Jumbo-Visma kondigt BetCity aan als nieuwe co-sponsor
maandag 19 december 2022 om 15:17

Jumbo-Visma kondigt BetCity aan als nieuwe co-sponsor

Vanaf 1 januari 2023 voegt Jumbo-Visma online kansspelaanbieder BetCity toe aan haar lijst met partners. Dit Nederlandse bedrijf wordt co-sponsor en is met ingang van het nieuwe jaar te zien op het shirt van de ploeg. Het contract loopt tot 1 januari 2025, aangezien shirtsponsoring door online gokbedrijven vanaf die datum niet meer is toegestaan in Nederland.

Daarnaast zal BetCity fors investeren in de verdere ontwikkeling van wielrennen als breedtesport, wat al jaren een belangrijke pijler is van Jumbo-Visma. Teammanager Richard Plugge is trots op de nieuwe partner. “BetCity is een vooraanstaande online kansspelaanbieder van Nederlandse origine, die in korte tijd een leidende positie heeft veroverd op de markt. Het bedrijf heeft laten zien niet bang te zijn om de gevestigde orde uit te dagen, iets dat onze wielerploegen het afgelopen decennium ook hebben gedaan.”

“We hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren”
Plugge benadrukt dat Jumbo-Visma zich bewust is van de maatschappelijke discussie die er over online kansspelen wordt gevoerd, maar stelt dat de ploeg zorgvuldig te werk is gegaan. “We realiseren ons dat er kritisch gekeken kan worden naar de samenwerking met deze nieuwe partner, maar we hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren.”

“BetCity kreeg als een van de eersten in Nederland een vergunning van de overheid en is in alle gesprekken die we hebben gehad zeer open en transparant geweest over haar werkwijze en normen en waarden. Voor ons zijn dat belangrijke voorwaarden. We kijken ernaar uit om samen met BetCity een succes van dit partnership te maken”, aldus Plugge.

Robert Kooiman, marketing director van BetCity, vult aan. “Met de formidabele Tour de France nog vers in het geheugen, is BetCity erg trots op het feit dat we ons straks partner mogen noemen van Jumbo-Visma. De ploeg heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste Nederlandse sportploegen van dit moment, maar is ondanks de recente successen hongerig en ambitieus gebleven. Dat zijn en blijven wij ook. We hopen dat wij kunnen helpen bij het verwezenlijken van de ambities.”

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
19 december 2022 15:31
“We realiseren ons dat er kritisch gekeken kan worden naar de samenwerking met deze nieuwe partner, maar we hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren en proberen het daarmee goed te praten."
    19 december 2022 18:36
    ze hoeven helemaal niets "goed te praten" Wettelijk toegestaan en zorgen dat je niet verslaafd raakt.Geldt ook voor tientallen andere 'producten'.Alles met mate,eigen verantwoordelijkheid.
    19 december 2022 20:30
    Jawel Peer...

    Iets wat bij wet niet verboden is, kan nog steeds moreel heel verwerpelijk zijn.

    Gokken zit wat mij betreft in de hoek van sigaretten. Niet ok en ook nog eens slecht voor je. Iets waar we vwb sigaretten langzamerhand allemaal wel van doordrongen zijn...

    Samengevat is dit dus een hele slechte sponsordeal van TJV.
19 december 2022 16:12
oh oh al die mooie woorden en nette taal om dan met zo'n ordinair gokbedrijf in zee te gaan.

Gokken is net als roken gewoon dom. De gebruiker verliest lange termijn altijd en daar reclame voor maken, dat aanmoedigen, is om die reden kwalijk.
    19 december 2022 17:30
    Dat hangt van het spel af, met pokeren is een leuk centje te verdienen als je het goed kunt.
    Je speelt dan wel tegen andere spelers en niet tegen het huis.
19 december 2022 15:25
Het contract loopt tot 1 januari 2025. Misschien goed om erbij te zeggen dat shirtsponsoring door online gokbedrijven vanaf die datum helemaal niet meer is toegestaan in Nederland. De overheid wilde op die manier de sportteams de tijd geven om op zoek te gaan naar andere sponsors.

EDIT: Ik zie dat het bericht is aangepast met deze informatie. Thanks.
    19 december 2022 16:03
    In 2015 zijn dus reclames voor goksites verboden. Als ik mijn nu.nl open, is 3/4 gevuld met gokreclames (en ik doe echt nooit mee). Wat een land ....
    19 december 2022 16:04
    Hm, ik dacht dat dit ook in Belgie ging gelden.. Is het een europeesche regel on puur nationaal? anders is er toch wel sprake van concurrentie vervalsing. (Ruikt een beetje naar het UNIBET debacle van X-jaar terug waar gok sponsoring werd geblokkeerd door de ASO als ik het me goed herinner en Unibet dus niet mocht deelnemen aan franse wedstrijden of zo?)
    19 december 2022 18:04
    Ik weet nog van het Unibet debacle. Laurens te Dam was flink de dupe. Ondertussen speelde Barcelona of Real Madrid wel met een goksite op hun shirt en dat werd gewoon uitgezonden. Ik kan me nog boos maken (haalt niet uit: bullshit walks, money talks).
19 december 2022 15:40
Nu kan Frits van Eerd via Betcity zijn cashgeld witwassen!
19 december 2022 15:39
Het is natuurlijk wel een gok om met zo'n bedrijf in zee te gaan.
19 december 2022 19:57
Mmmm ik ben zelf niet blij met deze sponsor. Zo wordt de ploeg er niet sympathieker op. Liever zag ik Marlboro als sponsor. Die zijn ten minste niet geniepig slecht voor je gezondheid en welzijn itt Betcity.
19 december 2022 22:59
Ontzettend slecht idee van TJV. Ik heb er begrip voor als je als team aan de grond zit, dan pak je zoiets aan met de moed der wanhoop.

In dit geval had je dit niet moeten doen.
19 december 2022 15:22
Oeh...

Moet ik de popcorn weer gaan klaar zetten?
    19 december 2022 15:33
    Ja doe maar, de usual suspects zijn er al of komen zo ingevlogen. Ik vind het een mooie deal
    19 december 2022 17:53
    Ja, daar kun je wel op inzetten ;)
    20 december 2022 13:27
    Wat kun je anders verwachten van een van de grootste dwepers..
19 december 2022 21:32
"... we hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren.”

"en we gaan ervan uit dat dit sociale mediarellejte wel snel weer zal gaan liggen en we de poen gewoon kunnen pakkun."

als ik zo vrijelijk mag aanvullen.
19 december 2022 16:02
'“We realiseren ons dat er kritisch gekeken kan worden naar de samenwerking met deze nieuwe partner, maar we hebben ons goed geïnformeerd en laten adviseren.”'

Zou leuk zijn wanneer mensen deze uitspraken op camera moeten doen met een goede lading : als ik uit mijn hypocriete nek lul ga ik roggelend slijmschuimborrelen-pillen achter de kiezen. Deze zou als een vuurpijl de lucht inschieten.
    19 december 2022 16:25
    En als de gokreclames straks verdwijnen, dan zie ik een verschuiving naar het illegale aanbod als er geen reclame wordt gemaakt. Het illegale aanbod waar al jaren gretig gebruik van is gemaakt door gokkers. Wat schiet je er dan per saldo mee op?
    19 december 2022 16:54
    Gokken wordt niet verboden, waarom zou je dan naar illegale platforms gaan Michiel?
    19 december 2022 17:12
    Omdat mensen, en gokkers zijn net mensen, gevoelig zijn voor reclame. Dat blijkt toch uit de toename online gokken nu er reclame wordt gemaakt (als ik de cijfers mag geloven). Dus als deze reclame wegvalt en er wordt nog volop reclame gemaakt voor illegale online goksites (die niets doen aan het voorkomen van verslaving), dan zal er zeer waarschijnlijk een verschuiving plaatsvinden. Dan kunnen we toch beter die grijnzende kop van Andy van der Meijde in beeld blijven houden.

    Is gewoon een ABCeetje
    19 december 2022 17:20
    De enige manier Lui paard is dat de kansspelautoriteit optreedt tegen het illegale aanbod, bijvoorbeeld door het betalingsverkeer van en naar goksites zonder vergunning af te snijden. Zo niet, dan schiet het verbieden van reclame z'n doel zeer waarschijnlijk voorbij.
    19 december 2022 17:29
    En op welke serieuze websites gaan die illegale goksites dan reclame maken vanaf dat dit verboden is? Ik heb de desbetreffende wetgeving niet nagelezen, maar ga ervan uit dat zowel de (sport/nieuws/etc) websites als de door hen gebruikte aanbieders van advertenties (Google etc) verantwoordelijk zijn voor de ads die ze aan de man brengen. Grote websites en advertentie-aanbieders gaan geen risico nemen. Maw, het net sluit zich óók rond de ongereguleerde gokkantoren en alles opgeteld gaat het gros van de surfers minder gokadvertenties te zien krijgen. Minder reclame resulteert in minder gebruik/misbruik, zoals duidelijk is gebleken uit het verbod op tabacreclame.

    Het afsnijden van betaalkanalen richting illegale goksites is (indien technisch mogelijk) zeker ook een optie. Het is een en-en verhaal, niet het ene of het andere.
    19 december 2022 17:33
    Ik geloof dat we het eens zijn Limal. We zullen het meemaken hoe eea gehandhaafd wordt...ik gok zelf nooit, zie ze afentoe aan me voorbij vliegen...en ik weet ook niet op welke sites de online gokkers voorheen altijd door reclames werden getriggerd. Het werkt idd alleen als er zowel voor legale als illegale sites niet of nauwelijks nog reclames voorbij komen. Maar dat is geen kattenpis aangezien het wereldwijde web geen grenzen kent
    19 december 2022 17:37
    Ik had onderaan nog een zinnetje toegevoegd - we zijn het over de grote lijnen zeker eens.
    20 december 2022 08:15
    Toch wel jammer dat Lui Paard zo vaak afhaakt in een discussie
19 december 2022 16:35
Zeker gokken op eigen wedstrijden???

En ik hou niet van goksites , komt veel ellende van
19 december 2022 17:03
O jee, de schuimbekkende verbied-alles figuren zullen wel weer los gaan nu.
19 december 2022 23:34
Heb er zelf allemaal niet zo veel moeite mee, maar denk dat je als organisatie weet wat voor reacties dit uitlokt (de voorbeelden staan hierboven).

Het is aan de organisatie of ze daar rekening mee willen houden, ik had persoonlijk deze deal even links laten liggen denk ik.

Aan de andere kant, we weten niet hoe het staat met Jumbo / van Eerd, dus wellicht hebben ze wel niet zoveel te kiezen?
19 december 2022 16:04
PS. Ik gok dat Hofstede de TdF niet wint !
19 december 2022 16:33
En men vind de rode- en gele Lotto sponsoren, Bankgiroloterij, Circus en Bingoal (en ga zo maar door) geen probleem?
    19 december 2022 16:55
    Domme vragen stellen vindt men in ieder geval geen probleem zo blijkt.
    19 december 2022 17:31
    Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de winstpercentages van de gokspellen ten opzichte van de loterijen.
    Waarmee verlies je meer.
    19 december 2022 17:36
    Ik doe altijd balletje balletje op de markt
    19 december 2022 19:40
    @Handige Harry

    Loterijen. Die houden 40 à 50% van het door spelers ingelegde bedrag in.

    Bij casinospelletjes en gokkasten krijgen spelers het overgrote deel van hun inleg terug (tot wel 95%). Daar is het idee meer om je aan het gokken te houden.
19 december 2022 17:43
Komt een beetje over als 'ketonen zijn verboden vanaf 2025, dus laten we de komende 2 jaar nog lekker veel ketonen gaan gebruiken'.
    19 december 2022 17:49
    Even in de toverdrank-ketel duiken in de hoop dat er Obelixgewijs wat blijft plakken ;-)
19 december 2022 19:20
Ze moeten al die Nederlandse toppers die de tourploeg vullen natuurlijk wel kunnen betalen.
19 december 2022 22:22
Ik gok dat mvdp 2 monumenten wint + Strade in 2023
19 december 2022 16:12
Een witwassende crimineel als grote geldschieter, NFT's verkopen, flitsbezorgers en online goksites als sponsoren.

Ze doen wel echt hun best om de meest immorele en verwerpelijke ploeg te worden heh..?
    19 december 2022 21:07
    Haha en dan vergeet je de prijs voor het meest misleidende product, die Jumbo vandaag "wint" en Betcity die vanavond de Loden Leeuw krijgt uitgereikt voor de meest walgelijke reclame van 2022, "een makkie!"

    Deze bedrijven zijn echt de perfecte match!!!
    19 december 2022 23:23
    Xehor, Xevar, what's in a name
19 december 2022 16:15
Door goksite op shirt te plaatsen laat Jumbo dat gokken normaal is. Gokken is een vrrslaving. Reclame maken wordt niet voor niets verboden!!!!!!! Jumbo: schaam je diep.
    19 december 2022 16:53
    Gokken is geen verslaving en gokken zelf wordt niet verboden. Daarmee is gokken in de basis wezenlijk anders dan alcohol, drank en drugs. Dat gezegd hebbende, had ik als TJV deze cosponsor laten lopen.
19 december 2022 16:59
Een beetje fout maar wel lekker! €€€

Misschien kunnen ze R. Kelly nog 1 keer uit de bak halen om de themesong te zingen.

"City of justice, city of love, city of peace
For everyone of us
Yes, we all need it, can't live without it
Bet City, oh yeah
A Bet City
(Everybody needs Bet City)
Bet City
(Don't you want one, oh yeah)
Come on, come on, Bet City
(Everybody needs Bet City)
A Bet City
(Don't you want one, oh yeah)
Children sing
A Bet City
A Bet City
A Bet City"
19 december 2022 17:15
Niet verassend. Deze was te voorspellen. Wat een makkie
19 december 2022 17:35
Ik vind het tegenwoordig wel dat veel mensen erg afhankelijk zijn van de overheid.
Die moeten echt alles doen om een groep mensen in bescherming te nemen.
Wat mij betreft mogen van zulke figuren dan ook wel bepaalde privileges zoals stemmen en kinderen krijgen afgepakt worden.

Als je niet capabel bent om goed met geld te gaan dan zijn andere belangrijke zaken in het leven ook niet aan die mensen besteed.
    19 december 2022 19:37
    Dat is me nog eens een mooi potje superiteitsgeouwehoer die je daar uit weet te stoten zeg. Ik zal maar niet vertellen waar het wat van weg heeft.
    19 december 2022 20:44
    HH,

    Mensen zijn helemaal niet afhankelijk van de overheid. Ze gebruiken de overheid of gaten in wetgeving als excuus om regels en normen aan hun laars te lappen. Het mag, dus we doen het. En als ze erop aangesproken worden, dan is het niet verboden...

    Zo triest dit!

    Edit: wellicht bedoel je hetzelfde, maar zeg je het enigszins anders. En ben het natuurlijk niet eens met je laatste statements :-)
    19 december 2022 20:48
    Ik kan me een discussie op de Haddingestraat herinneren een jaar of 8-10 geleden, Gronings PvdA Kamerlid waarvan me de naam echt ff niet te binnen schiet....zij was overtuigd voorstandster van verplichte anti conceptie in bepaalde gevallen via de prikpil. In de basis bedoeld voor vrouwen die niet in staat zijn, of zijn gebleken, een kind op een gezonde manier op te voeden. Of dat nu komt door drugsgebruik (zwanger zijn en aan de crack kan maar zo leiden tot een verslaafd kindje) ernstige psychische problemen, enz. Natuurlijk moet dat een zorgvuldig proces zijn maar er was destijds veel ophef over haar ideeen.

    Als je gokschulden hebt ben je verslaafd. Maar de ene verslaving is de andere niet.
    20 december 2022 02:42
    Je mag mij best vertellen waarvan het wat weg heeft want dat snap ik zelf ook wel.

    Maar kennelijk vind jij het allemaal maar normaal dat mensen die niet capabel zijn om voor zichzelf te zorgen, wel gewoon kinderen mogen krijgen en andere belangrijke beslissingen mogen nemen.

    En nee ik doel niet op de mensen die de mazen in de wet gebruiken maar de mensen die als ze moeten kiezen tussen het kopen van voeding voor hun kinderen of een krat bier kiezen voor dat krat bier kiezen.
    Die kinderen groeien echt op in verschrikkelijke omstandigheden alleen omdat hun ouders te dom zijn om de juiste keuzes te maken.
    20 december 2022 06:57
    Ok. Het is dus vooral oprechte frustratie. Point taken.
    Probleem is sowieso de glijdende schaal qua bepaling. Wat is leidend: hersencapaciteit, (erfelijke) aandoeningen, karakter? Combi’shiervan? En wie gaat het vaststellen en/ofbepalen?

    Reken er maar op dat dit type vraagstukken in het sociaal domein zelf ook rondspoken, maar het is op te leggen en/of uit te voeren zonder alle mogelijke wetten te breken.
    20 december 2022 08:13
    De prikpil verplicht is al bij wet geregeld sinds 2021.
    20 december 2022 10:51
    Het zal regeltechnisch en ethisch inderdaad vast niet lukken om zulke regels door te voeren.

    Dat is voortaan ook wel iets wat mij irriteert.
    Dat er eerst wordt gekeken of er niemand gekwetst wordt door een besluit terwijl dat helemaal geen maatstaf moet zijn.
    Er gebeuren nu eenmaal minder leuke dingen in het leven, dat hoort erbij.
    20 december 2022 11:32
    Jullie mogen best een tete a tete houden maar het zou wel fijn zijn als... Het is al bij wet geregeld

    https://nos.nl/artikel/2400024-rechter-verplichtte-anticonceptie-bij-vrouwen-met-ernstige-psychiatrische-problemen
    20 december 2022 11:51
    Je kunt dat artikel blijven posten maar dat geldt enkel voor hele specifieke situaties.

    Het voegt niet zoveel toe dat zes vrouwen die prikpil hebben gehad.
    20 december 2022 11:58
    Nou nee, ik post em 1 keer hoor :). Tis en blijft een wielersite. Het gaat altijd om specifieke individuele gevallen toch. Maar idd crackheads kunnen niet verplicht worden tot, alleen vrouwen met een ernstige, psychische problemen. Tis een begin.
19 december 2022 19:59
Ik ben fan van Jumbo Visma en gok graag. Leuk om naar te kijken en leuk om te doen. Dus vind het zelf een goede deal.

Snap de ophef van anderen niet, als je er niet goed mee om kan gaan kan je jezelf 5 jaar uitsluiten. Beetje kinderachtig allemaal, geen eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen of zo.
19 december 2022 18:29
Uiteraard staat de vingerwijzende goegemeenschap in koor klaar om alles te veroordelen. Tegenwoordig moet alles politiek correct zijn. Zo vermoeiend.
    19 december 2022 20:50
    Nee FDJ, tegenwoordig is iedereen die een ander aanspreekt op bijv. gemeenschappelijk belang ineens een deuger en wordt bedreigd of erger.

    Het moet maar eens klaar zijn met alle ikke ikke gasten, die niet meer mee willen doen. Vertrek dan, als het je niet bevalt. Ik kom je alvast uitzwaaien!
    20 december 2022 09:07
    Tot zover de tolerantie van de woke gemeenschap, opzouten als je het niet met me eens bent. Lekker divers en inclusief ook
    20 december 2022 10:55
    Echt he, je mag best een andere mening hebben totdat die niet woke blijkt dan is het huis te klein.

    Zo heerlijk openminded dat clubje.

Reacties zijn gesloten.