaardigen. De werkelijke boosdoener is echter de UCI die werkelijk elke finish goedkeurt. Dit sloeg weer eens nergens op.

0
Alfred Issendorf 3 augustus 2022 om 17:24

Gelukkig heeft Ziggo de uitzendrechten van Burgos en die andere krankzinnige ronde zodat ik al deze ellende niet hoef te zien.

0
Maillot à Pois 3 augustus 2022 om 17:25

Wat is het toch een schitterend bedrijf, dat Ziggo!

0
Lalsacien 3 augustus 2022 om 19:59

Het gaat nu op een running gag lijken.

0
oostrijck 3 augustus 2022 om 17:24

Het is wel het jaar van Jumbo Visma, maar zeker niet het jaar van David Dekker. Wat een ellende. Dat de drie jongens doorrijden is wel enigszins te begrijpen, maar bij nader inzien had je hier niet juichend of met de armen in de lucht moeten finishen.

0
castroviejo 3 augustus 2022 om 17:29

Dat zijn Affini en Roosen waarschijnlijk met je eens.

0
bartp25 3 augustus 2022 om 17:36

Nou ja goed, remmen heeft ook geen zin.

0
Het Luipaard van Lent 3 augustus 2022 om 17:30

Erg zuur en totaal onnodig, deze crash. Geen drempels in de laatste kilometers, en Dekker moet zijn stuur ook goed vastpakken. Niemand voor of na hem overkomt hetzelfde namelijk.

En dat die jongens (behalve Harper die erachter zat) juichen is logisch. Als ze al weten dat er een crash is, weten ze niet hoe/wat/waar/wie. En in de laatste 500 meter ga je zeker niet stoppen met trappen.

0
Laatste man 3 augustus 2022 om 17:36

Bizarre val. Hopelijk zonder al teveel schade. Schande dat dit nog kan in de finale.

Roosen z’n reactie na afloop is duidelijk.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone