Kopmannen Jumbo-Visma starten in Tour de l’Ain

vrijdag 7 augustus 2020 om 08:53
Kopmannen Jumbo-Visma starten in Tour de l’Ain

foto: Jumbo-Visma

Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk starten vandaag in de Tour de l’Ain. De drie kopmannen vervolgen hun Tourvoorbereiding in de driedaagse Franse etappekoers.

“Dit is de eerste wedstrijd in de opbouw naar de Tour de France”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “De renners hebben een zeer goede hoogtestage in Tignes achter de rug. Nu is het belangrijk om in het wedstrijdritme te komen. Het geel in Parijs is ons grote doel en dit is een belangrijk puzzelstukje in de opbouw naar dat doel.”

Robert Gesink, Tony Martin en George Bennett, die ook alle drie zullen starten in de Ronde van Frankrijk, completeren de selectie.

Voor Dumoulin wordt het zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Jumbo-Visma. En tevens zijn eerste UCI-wedstrijd in veertien maanden tijd. De laatste keer dat hij een rugnummer opspeldde was op 14 juni voor de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné.

Selectie flag-fr Tour de l’Ain (7 t/m 9 augustus)
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-si Primoz Roglic
flag-nl Robert Gesink
flag-de Tony Martin
flag-nz George Bennett

De Tour de l’Ain kan beschouwd worden als het sportieve begin van de Tour de France. De Tourselectie van de Nederlandse ploeg gaat het onder andere moeten opnemen tegen – een groot deel van – de Tourselectie van Team Ineos. De Britse ploeg start met onder andere Tourwinnaar Egan Bernal en oud-Tourwinnaars Chris Froome en Geraint Thomas.


Voorbeschouwing: Tour de l’Ain 2020

Dit artikel delen:

12 Reacties

Marik 7 augustus 2020 om 08:58

Och wat kijk ik hier naar uit. Roglic wat mij betreft de grote favoriet om dit rondje te winnen.

0
Scibby 7 augustus 2020 om 09:02

Oh absoluut. Alleen kijkend naar de jumbo visma mannen zal tom dumoulin denk ik echt even weer aan wedstrijd ritme moeten wennen en Kruijswijk moet altijd ook even op stoom komen.

0
Natte spons 7 augustus 2020 om 09:05

Normaal is Dumoulin vaak direct goed na een hoogtestage, maar misschien is het nu inderdaad net even anders na 14 maanden geen koers.

0
xistnc 7 augustus 2020 om 09:15

Die rijden misschien wel meer tegen elkaar dan met elkaar. Hebben ze alle drie een eigen knecht?

Ik ben benieuwd naar Dumoulin. Niet eens zo zeer qua uitslagen. Maar hoe zit ‘ie op zijn fiets, hoe beweegt hij zich door het peloton, wat straalt hij uit etc.

0
Wheely 7 augustus 2020 om 09:26

Ja vast, je kunt ze eigenlijk het best vergelijken met drie jaloerse sinterklaasjes.

0
Chris Van Uden 7 augustus 2020 om 09:40

Ben benieuwd! Zin in!

0
Robert Rodenburg 7 augustus 2020 om 10:50

Vraag me altijd af waar jullie dat uit opmaken,dat tegen elkaar rijden of willen jullie hier de boel een beetje opnaaien.

0
xistnc 7 augustus 2020 om 10:58

Ik ben geen jullie. Maar een beetje opnaaien, ja, dat ga ik niet uit de weg.

Romandië vorig jaar (Roglic/Kruijswijk) vind ik een voorbeeld. Misschien heeft dat Roglic de Giro gekost. Dus nee, niet alleen maar een beetje opnaaien.

0
Glorious 7 augustus 2020 om 10:59

Topploeg Jumbo!

0
kiryienka 7 augustus 2020 om 11:27

Erg benieuwd naar Dumoulin. Meer dan een jaar niet gezien, buiten der commercials…
We hebben ook niet echt concrete berichten gehoord over de laatste trainingskampen. Hoewel de begeleiding van TJV natuurlijk goed is op deze kampen, verwacht ik eerlijk gezegd nog niet veel van hem. Ik denk dat Roglic als enige Bernal kan volgen. de komende dagen.

0
Spake Breekerd 7 augustus 2020 om 11:30

Ik hoop dat ze de risico’s enigszins uit de weg gaan. Alles heel houden, en je niet gek laten maken. Er is al genoeg druk zonder opgelopen schade.

0
Paul Bus 7 augustus 2020 om 14:19

Wie zijn hun tegenstanders in deze ronde?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone