Jumbo-Visma gelooft in ‘hoogst haalbare’: “Zal een secondenspel worden”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 09:17

Jumbo-Visma gelooft in ‘hoogst haalbare’: “Zal een secondenspel worden”

26 seconden: dat is het verschil tussen rozetruidrager Geraint Thomas en zijn grote uitdager Primož Roglič voor de beslissende (klim)tijdrit naar de Monte Lussari. Thomas heeft met andere woorden de beste papieren om de Giro d’Italia te winnen, maar voelt de hete adem van de Sloveen in zijn nek.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Roglič wist zaterdag in de koninginnenrit naar Tre Cime di Lavaredo nog drie seconden terug te pakken op Thomas. Het is niet veel, maar dit moet de Sloveen wel een vertrouwensboost hebben gegeven. “We kijken als ploeg terug op een goede dag. In de finale was ik op de afspraak en had ik de benen om wat te proberen”, keek de nummer twee in de stand – op de ploegsite van Jumbo-Visma – nog wat uitgebreider terug op de rit van zaterdag.

“Ik heb genoten van de massale steun langs de kant. Het is prachtig om voorbij zoveel enthousiaste supporters te rijden. Ik verwacht dat het zaterdag ook een groot gekkenhuis wordt. Wellicht kan die steun, in combinatie met goede benen, me helpen richting iets moois. We hebben toegewerkt naar het slotstuk van deze wedstrijd en vandaag volgt de beslissing. Ik ga mijn uiterste best doen, alles geven en proberen energie te halen uit de steun van de fans. Het belooft een zware, maar spannende dag te worden.”

Absolute kookpunt
Ploegleider Arthur van Dongen kijkt ook uit naar de Dag des Oordeels in deze Ronde van Italië. “Deze Giro nadert nu zijn absolute kookpunt. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het een secondenspel worden. Thomas en Primož geven elkaar op dit moment geen duimbreed toe. We hadden graag de laatste vier bonificatieseconden (die gingen naar vroege vluchter Magnus Cort, red.) nog gegrepen, maar we zijn uiteindelijk tevreden met hoe de etappe eindigde.”

“We gaan met vertrouwen beginnen aan de klimtijdrit. Hopelijk geven de aanwezige fans Primož nog meer energie en strijdlust dan hij nu al bezit. Het was fantastisch om te zien hoeveel Slovenen hem zaterdag al vooruit schreeuwden. We geloven in het hoogst haalbare”, besluit de Nederlander strijdbaar.

 
12 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023
Ga ff ergens anders azijn pissen joh. Ben je in het echt ook zo’n zure gast?
  27 mei 2023
  yep, he is. En nog een feniks ook, dus hoevaak hij ook verdwijnt, hij komt altijd terug.
Deze Giro krijgt hoe dan ook een terechte winnaar. Of het Primoz of Thomas wordt, beide verdienen het als ze het vandaag waar maken. Ik kijk er naar uit!
27 mei 2023
Nou, aan de huidige Olympische kampioen TT om te bewijzen dat hij die titel waard is.
27 mei 2023
Als Thomas straks echt maar een paar seconden overhoudt mag ie Cort Nielsen wel mee laten delen in de winstpremies. Kan zomaar een scenario à la Lemond-Fignon worden. Ga er in elk geval eens goed voor zitten.
Denk niet dat het nipt zal worden. Meest waarschijnlijke is dat het gelijk blijft of Thomas gewoon uitloopt. Maar als Roglic de betere is, gok ik dat het erg duidelijk zal zijn en hij vandaag een minuut voor Thomas eindigt.
27 mei 2023
wordt ook vandaag 10 seconden toegekend aan de winnaar op de streep? Die zouden wel eens cruciaal kunnen zijn...
Ze zullen wel weer komen aandraven met zo'n speciale fiets... zoals gisteren. Alles om aandacht en publiciteit.
  27 mei 2023
  Benieuwd hoe zijn helm deze keer zal staan - hehe.
  27 mei 2023
  Geinig dat je überhaupt kunt denken dat dat om aandacht en publiciteit gaat en niet om winnen.
  27 mei 2023
  Bij Albeijing is dat niet raar Yogibear, die ziet alles maar vanuit één oogpunt.
  27 mei 2023
  Als dat betekent dat ze Mathieu Heijboer voor de tijdrit hebben ingevlogen, dan is dat pure winst. Laat hij de touwtjes maar even in handen nemen bij die ongeïnspireerde bende ploegleiders ter plekke. De eventuele gimmick is dan bijzaak.

Reacties zijn gesloten.