Jumbo-Visma mikt vandaag op gele trui met Wout van Aert

zaterdag 3 juli 2021 om 13:01
Video

Jumbo-Visma gaat vandaag in de etappe naar Le Grand-Bornand proberen Wout van Aert aan de gele trui te helpen. Na een week in de Tour de France staat de Belgische renner tweede, op dertig tellen van Mathieu van der Poel.

“Het is niet dat Jumbo-Visma in zijn eentje bepaalt wat er gebeurt op een dag als vandaag”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman bij de start van de etappe tegen onder andere WielerFlits. “Alleen begint het natuurlijk wel altijd bij een plan en het is duidelijk dat Wout een kans maakt om het geel te pakken.”

Volgens Zeeman rijdt met Van der Poel echter wel een heel sterke renner in het geel. “Als die de bereidheid heeft om ervoor te vechten, dan wordt het denk ik heel moeilijk want Mathieu is van een ongekend niveau. Maar wil hij zich, met het oog op Tokio, nog een keer een dag helemaal uit elkaar trekken voor het geel?”

“Maar het is voor ons een doel om ervoor te gaan en daar gaan we in ieder geval alles aan doen”, aldus de sportief directeur.

Dit artikel delen:

5 Reacties

The Whaler 3 juli 2021 om 13:05

Mooi, beter gewoon plannen blijven maken .Het valt vast een keer de goede kant op.

Wheely 3 juli 2021 om 13:15

Ja dat succes hebben ze nodig, echter zullen ze ook bereid moeten zijn hem weer snel te verliezen want de Tour gaan ze niet winnen als ze hem moeten verdedigen met deze gemankeerde ploeg.

Poeksel 3 juli 2021 om 13:23

Ik denk niet dat TJV nog in tourwinst gelooft. Jij wel?

Zen Hooligan The Shakra Jugend 3 juli 2021 om 13:19

Hopen voor de spanning in de tour dat mensen zin hebben om lekker aan te vallen. Dit klinkt alsof TJV ondanks alles verdedigend gaat rijden.

kelderfan 3 juli 2021 om 14:21

Ja @Poeksel TJV gelooft er nog steeds in. Forza Jonas e/o Steven.

Headlines

Materiaalzone

Populair