Jumbo-Visma met Dumoulin, Kruijswijk en Oomen naar Ronde van Catalonië

zondag 20 maart 2022 om 09:18
Jumbo-Visma met Dumoulin, Kruijswijk en Oomen naar Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma heeft zijn zeskoppige selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Catalonië. De ploeg hoopt met Sam Oomen en Steven Kruijswijk een goed klassement te rijden. Voor Tom Dumoulin is de Ronde van Catalonië een goede voorbereidingswedstrijd richting de Giro d’Italia.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Volgens ploegleider Marc Reef biedt het parcours mogelijkheden voor een goed eindklassement met Oomen. “Sam is na een moeilijk 2019 en 2020 op de weg terug. In Valencia heeft hij al goed gereden. Door ziekte heeft hij een aantal wedstrijden niet kunnen rijden, maar in Catalonië vindt hij een parcours op zijn maat. Het is voor hem een mooie kans om te kijken wat hij kan in een WorldTour-koers van dit niveau.”

Ook Kruijswijk mag het weer een keer laten zien als klassementsrenner. “Steven heeft er een goede winter en voorbereiding opzitten. Tot de val in Parijs-Nice vorige week verliep alles goed voor hem. Hij had het goede gevoel terug en we moeten afwachten hoe dat nu gaat zijn”, aldus Reef. Voor Oomen en Dumoulin is het verder een goede ’testcase’ richting de Giro. Reef: “Ze kunnen er finales rijden en dat is goed voor het gevoel. Ze kunnen zich meten met de wereldtop en koersritme opdoen.”

Sprinten met David Dekker? 
In de wat vlakkere etappes is het uitkijken naar David Dekker, al kende de 24-jarige zoon van oud-prof Erik Dekker nog geen al te best seizoen. “Het parcours telt vier lastige etappes die misschien in een sprint kunnen eindigen. Een David in goede doen moet dat zeker aankunnen. Maar na zijn valpartij in Valencia tasten we toch nog wat in het duister of hij echt aan sprinten zal toekomen”, aldus Reef. Rohan Dennis en Robert Gesink vervolledigen de selectie, Chris Harper haakt op het laatste moment af.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-es Ronde van Catalonië (21-27 maart)
flag-nl David Dekker
flag-au Rohan Dennis
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Sam Oomen

Dit artikel delen:

25 Reacties

Marik 20 maart 2022 om 09:29

Even 1 ongevraagd tip voor Kruijswijk: ga lekker plezier maken deze week, kies eens een paar keer de aanval en demarreer eens zonder meteen om te kijken. (omdat je eigenlijk heel ongemakkelijk vindt.)

0
Dikke Man 20 maart 2022 om 09:38

Wat een schitterend team in 2018!

0
Turtlehead 20 maart 2022 om 11:21

Precies mijn gedachte.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 20 maart 2022 om 09:51

Best een leuk team in de breedte, maar zonder echte topper. Verwacht niet dat we een gele man bij bij de besten gaan zien in de bergetappes, of Dumoulin moet op magische wijze weer wat vorm hebben gevonden.

0
Hariaan 20 maart 2022 om 09:53

Dumoulin de man die nog steeds versteld staat dat Wout het zo goed doet.Ik hoor hem nog steeds zeggen tegen Wout ,man hoe kan dat nou,waar haal je dat vandaan na een zege .Hij begrijpt niet dat hij met zijn trainingsschema en speciale voeding dat niet kan en is er geestelijk aan kapot gegaan

0
Turtlehead 20 maart 2022 om 11:22

Amen. Dank @Hariaan-de-wijze.

0
Hariaan 20 maart 2022 om 09:57

Kruiswijk heeft geen souplesse en trapt dus veel te zwaar ,al vele jaren.Moet zoveel extra energie leveren dat ook hij als het er op aan komt niet meer mee kan.Het enige dat je aan Kruiswijk nog

0
Hariaan 20 maart 2022 om 09:58

Het enige dat je aan Kruiswijk hebt is dat je door zijn brede schouders er achter uit de wind kan rijden.

0
Merlinappa 20 maart 2022 om 13:15

Te zwaar trappen verspil je geen extra energie mee, je spreekt er alleen andere spiervezels mee aan. De grap is zelfs dat bij hetzelfde wattage je een lagere hartslag hebt bij een lagere cadans.

0
Scott Sunderland 20 maart 2022 om 14:35

Na al die jaren zou men toch ook de naam Kruijswijk eens goed moeten kunnen spellen.

0
Dikke Man 20 maart 2022 om 10:06

Ik hoop dat de rest van jullie beter wakker geworden zijn dan meneer Hariaan.

0
Luca Quasi 20 maart 2022 om 10:23

Die Dekker zal volgend jaar wel voor SEG rijden?

0
Turtlehead 20 maart 2022 om 11:22

Best een talent toch? Moet kunnen!

0
Scott Sunderland 20 maart 2022 om 14:46

Dekker wordt niet de goede sprinter waarop ze hoopten hè. Olav Kooij lijkt voorlopig wel in de toekomst een waardige opvolger van Groenewegen in de ploeg te kunnen worden.

0
Romāns Vainšteins 20 maart 2022 om 15:23

De nieuw dit, de nieuw dat..

Even goed is Dekker straks een dubbelDekker en Kooy een Hofland light.

0
Wildebert 20 maart 2022 om 10:30

Zo is het @dikke man. Drink zelf ook liever lekkere koffie i.p.v. een zuur goedje. Na het moois van gisteren wordt dit voor de toch niet meer piepjonge garde een mooie realiteitcheck. Benieuwd hoe we verrast gaan worden. En wat Dennis al heeft laten zien zag er goed uit. Tijd dat Dumo ze weer eens een poepie laat ruiken In En die demarragetip voor Kruis: gewoon op groot verzet wegdieselen. Prettige dag allen!

0
boehoe 20 maart 2022 om 10:38

Eindelijk weer eens een teamsamenstelling die recht doet aan het Nederlandse karakter van team.

0
samuello 20 maart 2022 om 11:01

Alleen jammer dat het vier renners betreffen die hun beste jaren meer dan twee jaar geleden gekend hebben en een jong talent zonder ondersteuning.

Ik vind het apart dat er niemand mee is die op het vlakke Dekker zou moeten helpen, doordat er 6 klimmers mee zijn. Er zijn natuurlijk genoeg renners die flink kunnen hardrijden, maar geen die ervaring hebben in de sprintvoorbereiding. In dat opzicht merk je wel het gemis van renners als Martin en Pfingsten.

0
jkjustin 20 maart 2022 om 13:18

@Samuello
Ik vraag me überhaupt wat het plan voor Jumbo met Dekker. Imo krijgt hij niet vaak de ondersteuning voor in de sprint (zo ook in dit rondje) en mag hij het vooral lekker zelf uitzoeken. Ik zie geen toekomst voor Dekker bij Jumbo.

@Boehoe
Ik weet niet hoor…mijn rood-wit-blauwe wielerhart gaat niet sneller kloppen van deze selectie.
Een jonge sprinter zonder ondersteuning, een vraagteken, een waterdrager, een kopman die sinds 2019 geen degelijk klassement heeft gereden en een klimknecht die compleet gestagneerd is.

0
S. Morgenstern 20 maart 2022 om 13:33

Dekker heeft tot nu toe toch altijd een treintje mee gekregen in rondjes van een week? Ik kan geen andere voorbeelden bedenken eerlijk gezegd.

Dat ze nu niemand daarvoor meenemen zal er mee te maken hebben dat hij na zijn val in Valencia überhaupt nog niet aan sprinten toe is gekomen, waardoor de insteek hier vooral op inhoud kweken zal liggen. Buiten het feit dat Catalonië überhaupt geen koers is met sprinttreinen en chaotische sprints; iedereen komt hier naartoe met een selectie val klimmers

0
jkjustin 20 maart 2022 om 13:38

@S. Morgenstern
I stand corrected in dat geval!
Hopelijk kan hij dan goed gebruik van de chaos voor z’n eerste grote overwinning.

0
tdola 20 maart 2022 om 12:02

Geen Harper op tjv website voor deze ronde…laatste moment afzegging?

0
Scott Sunderland 20 maart 2022 om 14:41

Hoewel ik serieus het beste hoop voor deze jongens, voelt dit team wel wat als vergane glorie. Dumoulin leek aardig te beginnen aan het seizoen, maar zijn gezondheid liet hem weer in de steek. Kruijswijk en Oomen rijden al een paar jaar onder hun niveau door blessures en ziekte. De echte kern van de ploeg vormen Roglic, Vingegaard, Van Aert en hun directe helpers.

0
bunchsprinter 20 maart 2022 om 14:47

Kooy is duidelijk de betere van Dekker. Dat vertaalt zich denk ik in deze matige ondersteuning

0
bunchsprinter 20 maart 2022 om 14:51

Tip aan Dumo. Laat je lekker piloteren door Kruijswijk en ga voor een top 10. Dan heb je het klasse gedaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone