Jumbo-Visma hoopte op beter resultaat: “Steven verliest gelukkig niet superveel tijd”

Jumbo-Visma hoopte op beter resultaat: “Steven verliest gelukkig niet superveel tijd”

foto: Cor Vos

Voor Jumbo-Visma is de negende etappe van de Giro d’Italia niet gelopen zoals gehoopt. In de rit naar Roccaraso, waar de streep lag in het skigebied Aremogna, moest kopman Steven Kruijswijk wat tijd toegeven op een aantal concurrenten.

Kruijswijk werd tot diep in de finale bijgestaan door Chris Harper, Tobias Foss en Koen Bouwman, maar zag op de explosieve slotklim een aantal tegenstrevers uitlopen. “Het was een moeilijke en zware dag waar we van tevoren ook wel op hadden gehoopt”, reageerde ploegleider Addy Engels. “Echter liep de laatste kilometer niet zoals verwacht. Het was zeer explosief en dat is niet iets wat Steven graag heeft.”

Engels stelde vast dat zijn kopman desondanks niet heel veel tijd verloor. “De bovenste plaatsen zijn nog altijd binnen handbereik. Er komen nog genoeg kansen, maar we hadden gehoopt op meer.” Volgens de ploegleider is de eerste rustdag meer dan welkom. “Je zag veel vermoeide gezichten. We maakten al veel kilometers. Er waren enkele lange etappes. En na de kortere hadden we lange transfers. De rustdag van morgen komt voor iedereen goed uit.”

Kruijswijk staat na negen dagen elfde in het klassement, op 1:24 van het roze.

Dit artikel delen:

31 Reacties

rennerske 11 oktober 2020 om 18:31

Niet superveel, wel teveel. Jammer! Was een laatste uitgelezen kans op Rondewinst!

Wim Kruithof 11 oktober 2020 om 18:34

jij spreekt al in verleden tijd-vorm, alsof het al gedaan is? Toegegeven, vandaag is jammerlijk, maar anderhalve minuut is natuurlijk nog geen gelopen koers…

KnightBiker 11 oktober 2020 om 18:54

En slecht een minuut op Kelderman. Niet ideaal, maar er is nog niets verloren.

rennerske 11 oktober 2020 om 19:00

Tweede garnituur in de vorm van Konrad, Massada en Bilbao niet kunnen volgen geeft zwaar te denken. Bovendien straalt zijn rijden onvoldoende macht uit. Zie dat niet zomaar omslaan. Maar word met deze uitspraak over 2 weken heel graag om de oren geslagen.

Murcia 11 oktober 2020 om 18:44

De laatste kilometer verliep natuurlijk precies zoals te verwachten viel, Steven kan niet mee met de punchers. Het is altijd makkelijk achteraf, maar misschien moet je door dat zwakke punt van hem als team al voor de laatste kilometers het zwaarder maken. Deze strijdwijze nu gaat namelijk in de andere etappes bergop precies hetzelfde resultaat geven als je als ploeg en Kruijswijk het op die laatste kilometers aan laat komen. Tenzij Steven ipv eindwinst genoegen neemt met een mogelijk podium dan is het gewoon aanklampen en opschuiven ten koste van de onvermijdelijke slachtoffers van de derde week.

AZH 11 oktober 2020 om 19:00

Goed idee, maar niet mogelijk op het parcours van vandaag.

Turtlehead 11 oktober 2020 om 18:48

Niet mee met de pinchers en toppers, ok.
Maar: met harken en puffen achter Mieke en Janneke en achter Foss en Bouwman binnenkomen is wel wat anders.
Hopelijk geen beginnend virusjes of kwaaltje.

Westfalen 11 oktober 2020 om 19:05

Mee eens. Als je achter Bouwman en Foss eindigt dat is er meer aan de hand dan geen punch hebben.

Eljorro 11 oktober 2020 om 22:00

Je zag ze achterom naar hem kijken. Waar blijft Steven?
Hopelijk komen er niet meer van dit soort etappes.

Natte spons 12 oktober 2020 om 09:38

Mogelijk had hij last van de kou, hij is meestal goed in warme/hete omstandigheden. Ik vrees echter dat er nog meer koude dagen aankomen.

tdola 11 oktober 2020 om 18:49

Kruijswijk kon vandaag niet beter denk ik, maar ’t is sowieso vaak volgen volgen volgen. Mist jammer genoeg explosiviteit.

klimmer99 11 oktober 2020 om 18:55

Er kan nog zoveel gebeuren en als dit de ene slechte dag was dan valt dat mee. Reed gisteren wel heel attent vooraan in de finale.

Wim Kruithof 11 oktober 2020 om 19:02

Hoe langer de Giro duurt, hoe groter de kans dat Kruijswijk uiteindelijk boven komt drijven. Maar de cijfers spreken in zijn nadeel, besmettingen + sneeuw nemen toe, beiden kunnen wel eens maken dat de laatste week van haar hoogste cols onthoofd wordt. En dat is onherroepelijk in het nadeel van de kleerhanger.

SnellePelle 11 oktober 2020 om 19:02

Jumbo heeft wel meer voorbarige verwachtingen.

S. Morgenstern 11 oktober 2020 om 19:07

Ja, dat Kruijswijk minder zou zijn dan Foss en Bouwman viel wel te verwachten.

skylimit 11 oktober 2020 om 19:10

Volgens Kruijswijk zou er vandaag gekoerst worden door de klassementsmannen.
Helaas bleef het weer bij woorden en de laatste paar honderd meter.
Het was slecht weer en er stond wind op de kop en logisch dat Kruijswijk niet mee kon
op het explosieve laatste stuk. Waarom dan niet een poging wagen op 2-3 km van de finish en zien wat er gebeurt, maar nee, het is nog vroeg, het moet pas in de 3e week gebeuren (let op mijn woorden; dan gebeurt er ook niets, behalve volgen en volgen….en sh.t…weer genaaid door Nibali..;)

Murcia 11 oktober 2020 om 19:20

Nibali heeft zo zijn eigen problemen, Vino kennende komt er nog wel iets aan. Maar je hebt gelijk dat Steven en de ploeg zijn zwakke punt kennen, dus zou je ook wel eens kunnen anticiperen ipv te wachten op de onvermijdelijke versnelling van de collega’s waarvan je weet dat je die niet kunt beantwoorden. Zeker gezien zijn woorden van gisteren waarin hij sprak over iets proberen. Ik wist toen al dat dit niet ging gebeuren en dat is jammer maar voorspelbaar. Zonder punch heb je ook geen demarrage die kan slagen. De enige mogelijkheid is om straks een keer weg te sluipen op de een na laatste berg van de etappe.

S. Morgenstern 11 oktober 2020 om 19:23

Vandaag was natuurlijk niet alleen de explosieve laatste kilometer. Duidelijk dat hij gewoon geen goede dag had en daarmee geen enkele reden om aan te vallen.

ProfrondeZevenbergen 11 oktober 2020 om 21:04

Ja, de Giro is voor veel wf altijd veel leuker dan de Tour. Niet dus. Ook hier zijn bergetappes nog saaier dan de vlakke ritten.

benaffleck 11 oktober 2020 om 19:37

Blijft onbergijpelijk dat je een heel team opoffert voor een renner die nooit wint. Jongens als Harper en Foss hadden deze Giro hele mooie dingen kunnen laten zien in ontsnappingen.

boehoe 11 oktober 2020 om 19:42

Daar zit wel een kern van waarheid in. Kruijswijk is echt de absolute anti-winnaar

KennyKlimmen 11 oktober 2020 om 20:25

Het is idd nog geen 2016. Toen was het echt een mannetje.

vinnievidefietsen 11 oktober 2020 om 21:09

Bevangen door de kou, kan niet anders, die laatste steile strook kon het probleem niet zijn. Kruissie is niet goed in kou, wordt daarom zwaar voor hem komende 2 weken met ongetwijfeld een aantal zeiknatte en koude dagen…

achterhoeker 11 oktober 2020 om 21:34

Klopt stond ook in de telegraaf..Steven zei dat ie blokkeerde door de kou

Dumoulist 11 oktober 2020 om 22:01

Als hij maar niet te dicht bij de MS mannen heeft gefietst de afgelopen dagen. Dalijk blijkt hij ook corona te hebben.

ti-raleigh 11 oktober 2020 om 22:53

Die achterstand van 1.24 zegt nog niet zoveel na 1 week. Stond Nibali niet 3 minuten achter in 2016 ? Maar ik mis iets in de uitstraling van Steven dat hij in de Tour wel had de afgelopen 2 jaar. Ik zie geen wil, honger of gretigheid of hoe je het ook maar noemen wil. Dus nee, ik denk niet dat hij hoge ogen gaat gooien.

boehoe 12 oktober 2020 om 09:24

Niet tegen de kou kunnen met een giro in oktober. Dat gaat nog leuk worden…

Joaquim Agostinho 12 oktober 2020 om 09:47

Waarom bleven de “omkijkers” niet bij hem?

S. Morgenstern 12 oktober 2020 om 09:51

Omdat ze weten hoe tijdsverschil wordt gemeten op zo’n klim.

hanjovdberg 12 oktober 2020 om 09:54

Hij reed nog heel lang met een hesje aan. Dat zegt al iets. Blijkbaar voor de laatste km’s uit gedaan. Maar de strijd bleef uit tot echt de laatste paar 100m. Dus waarschijnlijk heeft hij het idd koud gekregen. Koerste juist erg alert en attent de laatste dagen. Steven woont natuurlijk in Monaco dus is lekker weer gewend. Met dit soort koude regenachtige dagen is hij gewoon minder. Hopen op mooi nazomerweer.

Richard Bender 12 oktober 2020 om 10:28

Hij is ook in een rap tempo hersteld van zijn blessures uit de Tirreno.

Dat hij.nu niet top is, is dan ook logisch. Dat hij maar anderhalve minuut achter staat is mijns inziens meer dan goed, want met de tijdritten en 3e week voor de boeg is alles nog mogelijk.

Kruijswijk zal nu nog meer dan normaal eerst moeten warmlopen alvorens los te kunnen gaan. Ervanuitgaande dat hij gezond is, want mocht dat niet zo zijn, dan wordt het ander verhaal natuurlijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair