Jumbo-Visma met ambities van start in komende najaarsklassiekers

woensdag 2 oktober 2019 om 19:32
Jumbo-Visma met ambities van start in komende najaarsklassiekers

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma is ambitieus voor de koersen die komende week op de kalender staan. Met Dylan Groenewegen wordt op de winst gemikt in de Münsterland Giro, terwijl de klimmers zich mogen mengen in de Italiaanse semiklassiekers.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Dylan Groenewegen keert morgen terug in de koers na een sterke Tour of Britain en een derde en vierde plaats in respectievelijk het Kampioenschap van Vlaanderen en de Primus Classic. “We gaan voor de winst in de Sparkassen Münsterland Giro. We hebben een sterk team, met Dylan als vooruitgeschoven afmaker. Het middelste deel van de race is wat lastiger gemaakt, dus daar moeten we attent zijn”, zegt ploegleider Grischa Niermann.

Groenewegen wordt in de eendagswedstrijd bijgestaan door Jos van Emden, Amund Grøndahl Jansen, Taco van der Hoorn, Paul Martens, Mike Teunissen en Maarten Wynants. Vrijwel dezelfde namen treffen we enkele dagen later ook aan in La DH Famenne Ardenne Classic en Binche-Chimay-Binche, waar Danny van Poppel als titelverdediger de vooruitgeschoven pion is in de Nederlandse ploeg.

Tegelijkertijd is in Italië een ander deel van het team actief om een drieluik aan najaarsklassiekers te betwisten, namelijk de Giro dell’Emilia, de GP Bruno Beghelli en Tre Valli Varesine. “Emilië is een eerlijke en zware wedstrijd waar we zeker een resultaat willen halen. In de GP Bruno Beghelli krijgen de renners kansen meer vrijheid om te koersen. Ook Tre Valli Varesine is een lastige en open koers”, aldus ploegleider Frans Maassen.

Selectie voor de flag-de Sparkassen Münsterland Giro 2019 (3-10)
flag-nl Jos van Emden, flag-nl Dylan Groenewegen, flag-no Amund Grøndahl Jansen, flag-nl Taco van der Hoorn, flag-de Paul Martens, flag-nl Mike Teunissen, flag-be Maarten Wynants

Selectie voor de flag-it Giro dell’Emilia 2019 (5-10)
flag-nz George Bennett, flag-be Laurens De Plus, flag-nl Robert Gesink, flag-us Sepp Kuss, flag-si Primož Roglič, flag-nl Antwan Tolhoek, flag-dk Jonas Vingegaard

Selectie voor de flag-it GP Bruno Beghelli 2019 (6-10)
flag-nz George Bennett, flag-nl Koen Bouwman, flag-be Floris De Tier, flag-nl Bert-Jan Lindeman, flag-us Neilson Powless, flag-nl Antwan Tolhoek, flag-dk Jonas Vingegaard

Selectie voor flag-be La DH Famenne Ardenne Classic 2019 (6-10)
flag-nl Pascal Eenkhoorn, flag-no Amund Grøndahl Jansen, flag-nl Taco van der Hoorn, flag-de Paul Martens, flag-nl Danny van Poppel, flag-nl Timo Roosen, flag-be Maarten Wynants

Selectie voor flag-it Tre Valli Varesine 2019 (8-10)
flag-nz George Bennett, flag-nl Koen Bouwman, flag-be Laurens De Plus, flag-nl Robert Gesink, flag-nl Steven Kruijswijk, flag-us Sepp Kuss, flag-si Primož Roglič

Selectie voor flag-be Binche-Chimay-Binche 2019 (8-10)
flag-nl Jos van Emden, flag-nl Dylan Groenewegen, flag-nl Taco van der Hoorn, flag-de Paul Martens, flag-nl Danny van Poppel, flag-nl Timo Roosen, flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

15 Reacties

Franco Ballerini 2 oktober 2019 om 19:46

Verrassend. In de voorbeschouwing werd Groenewegen niet genoemd.

0
Nick Doup 2 oktober 2019 om 19:53

Dat klopt, omdat hij pas vandaag is toegevoegd aan de startlijst en de voorbeschouwing dinsdag op de website is geplaatst ;)

0
john 3 oktober 2019 om 10:15

Mvd Poel werd ook niet genoemd maar start ook

0
Yeez 2 oktober 2019 om 20:01

Sterke selecties zeg!

0
EddyB1958 2 oktober 2019 om 20:14

Sterk of niet, ze mogen, wel nog eens winnen in een eendagskoers. En neen ritten in rittenkoersen en Rondes en eindklassementen tellen daar voor niet mee. Op dat gebied was Jumbo Visma het beste team in 2019.

0
Rico. 2 oktober 2019 om 22:57

@Eddy: Gaat dat nou niet vervelen? Bij elke maaltijd ’s ochtends of ’s avonds een glaasje azijn te drinken om iets negatiefs te kunnen posten?

0
EddyB1958 3 oktober 2019 om 03:34

Wat is er negatief aan,het is gewoon een feit. En ik post toch ook dat Jumbo Visma het beste team was in de meerdaagse koersen. Is dat soms niet positief? Ik drink helemaal geen azijn, en ik raad je aan eens een oogarts te bezoeken voor een goede leesbril. En hoe smaakt zoete honingdrank? Want dat wordt hier wel veel vooraf gedronken dunkt me. En als het dan negatief afloopt, denk aan het WK, dan zijn er genoeg die azijn plassen. Ik zal maar gewoon water blijven drinken.

0
Bulcke 3 oktober 2019 om 07:21

Heel zuur vind ik de opmerking van eddy ook niet. Ze komen veel zuurder voorbij in ieder geval. Maar ‘ze mogen wel eens winnen in een eendagskoers’ kan je moeilijk een feit noemen

0
skylimit 2 oktober 2019 om 20:20

Wow TJV is nog steeds ambitieus, benieuwd hoeveel overwinningen er nog bij gaan komen dan:)

0
Chasse_patate 2 oktober 2019 om 21:00

Sterke selecties in Italië. Kunnen ze alle drie winnen.

0
Jotto-Lumbo 2 oktober 2019 om 21:22

Kruijswijk dus niet meer in actie dit jaar. Ben benieuwd of Roglic en Bennett zich nog kunnen opladen na zo’n seizoen.. zou geen schande zijn geweest als ze er al een punt achter hadden gezet. Zelfde geldt trouwens voor Kuss, die er ook al twee grote rondes op heeft zitten.

0
Laatste man 2 oktober 2019 om 21:26

Kruijswijk staat op de rol voor Lombardije, echter de vraag qua knie.

0
xistnc 2 oktober 2019 om 21:34

Kijk nog eens goed?

0
kelderfan 2 oktober 2019 om 21:56

Ja kijk nog eens goed. Een beetje boel verwarrend allemaal. PCS geeft als nwe. entry Kruijswijk gewijzigd op 2 oktober bij GP Bruno Beghelli i.p.v. Bennett.

0
Joop Zoutemelk 5 oktober 2019 om 19:20

Nou, dan moeten de zeges van de buitenlanders komen, want de Hollanders doen of niet mee, of lossen op het eerste valse platje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone