Jumbo-Visma en Team Sunweb schrappen ook Tirreno en Milaan-San Remo

donderdag 5 maart 2020 om 15:38
Jumbo-Visma en Team Sunweb schrappen ook Tirreno en Milaan-San Remo

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma en Team Sunweb staan dit jaar niet aan de start van Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Beide ploegen willen geen enkel risico nemen met betrekking tot het coronavirus, zo laten ze weten in een persbericht. Het is overigens nog maar zeer de vraag of de Italiaanse wedstrijden zullen doorgaan.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Jumbo-Visma maakte gisteren al bekend niet te zullen deelnemen aan Strade Bianche en de GP Industria & Artigianato, twee koersen die inmiddels zijn afgelast vanwege de snelle verspreiding van het coronavirus. De Nederlandse WorldTour-formatie heeft nu echter ook besloten om te passen voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

‘Deze beslissing is op basis van medisch advies, de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en praktische redenen genomen en bovendien in overleg met een afvaardiging van de eigen renners en stafleden’, zo klinkt het vanuit de ploeg. Meerdere teams hebben overigens al besloten om bepaalde wedstrijden te schrappen.

Verantwoordelijkheid 
Dit betekent dat renners als Wout van Aert en Dylan Groenewegen moeten improviseren in hun voorbereiding op de voorjaarsklassiekers (Van Aert) en de Giro d’Italia (Groenewegen). De ploegen voelen zich echter verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de renners, stafleden en de samenleving in zijn geheel, zo vertelt Team Sunweb in een perscommuniqué.

“Er ligt nu een enorme druk op de Italiaanse overheid, zeker omdat de situatie maar blijft veranderen. We zijn verantwoordelijk voor onze renners en stafleden, maar we moeten ook denken aan de gebieden waar we allemaal koersen. Dit gaat veel meer dan alleen over wielrennen.”


Overzicht: Deze WorldTour-teams hebben al wedstrijden geschrapt uit hun programma
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

Dit artikel delen:

13 Reacties

Luca Quasi 5 maart 2020 om 15:42

Logisch, maar man man, daar gaat het voorjaar..

0
chasse patat 5 maart 2020 om 15:52

Volgende week meer toppers aan de start in de ronde van Drenthe.

0
Arie den Blanken 5 maart 2020 om 15:53

Jammer maar maakt me eigenlijk niet uit. Ik vond wegens de storm op 9 feb. afgelasting van de Superprestige cross in Merksplas heel wat meer jammer dan alle afgelaste wegkoersen samen.

0
Marik 5 maart 2020 om 15:58

????

0
john 5 maart 2020 om 16:02

JA het is makkelijk schrapen als die twee wedstrijden niet door gaan

0
Mike1973 5 maart 2020 om 16:06

Dan wordt het Kampioenschap van Amsterdam op 15 maart maar een mooi doel voor Dylan . Ten Dam staat ook al aan de start en waarschijnlijk als het zo doorgaat meer renners uit Noord-Holland.

0
peervaneynthoven 5 maart 2020 om 16:18

Zo kan het dus ook. Zelf als ploegleiding tijdig een beslissing nemen en niet wachten totdat de organisatie een wedstrijd afgelast. En dan hoef je dus niet, zoals DQS bij de ‘Strade Bianche’ achteraf te zeuren en een puzzel gaan oplossen.

0
Dumoulinke 5 maart 2020 om 16:23

Waar ik meer moeite mee heb is dat de paar WT-teams die straks wel alle grote koersen rijden alle overwinningen in de wacht gaan slepen. Ze laten in feite de vele WT-teams die wél goodwill tonen vallen en worden ook nog eens beloond met alle mogelijke punten die er te verdienen vallen. Ik weet nu al dat ik niets moet weten van degene die Tirreno-Adriatico of Milaan-San Remo gaat winnen (en wie het gaat zijn, kan ik je nu al op een papiertje geven). Het zal voelen als een profiteer-overwinning. Ik hoop daarom dat de WT-ploegen gebroederlijk besluiten niet aan de start van genoemde koersen te verschijnen.

0
Romāns Vainšteins 5 maart 2020 om 16:37

Maar wat jij precies vindt maakt niemand echt wat uit.

Een a-typische winnaar in het coronagektejaar maakt meer kans op andere tijden sport dan een reguliere favoriet die als eerste aankomt. Je hebt een koers, een datum, alle omstandigheden, een startschot en een eerste binnenkomer. Die eerste is de winnaar dikke punt.

0
Geraint 5 maart 2020 om 16:44

Ow, wie gaat het zijn dan?

0
Samlambeej 5 maart 2020 om 17:28

Tamelijk vooringenomen van je @Dumoulinke.

0
Damien Heuvel 5 maart 2020 om 20:49

@Dumoulinke …> Zij die niet deelnemen hebben geen recht van spreken. Ze zijn immers niet verplicht zich terug te trekken. Ik vindt de rest van je beredenering trouwens nogal vrij kortzichtig en krom.

Als ik jou manier van denken volg zijn alle overwinningen in iedere sport altijd gestolen, omdat er altijd deelnemers afwezig zijn. Carapaz moet zich dan ook gaan schamen omdat hij vorig jaar de Giro won ? Want tsja, niet alle toppers waren aanwezig, of in staat mee te doen.

Oeih, Bernal gevallen tijdens de training en kan niet meedoen, Oeih Dumoulin op z’n knie gevallen.

Nou laten we dan de Giro maar stopzetten, want anders voelt het of ik de overwinning steel ?

Iedereen is vrij om mee te doen of om dit niet te doen. Doe je niet mee, dan heb je ook geen recht van spreken. Dat is sport…. eeeuh correctie dat is de maatschappij anno 2020.

P.S. Groot kans dat al deze wedstrijden sowieso afgelast worden, (99%), dus ik snap sowieso al niet dat je hier een punt van kan maken.

Als je je dan toch perse druk wilt maken, doe het dan over de mensen die erdoor getroffen worden. En niet over mensen die gewoon naar hun werkgever luisteren en hun beroep doen. (Wielrenner die de wensen van de ploeg annex manager opvolgt.)

0
Franco Ballerini 5 maart 2020 om 17:49

Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar ik vermoed dat de eerder zieke renners als Dumoulin, Kruijswijk, van der Poel etc. niet echt rouwig zijn om deze ontwikkelingen. Als er überhaupt al gekoerst gaat worden dit jaar…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone