Jumbo-Visma met Kooij en Mick van Dijke in Circuit de la Sarthe
Olav Kooij - foto: Cor Vos
maandag 4 april 2022 om 14:15

Jumbo-Visma met Kooij en Mick van Dijke in Circuit de la Sarthe

Jumbo-Visma heeft zijn selectie voor het Circuit de la Sarthe bekendgemaakt. De Nederlandse formatie rekent in de Franse rittenkoers onder meer op de snelle benen van Olav Kooij en Mick van Dijke. Owen Geleijn, Rick Pluimers en Lars Boven vervolledigen de selectie.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Kooij hoopt in het Circuit de la Sarthe zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De 20-jarige sprinter is het hele jaar al uitstekend op dreef en verzamelde reeds de nodige ereplaatsen, maar voorlopig ontbreekt de kers op de taart. Zo werd hij al tweede in een etappe in de UAE Tour, kwam hij in Tirreno-Adriatico als tweede en derde over de streep en eindigde hij als vijfde in de sprinterskoers Minerva Classic Brugge-De Panne.

Met Mick van Dijke heeft de ploeg nog een tweede rappe man in de gelederen. De 22-jarige Zeeuw mocht zondag als vervanger van de zieke Wout van Aert opdraven in de Ronde van Vlaanderen en zijn invalbeurt bleef niet onopgemerkt. Halverwege de wedstrijd sprong hij namelijk mee met een nieuwe kopgroep. “Uiteindelijk denk ik ook bewezen te hebben dat ik hier wel degelijk iets te zoeken heb”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits.

Geleijn, Pluimers en Boven koersen normaal voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, maar mogen zich vanaf dinsdag laten zien op een hoger niveau. De 68ste editie van het Circuit de la Sarthe duurt tot en met vrijdag.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-fr Circuit Cycliste Sarthe (5-8 april)
flag-nl Olav Kooij
flag-nl Mick van Dijke
flag-nl Owen Geleijn
flag-nl Rick Pluimers
flag-nl Lars Boven

 
5 Reacties
Sorteer op:
Wordt wel eens tijd voor de eerste zege van het seizoen voor Olav, met van Dijke heeft ie in ieder geval een betere leadout dan de afgelopen koersen.
4 april 2022
Van Dijke heeft in RVV laten zien dat ie in vorm is. Kooij is toch ook wel rap. Ik ben vooral benieuwd naar Geleijn, Pluimers en Boven.
4 april 2022
Ah! Altijd leuk om te kijken hoe de Jumbojonkies het gaan doen.
    4 april 2022
    Zeker, maar jammer dat ze opnieuw niet compleet zijn.
4 april 2022
Matig. Ploeg van zondag was, ondanks het Van Aert-echec, beter, vooral ervarener.

Reacties zijn gesloten.