Jumbo-Visma eert Bianchi met online veiling van iconische fietsen

vrijdag 18 december 2020 om 09:10
Jumbo-Visma eert Bianchi met online veiling van iconische fietsen

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma rijdt vanaf 2021 op het merk Cervélo en neemt dus afscheid van Bianchi, maar de Nederlandse WorldTour-formatie zal die laatste fietsenfabrikant nog een keer in het zonnetje zetten met een wereldwijde campagne en een online veiling van iconische Bianchi-fietsen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

In 2014 ging het toenmalige Belkin (nu Jumbo-Visma) de samenwerking aan met de Italiaanse fietsfabrikant Bianchi en verliet het Giant. Sindsdien boekte de ploeg vele overwinningen, waaronder ritzeges in de Tour de France, enkele prestigieuze rittenkoersen, monumenten en twee keer het eindklassement van de Vuelta a España.

Om alle gezamenlijke verhalen van de renners van Jumbo-Visma en hun fietsen te delen, lanceert de ploeg een wereldwijde campagne. Deze campagne benadrukt de mooie momenten met fietsenfabrikant Bianchi. Jumbo-Visma wil tegelijkertijd nieuwe, gepassioneerde eigenaren vinden voor enkele van de meest bijzondere fietsen.

Catawiki
De ploeg zal samenwerken met de leidende Europese gecureerde online marktplaats voor speciale objecten, Catawiki. Met de opbrengst van de veiling zal Jumbo-Visma nog verder de stimulering van de wielersport en de ontwikkeling van talent ondersteunen. “We wilden afscheid nemen van onze partner op een manier die past bij deze samenwerking”, aldus teammanager Richard Plugge.

“Alle verhalen die we met Bianchi hebben gecreëerd zijn waardevol voor ons. Dat willen we in onze campagne benadrukken. Dit is onze manier waarop we grazie mille zeggen. Met nieuwe fietsen en een groeiende organisatie boekten we meer successen. We hadden altijd één doel voor ogen: samen winnen”, zo laat Plugge weten in een perscommuniqué.

Vuelta-winnaar Primož Roglič eert op zijn manier de Bianchi – foto: Cor Vos

Bijzonder afscheid
“Op het moment dat we beseften dat we afscheid zouden nemen van onze Bianchi’s, wisten we dat dat afscheid bijzonder moest zijn. We zijn dankbaar dat Catawiki daarbij betrokken is. Als geen ander kent het de waarde van bijzondere items, van memorabilia. En in tijden van COVID-19 is dit een perfecte oplossing voor onze wens een groot publiek te bereiken.”

“Het biedt ons de mogelijkheid om de meest bijzondere Bianchi-fietsen van de afgelopen twee seizoenen aan een bevlogen nieuwe eigenaar te helpen”, aldus Plugge. De fietsen worden van 18 tot 27 december geveild op continuetheride.bike. Daar vind je ook een overzicht van alle fietsen en de bijbehorende verhalen.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Murcia 18 december 2020 om 09:31

Mooi initiatief en inderdaad verdient Bianchi het om door TJV nog een keer in het zonnetje te worden gezet.

0
Arie den Blanken 18 december 2020 om 09:55

Ik vermoed dat het meer de bedoeling is van TJV zichzelf in het zonnetje te zetten.

0
HoofdIsVrij 18 december 2020 om 10:06

Ik wil graag die tijdritfiets van Mollema… …met aanlopende rem.

0
orlando dani 18 december 2020 om 10:08

Mooi gemaakt, mooi dat ze Bianchi zo in het zonnetje zetten. Top

Ze hebben goed gekeken naar het AJAX mediateam, of ze werken samen.

0
the student 18 december 2020 om 10:23

Op Catawiki en andere veilingssites heb je bijna altijd een matige deal. Die rekenen altijd weer een hoop commissie en andere kosten.

0
platteprijs 18 december 2020 om 11:20

Je betaalt op Catawiki idd veilingkosten en verzendkosten. Catawiki en andere veilighuizen zijn commerciële bedrijven en geen liefdadigheidsinstellingen of kringlooporganisaties.

0
Yeez 18 december 2020 om 10:26

Ik denk vooral dat ze zichzelf in het zonnetje zetten met wat extra centen. Kunnen ze het contract van wout van betalen ;)

0
Harm Zijlstra 18 december 2020 om 10:41

“Met de opbrengst van de veiling zal Jumbo-Visma nog verder de stimulering van de wielersport en de ontwikkeling van talent ondersteunen.” Ik denk niet dat ze Van Aert hiermee bedoelen.

0
Polleke 18 december 2020 om 11:48

Ze verkopen dus net als elk ander team en in elk ander jaar hun gebruikte fietsen…

0
Arie den Blanken 18 december 2020 om 11:53

Met een nep sympathiek doen praatje.

0
Frank V 18 december 2020 om 12:35

Zijn ze heel erg goed in. Doen wat een ander al jaren doet en het dan met een 'airtje' presenteren alsof de wereld in z'n geheel er beter van geworden is.

0
Rico. 18 december 2020 om 13:00

Weer lekker vroeg geluncht met een glaasje azijn alledrie?

0
Arie den Blanken 18 december 2020 om 18:40

Als ze echt sympathiek willen doen laat ze dan die fietsen schenken aan asiel statushouders die willen gaan wielrennen.

0
Arie den Blanken 18 december 2020 om 18:46

@Rico: Je mag hier allen kritische geluiden uitten als het over Lefevere en dDceuninck-Quickstep gaat ??

0
Murcia 18 december 2020 om 18:55

Onzin Arie, jij bent zelf het beste voorbeeld door voortdurend “kritisch” te zijn op al het andere dan veldrijden voor mannen en je mening dat dames op een fiets qua niveau niets voorstellen. Niemand verbiedt je dat maar anderen mogen het er mee oneens zijn toch? Als dit initiatief zou zijn genomen door DQS zouden bepaalde critici in dit draadje opeens razend enthousiast zijn.

0
vanSpringel 18 december 2020 om 13:43

"Met de opbrengst van de veiling zal Jumbo-Visma nog verder de stimulering van de wielersport en de ontwikkeling van talent ondersteunen". Lijkt vooralsnog een mooie doelstelling. Ben wel benieuwd wat die ondersteuning dan precies betekent. Wil best op z'n celeste apparaat bieden, maar wil dan graag weten waar de monnies -precies- aan besteed worden. Wellicht ondersteuning van de vrouwenploeg ? ook goed !

Net even op de veilingsite gekeken. De TT-fiets van TDM lijkt wel iets. De adder onder het gras is de wielset (dicht achter-, en 3 spaaks voorwiel). Op de foto zijn die wel te zien, echter in de tekst staat dat het een Wielset Shimano C60 Tubeler betreft. Opletten dus !

0
wielrenner 18 december 2020 om 13:44

Inderdaad via Catawiki, daar heb ik slechte ervaringen mee, geen interesse!

0
Blackcanyon 19 december 2020 om 05:16

Je zult met je bod maar de fiets krijgen waarmee Dylan in Polen tegen de grond kwakte, die waarmee Roglic de vangrail in ging of die waarmee Tom viel … of 1 van die vele andere valpartijen. Ik rijd toch liever op een fiets waarmee nog niet gevallen is want anders kunnen er toch bijv haarscheurtjes in zitten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone