Jumbo-Visma met Benoot en Teunissen in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 29 maart 2022 om 10:35
Jumbo-Visma met Benoot en Teunissen in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn selectie voor Dwars door Vlaanderen naar buiten gebracht. Wout van Aert en Christophe Laporte kiezen voor een rustige (trainings)week in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen en verschijnen woensdag niet aan de start. De Nederlandse formatie heeft alsnog voldoende ijzers in het vuur.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met Tiesj Benoot, David Dekker, Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen, Olav Kooij, Mike Teunissen en Mick van Dijke staan er woensdag zeven sterke renners aan de start van Dwars door Vlaanderen. Van Dijke, die in september de overstap maakte van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, kijkt uit naar de Vlaamse klassieker. “Er staan gewoon heel goeie renners aan de start. Met Benoot en Teunissen hopen wij natuurlijk een grote rol te kunnen spelen in de finale.”

“Ze hebben het de afgelopen klassiekers ook al erg goed gedaan en wij gaan hen volop ondersteunen om er alles uit te halen. Stiekem hoop ik dat ik het zelf ook kan schoppen tot in de finale. Er zitten dit jaar minder bekende hellingen in de race. Hellingen die ik zelf nog niet omhoog heb gereden, maar ik heb wel research gedaan naar hoe steil en lang ze zijn natuurlijk. Ik start woensdag dus met vertrouwen en ben trots dat ik deel uitmaak van deze ploeg.”

De 20-jarige Kooij is op papier de snelste renner binnen de ploeg van Jumbo-Visma, maar het is de vraag of de jonge Nederlander al sterk genoeg is om mee te doen voor de zege in een koers als Dwars door Vlaanderen.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-nl David Dekker
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Olav Kooij
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Mick van Dijke

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 29 maart 2022 om 10:39

Verstandig om Laporte wat rust te gunnen en Tiesj is een prima speerpunt, niet meteen voor de overwinning maar meer dan capabel om de finale te kleuren. Voor de jonge kerels weer een hele fijne koers om ervaring op te doen. Benieuwd naar Kooij en of hij de klimmetjes al goed kan verteren.

0
Baard 29 maart 2022 om 16:54

Kooij reed wel goed op het NK VAMberg. Ben benieuwd wat hij in Vlaanderen kan.

0
AnderJ 29 maart 2022 om 10:45

Ben benieuwd hoe ze het in deze samenstelling doen. Geen topfavoriet aan boord, maar lijkt wel ruimte voor een rol in de finale.

0
Dikke Vrouw 29 maart 2022 om 11:05

Lijkt wel een sprintrit te gaan worden? Koooj, Dekker, Fabio, Dylan, Bennett, etc aan de start

0
Beer 29 maart 2022 om 11:10

Kans voor de Nederlanders in de kern om zich te tonen. Vooral voor Dekker & Eenkhoorn lijkt het dringend te worden dat ze nog eens iets laten zien. Heel benieuwd waarde Van Dijke’s uiteindelijk gaan uitkomen qua niveau.

0
pimmeesryan 29 maart 2022 om 11:14

Eenkhoorn heeft vorig jaar toch best n goed seizoen gehad met ook n overwinning. Dekker krijgt gwn niet vaak genoeg zijn kans, kan best ver komen in een sprint kijk naar de uae tour vorig jaar.

0
Beer 29 maart 2022 om 11:27

Wat Dekker betreft is het daar voorlopig wel bijgebleven en ook Eenkhoorn lijkt enigzins te stagneren.

0
peterwinnen 29 maart 2022 om 11:54

Tweede voorjaar op rij dat Eenkhoorn wat teleurstelt en blijkbaar uit de ploeg voor Vlaanderen gereden, maar vorig jaar een prima vervolg op het seizoen.

0
Mirra 29 maart 2022 om 12:17

Tiesj met zijn Nederlandse brigade. Zou hij nog eens solo kunnen aankomen?

0
Tandje erbij 30 maart 2022 om 13:52

Hoop dat Benoot het pad kan plaveien voor een David Dekker. Alleen aankomen zit er simpelweg niet in.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone